Greenvillen nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltojen Etelä-Carolinan osavaltion Greenvillen parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Greenvillen eläintarha, BMW Zentrum, sekä Paris Mountain State Park.

Kun ottaa huomioon kaikki Greenvillen sisältämät hienot nähtävyydet, niistä loman ajalle vain parhaiden valikoiminen saattaa muodostua ongelmaksi.

Greenville Etelä-Carolina Yhdysvallat.

Greenvillen seudulla on erittäin rikas historia, sisältäen aikaisemmin juuret tekstiiliteollisuuteen, nykyisen menetyksen perustuessa varsinkin autonvalmistukseen.

Kaikki tämä heijastuu kaupungin nähtävyyksissä ja kokemuksissa, kuten Falls Park -puistossa ja BMW Zentrum -keskuksessa.

Sijainniltaan Greenville on erinomaisella paikalla, esivuorten vierellä, josta on helppo lähteä nauttimaan luonnosta ja useista luontoon liittyvistä nähtävyyksistä.

Lisäksi, kun Paris-vuori on käytännössä keskustan ovenkynnyksellä ja sen läpi kulkee Swamp Rabbit Trail -polku, sinulla on lukuisia vaihtoehtoja viettää aikaa paikallisissa ulkoilma-aktiviteeteissa.

Ja kun otat huomioon ne monet fantastiset panimot, joita löytyy Greenvillestä, kaupungissa on aina jotain uutta koettavaa ja tekemistä.

1) Paris-vuoren kansallispuisto (Paris Mountain State Park)

623 hehtaarin kokoinen Paris-vuoren kansallispuisto sijaitsee vain lyhyen matkan päässä keskustasta, tarjoten monipuolisesti erilaisia vaihtoehtoja patikointiin ja polkupyöräilyyn, sekä helppoina että vaativina vaihtoehtoina.

Puistossa on sallittua käydä uimassa ja kalastamassa sen tyynessä Lake Placid -järvessä, alueelta löytyessä myös leirintä- ja piknik-alueet, joita voit käyttää tukikohtina seutuun tutustuessasi.

Kansallispuistossa on kohokohtina lisäksi koloniaalisen periodin aikainen hautausmaa sekä interaktiivisia näyttelyitä puiston Education Center -osiossa.

2) Greenvillen eläintarha (Greenville Zoo)

Greenvillen eläintarha, joka sijaitsee laajan Cleveland Park -puiston sisällä, on aina miellyttävä käyntikokemus.

Eläintarhan sadat eläinasukkaat tarjoavat jokaiselle jotakin nähtävää, aina maalaiseläimistä eksoottisimpiin olioihin saakka.

Elinympäristöt on rakennettu matkimaan kunkin eläimen luonnollisia elinolosuhteita, joten voit paikan päällä nähdä samalla, miten nämä eläimet elävät villissä luonnossa.

Vaikka eläintarhan palveluihin kuuluvat virvokkeita ja pientä purtavaa myyvät kojut, voit tuoda mukanasi myös omia ruokiasi ja juomiasi.

Kokonaisuuteen kuuluu jopa katettuja suojapaikkoja, joissa voit käydä nauttimassa piknik-eväistäsi.

3) The Brewery Experience

The Brewery Experience Greenville Etelä-Carolina Yhdysvallat.

Greenville on monella tapaa olut-aluetta, josta osoituksena ovat mm. paikkakunnan vuotuinen Craft Beer Festival -tapahtuma sekä lukuisat pienpanimot, joita on syntynyt eri puolille kaupunkia.

The Brewery Experience tarjoaa kiertokäyntejä Greenvillen pienpanimoihin kaksi kertaa viikossa, mukana visiitit yhtiöihin kuten Quest Brewery, Brewery 85, Swamp Rabbit Brewery and Taproom, Upstate Craft Beer Co., sekä Thomas Creek Brewery.

Kaikkiaan voit valita kolmesta eri päätyypistä kierroksia, joukossa 1970-luvun AM radion teemainen “Afternoon Delight” ja viikon puolenvälin “Hump Day Getaway”.

Jokainen kiertokäynti sisältää olutmaistiaisia kussakin vieraillussa panimossa, pikkupurtavaa, pullotettua vettä, sekä muistoesineeksi jäävän olutlasin.

Huomaa, että tapaamispaikat ja panimovalikoima vaihtelevat kierroksen mukaan. Yhtiöltä on mahdollista tilata myös yksityisiä panimokierroksia.

4) Greenville Drive

Fluor Field on keskuspaikka Greenvillen baseball-kauden aikana.

Kenttä, joka sijaitsee historiallisen West Endin puitteissa, on tehty erittäin viihtyisäksi faneille, jonka voit itse todeta seuratessasi ottelua lehtereiltä jääkylmä olut vieressäsi.

Fluor Field on kotikenttä Yhdysvaltain baseballin alasarjan Greenville Drive -joukkueelle, joka on MLB-ammattilaissarjassa pelaavan Boston Red Soxin farmijoukkue. Tästä yhteydestä johtuen Fluor Field, joka valmistui vuonna 2006, rakennettiin muistuttamaan Bostonin kuuluisaa Fenway Park -stadionia.

Greenville Driven erikoinen nimi on johdettu kaupungin läheisistä yhteyksistä Yhdysvaltain autoteollisuuteen.

5) The Children’s Museum of the Upstate

The Children’s Museum of the Upstate, joka löytyy Greenvillen keskustan liepeiltä, tarjoaa 7432 m2 verran museotilaa tutustuttavaksi sekä 19 interaktiivista näyttelyä, ollen täydellinen nähtävyys lapsiperheille.

Tutkimuksellisiin näyttelyihin kuuluvat mm. lastenkokoiset markkinapaikka, sairaala, studio, ja maatila.

Perusnäyttelyn ohella museo sisältää myös monenlaisia ohjelmia ja leirejä, joiden tarkoitus on pitää lapset oppimisesta kiinnostuneina myös kouluajan ulkopuolella.

Kyseessä on Yhdysvaltain ainoa lasten museo, joka toimii yhteistyössä arvostetun Smithsonian instituutin kanssa.

6) Swamp Rabbit Trail

Swamp Rabbit Trail on väylä, joka yhdistää hurmaavan Travelers Rest kylän Greenvillen kaupunkiin, tarjoten upean tavan tutustua tähän osaan seutua.

Polku on kaikkiaan 32 km pitkä, ja soveltuu matkaamiseen kävellen, hölkäten, ja polkupyörällä.

Juoksemista varten osa väylästä on varustettu kumipehmusteisella päällysteellä vähäisempää jalkoihin kohdistuvaa iskurasitusta varten.

Väylä kiemurtelee puistojen läpi, Reedy-joen myötäisesti ja läpi keskustan, sisältäen useita erinomaisia kohokohtia varrellaan.

7) Shoeless Joe Jackson -museo

Shoeless Joe Jackson Museum Greenville Etelä-Carolina Yhdysvallat.

“Shoeless” Joe Jackson oli juhlittu baseball-pelaaja varhaisen 1900-luvun aikana ja Greenvillen oma poika, jonka tarina tuli myöhemmille polville tunnetuksi vuoden 1989 elokuvasta “Unelmien kenttä” (englanniksi “Field of Dreams”).

Koti, jossa hän asui ja aikanaan myös kuoli siirrettiin vuonna 2006 uuteen paikkaan, vastapäätä Fluor Field -kenttää.

Kotirakennuksesta tuli samalla “Shoeless” Joe Jacksonin tarinalle omistettu museo, kunnioittaen hänen uraansa ja titteliä “Maailman parhaana lyöjänä”.

Löydät museosta myös baseballista ja sen roolista amerikkalaisessa kulttuurissa kertovan kirjaston, joka sijaitsee entisessä pokaalihuoneessa.

8) Furman University

Vuonna 1826 perustettu Furman University on humanististen tieteiden yliopisto, joka sijaitsee Blue Ridge Mountains vuorijonon kumpuilevalla esivuoristolla.

Yliopiston 303 hehtaarin kokoinen kampus sisältää klassisia punatiilisiä rakennuksia, kimaltelevia suihkulähteitä, ja maisemoinnin, joka vaihtuu kunkin lukukauden mukaan.

Kokonaisuudesta löytyvän kuvakorttimaisen kauniin järven päällystetyt kävelyväylät, piknik-alueet, sekä asukkaina olevat mustat joutsenet houkuttelevat tälle osiolle kampusta paljon kävijöitä.

Yliopistorakennuksen firenzeläistyylinen kellotorni, joka on Furman Universityn maamerkki, ylikatsoo järven poikki, merkaten laiskasti eteneviä tunteja.

Kokonaisuuteen kuuluu lisäksi henkeäsalpaavan hieno ruusutarha, joka ympäröi upeaa huvimajaa ja “Place of Peace” temppeliä, joka on siirretty alueelle suoraan Japanista.

Viehättävien maa-alueiden ohella yliopistosta löytyy täysi valikoima urheiluun sekä esitystaiteisiin liittyviä tapahtumia kunakin läpi lukuvuoden.

9) BMW Zentrum

BMW Zentrum keskuksen puolikuun muotoinen rakennus on omiaan herättämään huomiota, kun sen ohi ajaa pitkin I-85 moottoritietä Greenvillen ja Spartanburgin välilä.

Kyseessä on 2601 m2 kokoinen museokompleksi, joka juhlistaa saksalaisen BMW automerkin menneisyyttä, nykyisyyttä, ja tulevaisuutta.

Museo toimii BMW:n Yhdysvaltain ainoan tehtaan yhteydessä, joka on kooltaan yhtiön kaikista tehtaista suurin.

Zentrumissa käydessäsi voit nähdä mm. BMW-automerkin ajoneuvoja yhtiön pitkän historian varrelta, mukaanlukien malleja, joita on valmistettu paikallisesti tässä osassa Etelä-Carolinaa.

Museon korkeuksiin nouseva 7,6 metriä korkea videoseinä esittää BMW mainoksia, tuote-esittelyitä, ja kulissien taakse meneviä filmejä vieressä olevalta tehtaalta.

Zentrumiin, johon on ilmainen sisäänpääsy, kuuluu myös BMW-teemainen muistoesinemyymälä, kahvila, sekä tilat tapaamisille.

10) Liberty-silta & Falls Park on the Reedy -puisto

Greenvillen Reedy-joki ei ole suurikokoinen, mutta se on sitäkin rakastetumpi osa kaupungin asukkaiden elämää, varsinkin sitä ympäröivän hienon, kunnossa pidetyn Falls Park -puiston ansiosta.

Puisto tarjoaa omalta osaltaan kaunista maisemointia, avoimia viheralueita ja kivipäällysteisiä kävelyväyliä, jotka sisältävät paljon tutkittavaa.

Sillan yli kaartuva Liberty-silta on puolestaan upea esimerkki arkkitehtuurillisesta kauneudesta sekä ammattimaisesti toteutetusta insinöörityöstä.


Puisto seuraa jonkin verran Reedy-joen vartta, tarjoten lukuisia paikkoja maalauksellisten valokuvien ottoon, ja paikka sisältää lisäksi joukon historiallisia maamerkkejä.