Halpa kirjakauppa

Halpa kirjakauppa tyyppisiä kirjakauppoja Suomessa ovat varsinkin netissä toimivat, ilman kiinteitä myymälöitä toimivat nettikirjakaupat.

Koska nettikirjakaupoilla on pienemmät kustannukset, mm. ilman kustannuksia kaupunkien keskustojen liiketilojen vuokrauksista tai henkilökunnan palkkauksesta tällaisiin tiloihin, ne voivat siirtää nämä alemmat kustannukset perinteisiin kirjakauppoihin verrattuna alennettuihin hintoihin.

Yksi näistä netissä toimivista halvoista kirjakaupoista on nimeltään AdLibris (adlibris.com).

AdLibris toimii kaikissa Pohjoismaissa lukuunottamatta Islantia, nimillä Adlibris Sverige, Adlibris Suomi, Capris Norge, ja Adlibris Danmark.

AdLibriksen markkinointimateriaalin mukaan heidän liiketoiminta ideansa on tarjota asiakkailleen noin 30-50% halvempia tuotteita verrattuna tavallisiin kirjakauppoihin laajemmassa ostoskorivertailussa.

Jotta tämä tavoite toteutuisi, AdLibris tekee kirjoille hintavertailuja säännöllisin väliajoin, niin Ruotsissa kuin Suomessakin.

AdLibris yrityksen perustajat (firma on perustettu vuonna 1997) työskentelivät aiemmin Accenture konsultti yrityksessä, ja olivat siten tottuneet prosessien tehostamisen ja automatisoinnin parissa työskentelyyn.

Tätä taustaa apuna käyttäen AdLibris on pystynyt automatisoimaan usean prosessin internetin kautta jotka nostavat muiden kirjakauppojen kustannuksia ja edelleen kirjojen hintoja.

Pääomistaja AdLibriksestä on suuri Ruotsalainen kustannusyhtiö Bonnier.


Muihin Suomalaisiin halpoihin kirjakauppoihin, joilla ei välttämättä ole nettikauppaa, ovat mm. Kirjapörssi (www.kirjaporssi.fi) jolla on toimintaa 12 paikkakunnalla, sekä Kirjatori (www.kirjatori.fi) jolla on toimintaa 9 eri paikkakunnalla ympäri Suomea.