Halvat lennot Prahaan

Halvat lennot Prahaan ovat tarjolla yhden välilaskun kautta, käyttäen apuna muun muassa Norwegiania tai Ryanairia.

Norwegian (www.norwegian.com) on nopeasti noussut erittäin suosituksi halpalentoyhtiöksi, ja monissa tilastoissa se luokitellaan jo Pohjoismaiden suosituimmaksi budjettilentojen tarjoajaksi.

Prahaan lentoyhtiöllä pääset yhden välilaskun kautta. Tyypillisesti välilaskuvaihtoehtoina ovat joko Oslon Gardemoenin kenttä taiKööpenhaminan kv. lentokenttä.

Näistä varsinkin Gardemoenin kenttä on kätevä vaihtokenttä kompaktin koonsa takia. Toisaalta Kööpenhaminan kenttä tarjoaa erinomaisen kavalkadin shoppailuputiikkeja, jos koneiden vaihtosi väliin jää riittävästi aikaa.

Ryanair (www.ryanair.com), yksi maailman suurimmista halpalentoyhtiöistä, lentää useisiin Eurooppalaisiin kohteisiin SuomestaTampereen Pirkkalan lentokentältä.

Ryanair lentää Tsekin kohteista vain Brnoon (noin 200 km päässä Prahasta), joten voit lentää vain osan matkasta kohti Prahaa yhtiön avulla.

Pirkkalan kentälle pääset mm. lentokenttäbussilla, jonka pysäkki löytyy aivan tyylikkään Tampereen linja-autoaseman edestä.

Yksi tapa käyttää Ryanairia on lentää Tampereelta ensin Milanoon (Bergamon kenttä). Milanosta voit vaihtaa lentoyhtiötä Wizz Airiin(www.wizzair.com), ja jatkaa samalta kentältä kohti Prahaa.

Kätevä vaihtoehto näille reiteille, varsinkin Helsingissä asuville, on lentää Viron puolelta, Tallinnasta, josta Estonian Air (www.estonian-air.ee) lentää suoraan Prahaan, usein kilpailukykyisin hinnoin.

Halpoja lauttoja Tallinna-Helsinki välillä tarjoavat mm. Tallink (tallinksilja.com) sekä Viking Line (www.vikingline.fi), kuin myös Linda Line (www.lindaline.fi, kausiluontoisesti).

Kun olet tarkastanut näiden halpalentoyhtiöiden hinnat ja aikataulut, voit käyttää internetin hintavertailukoneita, verrataksesi hintoja perinteisten lentoyhtiöiden vastaaviin.

Hyvä hintavertailukone netissä on esimerkiksi Kayak (www.fi.kayak.com), jota itse käytän aina jokaisen lentoni kohdalla, varmistuakseni siitä, että olen tehnyt hyvän diilin.

Prahan matkat


Prahan matkat ovat Euroopan tasolla kuudenneksi suosituin kaupunkilomakohde, ja yksi suosituimmista myös suomalaisten keskuudessa.