Halpoja lentoja

Halpoja lentoja on mahdollista saada varsinkin halpalentoyhtiöiden avulla, mutta myös nettipalveluiden ja lentoyhtiöiden etuusohjelmien avulla.

Halpalentoyhtiöiden käyttäminen on helpoin tapa saada halpoja lentoja useimpien merkittävien lentokohteiden välillä niin Suomesta kuin myös kansainvälisestikin.

Halpalentoyhtiöt toimivat periaatteella, jossa ne kilpailevat pääasiallisesti lentojen hinnalla, eivätkä esimerkiksi muilla palveluilla tai esimerkiksi lounge alueilla lentokentillä.

Nämä lentoyhtiöt pystyvät tarjoamaan lentolippunsa halvemmalla mm. säästämällä henkilöstökuluissa, joka näkyy mm. sähköisissä lipuissa ja automatisoiduissa internet lipun ostoissa, ja toisaalta karsimalla hintoihin sisältyviä palveluja, kuten ilmaista ruokapalvelua lennoilla.

Budjetti lentoyhtiöt lentävät usein myös vähemmän käytetyiltä lentokentiltä ruuhkaisten päälentokenttien sijasta. Nämä vähemmän käytetyt kentät ovat usein halpalentoyhtiöille edullisimpia käyttää, ja siten niiden avulla nämä yhtiöt voivat edelleen siirtää nämä säästöt lippujensa hintoihin.

On hyvä huomata että nämä halpalentoyhtiöt eivät useimmiten osallistu netin kautta toimiviin lippujen hintavertaus palveluihin.

Näitä palveluita käyttäen voit kuitenkin löytää ns. täyden palvelun lentoyhtiöiltä halvimmat senhetkiset liput reitille kuin reitille.

Tällaisista palveluista suosittuna esimerkkinä on kayak.com, joka myös näyttää, kun kirjoitat hakua lennollesi, myös minkälaisia hintoja muut palvelun käyttäjät ovat ostaneet vastaavalle reitille aikaisemmin siinä kuussa.

Kayakin avulla näet hinnat ainakin merkittävimmille täyden palvelun lentoyhtiöille, mutta myös osa halpoja hintoja kilpailuperusteinaan käyttävistä yhtiöistä, kuten vaikkapa Air Berlin, on mukana palvelussa.

Jos haluat käyttää täyden palvelun lentoyhtiöitä, ja sinulla on tietty suosikki, kuten vaikkapa Finnair, sinun kannattaa liittyä kyseisen yhtiön kanta-asiakas järjestelmään, jonka kautta saa yleensä alennuksia ja pisteitä käyttämistäsi lennoista, jotka voit käyttää jopa ilmaisiin lentoihin.

Samoin näiden yhtiöiden hinnoittelussa on usein erikoishintoja mm. ryhmille, eläkeläisille, ja opiskelijoille, joten kannattaa tarkistaa mahdolliset alennuksia saavat ryhmät ennen tilauksen tekemistä.


Suomesta ulkomaille lentäviin halpalentoyhtiöihin lukeutuvat:

  • Flybe (www.flybe.fi)
  • Ryanair (www.ryanair.com)
  • Norwegian (www.norwegian.com)
  • AirBaltic (www.airbaltic.com)
  • Air Berlin (www.airberlin.com)