Goa nähtävyydet

Goa nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Bom Jesus basilika, vanha Goa, Ancestral Goa muinaiskylä, Palolem ranta, sekä Anjuna ranta.

Bom Jesus basilika (www.goajesuits.in) sijaitsee vanhassa Goassa, ja pitää sisällään Pyhän Francis Xavierin, jota pidetään Goan suojelina ja joka perusti yhdessä Pyhän Ignatius Loyolan kanssa Jesuiitta kirkon, jäännökset.

Basilika on Jesuiitta kirkko, se on valmistunut vuonna 1695, ja sitä pidetään yhtenä parhaimmista barokki arkkitehtuurin esimerkeistä Intiassa.

Basilikan kohokohtia on mausoleumi jossa Pyhän Francis Xavierin ruumis on hopea-arkussa, jonka lahjoitti Cosimo III Medici, muinainen Toskanan Suurruhtinas.

Vanha Goa, jossa Bom Jesus kirkko sijaitsee, oli Goan pääkaupunki ajalla 1510-1843, ja sijaitsee noin 10 km nykyisestä Panjimin kaupungista.

Vanhan Goan alue pitää sisällään useita UNESCO:n maailmanperintöluettelon kirkkoja ja luostareita, mukaanlukien Se katedraali, St Francis of Assisi kirkko, Saint Caetano kirkko, sekä Bom Jesus basilika.

Useimmat näistä suojelluista kirkoista ja katedraaleista ovat peräisin 1500-ja 1600-luvuilta.

Erittäin suosittu tapa käydä vanhalla Goalla on tehdä päiväretki sinne Panajista. Panaji Kadamba bussi pysäkiltä lähtee alueelle busseja erittäin tihein välein ja voit myös osallistua Goa Tourismin järjestämälle kiertokäynnille.

Ancestral Goa muinaiskylä (www.ancestralgoa.com) Loutolimissa Goalla on museokylä, joka esittelee historiallista elintapaa alueella.

Kylä yhdistää koloniaalisen ajan muinaisen Goan elämäntyyliin, ja voit tutustua sen tiloissa Goan historiallisiin tapoihin, elämäntyyliin, ja taiteeseen.

Kylään sisältyy myös mm. käsityömyymälä, josta voit ostaa uniikkeja käsityöläistavaroita, jotka on tehty muinaiseen Goalaiseen käsityöläisperinteeseen.

Palolem ranta on yksi kauneimmista rannoista Goalla, joka tunnetaan varsinkin kauniista luonnostaan ja idyllisistä rannoistaan.

Palolem on pienikokoinen ranta ja ei kovin kehittynyt turisteille suunnatuiden palveluiden osalta (mikä tekee siitä varsin alkuperäisen), mutta alueelta löytyy kuitenkin useita ravintoloita, majoitustiloja, ja kauppoja.

Rannasta nauttimisen lisäksi voit tehdä lähialueristeilyn paikallisten veneilijöiden avulla ja Cotigao villieläin suojelualue on lyhyen päiväretken päässä.

Anjuna ranta on ollut Goan kuuluisimpia aina siitä saakka, kun hipit ottivat rannan omakseen 60-luvulla. Noista ajoista saakka ranta on ollut varsinkin yöelämän ja erilaisten rantajuhlien keskus koko Goan alueella.

Rannan alueella sijaitsee myös Paradiso yöklubi, joka on koko Goan suosituin.


Monille turisteille parempi ja omaperäisempi kokemus ovat useat ulkoilmajuhlat, joita järjestetään rannan läheisyydessä.