Gran Canaria nähtävyydet

Gran Canaria nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Casa Museo de Colón, Catedral de Santa Ana, Puerto de Mogán, Maspalomasin hiekkadyynit, sekä Playa del Inglésin rannat.

Casa Museo de Colón on museo, joka juhlistaa sitä ainutlaatuista hetkeä maailman historiassa, jolloin Kristoffer Kolumbus matkasi, Gran Canarian saaren kautta, kohti uutta maailmaa.

Tuona vuonna, 1492, Kolumbus ankkuroi Las Palmasin satamaan ja vietti aikaa saarella, ostaen varusteita ja tehden korjauksia laivoihinsa, ennen 5-viikkoista matkaa Amerikkaan, joka alkoi saarilta syyskuun 6. päivänä.

Las Palmasin kaupunki oli perustettu vain neljätoista vuotta aiemmin, vuonna 1478.

Museo (grancanariacultura.com/portal/home.cmc) toimii myös varsinkin Kanarian saarten ja sen suhteiden Amerikkaan museona, kuin myös…

  • saarten liittämisen Castillan kuningaskuntaan,
  • pre-Kolumbialaisen Amerikan, ja
  • kartoitusmenetelmien kehittymisen dokumentoijana.

Kaikenkaikkiaan museoon kuuluu 13 näyttelyhallia, kirjasto, sekä opintokeskus.

VIDEO: Las Palmasin kaupunkiesittely, joka vierailee myös Casa Museo de Colónilla.

Catedral de Santa Ana, joka on yksi Las Palmasin vaikuttavimmista rakennuksista, sijaitsee Vegueta kaupunginosassa, lyhyen kävelymatkan päässä Kristoffer Kolumbus museosta.

Santa Ana katedraali on kaksois-torninen kirkkorakennus, joka rakennettiin katolisten Espanjan kuninkaiden määräyksestä Gran Canarian saaren valtauksen vuonna 1478 jälkeen.

Kirkon rakentaminen kesti kuitenkin lähemmäs 1500-luvun puoltaväliä, ja sen rakentamiseen osallistuivat useammat arkkitehdit, joiden jäljiltä kirkosta löytyy sekä

  • gotiikan,
  • Renesanssin, sekä
  • neoklassisen tyylisuunnan osioita.

Katedraalin kohokohtiin kuuluvat myös sen patsaat, joista useimmat on tehnyt kuuluisa kuvanveistäjä José Luján Pérez.

Gran Canaria nähtävyydet parhaimmistoon kuuluu Puerto de Mogán, joka on kuvankaunis loma- ja kalastaja-kylä aivan jyrkkärinteisen laakson suulla, eteläisellä Gran Canarialla.

Kylä on tunnettu varsinkin kanaalimaisista kanavistaan, jotka linkittävät pienvenesataman kalastusalus satamaan. Niiden takia kylää kutsutaan usein “Kanariansaarten Venetsiaksi”.

Kylässä on useita ravintoloita ja baareja rannan ja pienvenesataman alueilla, sekä perjantaisin kuuluisat markkinat, jotka tuovat myös paikallista väkeä koko saaren alueelta kylään.

Puerto de Mogán on suosittu paikka varsinkin päiväkäynneille, ja pääset alueelle…

  • autolla,
  • bussilla, ja
  • lautalla, joka kauniina päivinä on idyllisin tapa tulla käymään kylässä.

Maspalomasin hiekkadyynit ovat yksi eteläisen Gran Canarian tunnetuimmista nähtävyyksistä, ja ne ovat muodostuneet Läntisestä Saharasta lentäneestä aavikkohiekasta.

Dyynit muodostavat noin 4 neliökilometrin kokoisen aaltoilevan hiekkalueen ja Maspalomasista löytyy dyynien kyljestä 6 km:n pituinen ranta, joka on ollut Gran Canarian eteläisen kärjen rannoista pisimpään turistikäytössä.

Maspalomasista löytyy myös 68 metriä korkea majakka, El Faro de Maspalomas, joka on myös suosittu turistinähtävyys. Majakka sijaitsee alueella rantaa, josta on helppo kävellä edelleen Playa del Inglésiin.

Playa del Inglésin rannat ovat muodostuneet samasta Saharan aavikon ainutlaatuisen kauniista hiekasta kuin Maspalomasin dyynitkin.

Alueena Playa del Inglés kuuluu ryhmittymään eteläisen Gran Canarian turismikeskuksia, yhdessä San Agustínin ja Maspalomaksen kanssa.

Rannan alueelta voit löytää muun muassa lukuisia ravintoloita, tavernia, sekä huviloita.


Inglés on tullut tunnetuksi yhtenä suomalaisten suosituimmista lomakohteista, ja mm. iskelmälaulaja Jamppa Tuominen vietti viimeiset vuotensa Inglésissä.