Giuseppe Garibaldi monumentti Buenos Aires

Giuseppe Garibaldi monumentti Buenos Aires on kenraalina ja poliitikkona kahdella mantereella kunnostautuneelle Giuseppe Garibaldille pystytetty muistomerkki keskellä Plaza Italia aukiota.

Monumentti oli lahjoitus kaupungin italialaisperäisiltä asukkailta, ja sen valmisti italialainen kuvanveistäjä Eugenio Maccagnani.

Patsas paljastettiin yleisölle vuonna 1904 tilaisuudessa, jossa mukana olivat myös Argentiinan historiallisista merkkihenkilöistä Julio Argentino Roca sekä Bartolomé Mitre.

Giuseppe Garibaldi monument Plaza Italia Buenos Aires

KUVA: Näkymä Palermon kaupunginosassa sijaitsevaan Plaza Italia aukioon ja sen keskellä olevaan Monumento a Giuseppe Garibaldi muistomerkkiin. Aivan aukion läheisyydestä löytyy muun muassa Buenos Airesin eläintarha sekä kasvitieteellinen puutarha.

Monumento a Giuseppe Garibaldi Buenos Aires

KUVA: Lähikuva monumentista ja sen pronssisista patsaista.

Pallas Athene Giuseppe Garibaldi monument Buenos Aires

KUVA: Monumentin jalustalla oleva antiikin Rooman jumalattaren Pallas Athenan allegorinen patsas.

Giuseppe Garibaldi (1807–1882) oli italialaissyntyinen sotilasjohtaja sekä poliittinen hahmo, joka joutui maanpakoon, johti Uruguayn italialaista legioonaa maan sisällissodassa, palaten viimein kotimaahansa johtamaan “Risorgimento” sotatoimia kohti Italian yhdistymistä.

Buenos Airesin Plaza Italia aukiolle, joka on osa Parque Tres de Febrero puistoa, hänen kunniakseen pystytetty monumentti valmistui kesäkuussa 1904.

Monumentin ratsastajapatsas on kuvanveistäjä Eugenio Maccagnanin vuonna 1889 valmistaman samanlaisen Bresciassa olevan, Piazza Garibaldilla sijaitsevan patsaan kopio.

Buenos Airesin Giuseppe Garibaldi monumentille pääsee kaupungin keskustasta muun muassa käyttämällä Buenos Airesin subte-maanalaista ja sen D-linjaa, jäämällä pois asemalla “Plaza Italia”.


Aivan muistomerkin ja Buenos Airesin eläintarhan sisäänkäynnin vieressä sijaitsee myös mateo (es.wikipedia.org/wiki/Mateo) hevosvaunukyytien lähtöpaikka, joiden avulla voi käydä tutustumassa Palermon kaupunginosan yhteydessä oleviin kauneimpiin nähtävyyksiin.