Golf Tallinna

Keskeisin golf Tallinna kenttä on nimeltään Niitvälja Golf, joka sijaitsee noin 30 km Tallinnan keskustasta, ja vaihtoehtoinen rata on esimerkiksi Estonian Golf & Country Club.

Näistä Niitvälja on itse asiassa Baltian maiden vanhin 18-reikäinen golf rata, ja se oli ainoa laatuaan Baltiassa vielä 90-luvulla, joten se vetää puoleensa golf harrastajia jo pelkästään tämän historiallisen yksityiskohdan takia.

Pääset radalle helposti Tallinnasta käyttämällä Tallinn-Paldiski moottoritietä (Google maps kartan (maps.google.fi) antama reittiohjennus alla):

Kentän yhdeksän ensimmäistä reikää avattiin yleisölle vuonna 1993 ja maailmanluokan 18-reikäinen golf rata avattiin pelaajille vuotta myöhemmin.

Rata ei tarjoa suuria korkeuseroja, vaan lempeästi kaartuvan maaston, useita vesi-elementtejä, ja väylät, joita reunustavat tiheät metsiköt, jotka tekevät radasta kokonaisuudessaan erittäin mielenkiintoisen pelattavan.

Radalla on kaksi pelimahdollisuutta, 6411 m pitkä par 72 Puistorata sekä 5-reikäinen par 3 “Pay-and-Play” rata.

Niitväljan harjoitusalue koostuu mm. kolmesta puttausviheriöstä, kahdesta chippaus viheriöstä, ja 30-paikkaisesta driving radasta. Alueella on myös 9-reikäinen minigolf rata.

Golf keskus tarjoaa myös opastukset aloittelijoille, sekä tilattaessa myös yksityisiä koulutuksia golf harrastukseen. Voit tutustua rataan ja sen palveluihin keskuksen virallisilta nettisivuilta, osoitteessa (www.golfikeskus.ee).

Estonian Golf & Country Club (www.egcc.ee) puolestaan sijaitsee noin 33 km päässä Tallinnan keskustasta Google Maps kartan antaman arvion mukaan:

EGC&C avattiin pelaajille vuonna 2005, yksi parhaimpia golf keskuksia Virossa, ja mm. yksi vain kahdeksasta European PGA Tour Golf radasta Euroopassa.

Golf rata on luonteeltaan erittäin harmoninen ympäröivään luontoon, johon kuuluu Baltian meren ranta ja Jägala joen alue.


Keskukseen kuuluu kauniin 18-reikäisen Meriradan lisäksi historiallinen yhdeksän reikäinen Kivirata, joka menee ohi vaikuttavien kalliomuodostumien ja massiivisten jääkauden aikaisten kivien.