Golf Espanja

Golf Espanja on yksi Euroopan harrastuksen keskuksista, tarjoten maailmanluokan väyliä upeissa maisemissa, läpi vuoden suotuisan sään puitteissa.

Tarjolla on monenlaisia golf-kenttiä, vaihdellen aina Andalusian “Costa del Golf” rannikosta upeisiin katalonialaisiin väyliin Pyreneiden vuorien ollessa taustakankaana väylän pelaamiselle.


VIDEO: Espanjan matkailutoimen tekemä virallinen esittelyvideo golfin peluun mahdollisuuksista maassa.

Ratoja löytyy niin Espanjan mannermaalta kuin maan saaristoistakin, ja puitteiden puolesta maa tarjoaakin kenties vaihtelevimman golf ympäristön koko Euroopan alueella.

Espanjan suosiosta golf kohteena johtuen tarjolla on iso joukko matkanjärjestäjiä, jotka voivat räätälöidä juuri sinulle sopivan golf loman Espanjassa, aina luksús golf loma ideoista yritysten golf paketteihin ja aloittelijoiden golf lomiin yhdistettynä nähtävyyksien katseluun ja muihin aktiviteetteihin.

Ratojen ympärille on muodostunut vuosien saatossa isoja lomakyliä, joihin myös suomalaiset golfin harrastajat ovat usein sijoittaneet varojaan varsinkin Skandinaavien keskuudessa suosittujen golf keskusten suhteen.

Kaikkein valovoimaisin golf kohde Espanjassa on Costa del Solin alue, jonka maine “aurinkorannikkona” on auttanut luomaan yli 30 erilaista golf rataa, muodostaen merkittävän osan koko Andalusian maakunnan noin 60 tarjolla olevasta golf väylästä.

Costa del Solin yksittäisistä kentistä tunnetuin on Valderrama, joka on toiminut muun muassa Ryder Cup kilpailun pitopaikkana vuonna 1997 ja World Golf American Express Championships turnauksen pitopaikkana vuosina 1999 ja 2000.

Muita tunnettuja kenttiä Costa del Solin alueella ovat muun muassa erittäin vaikeaksi radaksi luonnehdittu Torrequebrada, huikeita Välimerellisiä näkymiä tarjoava Monte Mayor, sekä San Roque, josta löytyy Seve Ballesteroksen golf akatemia sekä hevosratsastuskeskus.

Almeriassa, Andalusian pohjoisemmassa päädyssä, voit pelata golfia Euroopan ainoan aavikon alueella Valle del Este ja Desert Springs golf ratojen avulla, jotka tarjoavat Euroopan dramaattisimpiin kuuluvia radan värsi näkymiä.

Espanjan eteläisessä Murcian provinssissa oleva La Manga golf-lomakeskus pitää sisällään kolme Euroopan parhaimmistoon kuuluvaa golf rataa, ja se onkin isännöinyt useita Espanjan Avoin golf-kilpailuja vuosien varrella.

Costa del Solin ohella muista Espanjan ranta-alueista varsinkin Costa Blanca, Costa Azahar sekä Costa Dorada ovat myös hyviä paikkoja pelata golfia maan alueella, ja alueilta löytyy myös paljon muuta nähtävää ja koettavaa lomakylien keskellä.

Costa del Soliin ja Andalusiaan verrattuna muut Espanjan alueet eivät ole lukumääräisesti läheskään yhtä valovoimaisia ratojen tarjonnaltaan, mutta kilpailevat kuitenkin vaikuttavuudeltaan ja puitteiltaan.

Muista alueista varsinkin Katalonia tarjoaa useita erittäin hyviä ratoja, mukaanlukien PGA “Golf de Catalunya” väylän lähellä Gironan kaupunkia sekä arvostetun Emporda Golf Club golf-keskuksen.


Jos haluat nähdä kattavan listan Espanjan golf radoista, yksi hyvä englanninkielinen lähde netissä on osoitteessa www.golfeurope.com/euro_clubs/spain-golf-courses.htm.