Halvat lennot Venetsiaan

Venetsialla on kalliin lomakohteen maine. Tästä huolimatta halvat lennot Venetsiaan ovat yksinkertaisen suunnittelun takana, ja vaihtoehtoja näihin budjettilentoihin on useita.

Tilanne Suomesta Venetsiaan lentojen kohdalla on se, että et voi käyttää halpalentoyhtiöitä suoriin lentoihin. Sen sijaan, edulliseen lentopakettiin kuuluu aina välilasku jollakin Eurooppalaisella kentällä.

Kolme suosituinta halpalentoyhtiötä Helsinki Venetsia välille ovat Air Berlin (Euroopan kolmanneksi suosituin budjettilentoyhtiö), Norwegian, sekä huippusuosittu AirBaltic.

Nämä kolme halvoista hinnoistaan tunnettua lentoyhtiötä lentävät kukin Venetsian Marco Polo lentokentälle, jonne myös Finnair lentää. Marco Polo on lähin kenttä suhteessa kaupungin historialliseen keskustaan.

KARTTA: Ajoreittikartta Venetsia Marco Polo lentoasemalta Piazzale Roma aukiolle, autotien päätepisteelle ennen kanaalikatujen alkua.

Venetsiasta löytyy myös toinen suosittu lähilentokenttä, jolle voit etsiä halvat lennot Venetsiaan Suomesta. Treviso Venetsia lentokenttä sijaitsee noin 30 km ja 70 minuutin bussimatkan päässä, ja sitä käyttää pääkenttänään alueella Ryanair.

Ryanair lentää Tampereen Pirkkalan kentältä useisiin Eurooppalaisiin kohteisiin suorina lentoina, mutta ei kuitenkaan Venetsiaan.

Lähin kenttä Venetsiaan nähden, jonne pääset Ryanairilla (Tampereelta) on Milano. Milanosta voit ottaa helposti vaikkapa Trenitalian (www.trenitalia.com) edullisen ja nopean (2h23) juna-yhteyden loppumatkaa varten Venetsiaan.

Air Berlin lennot Venetsiaan

Air Berlin on Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö, ja voit lentää sen avulla Suomesta useisiin Eurooppalaisiin kohteisiin.

Varsinkin Saksaan lennot ovat useimmiten suoria, mutta kun kyseessä ovat halvat lennot Venetsiaan ja moniin muihin kohdekaupunkeihin, mukana on aina yksi välilasku.

Air Berlinin (www.airberlin.com) avulla voit lentää halpalentoina Venetsiaanympäri vuoden, kun useimmat vaihtoehtoiset budjettilentoyhtiöt tekevät lentoja vain kausiluontoisesti (lähinnä kesäkauden läpi).

Helsinki-Vantaalta lähtevien lentojen välilasku kaupunki on useimmiten joko Berliinitai Dusseldorf. Näistä kohteista konetta vaihtamalla pääset suoraan Marco Polo lentokentälle, 8 km Venetsian keskustahotelleista.

Kuten useimmilla muillakin halpalentoyhtiöillä, kaikkein halvimmat tarjoukset Air Berliniltä löytyvät aikaisille varaajille.

Tämä tarkoittaa sitä, että sinun kannattaa alkaa suunnitella lomaasi Venetsiassa lentojen suhteen jo hyvissä ajoin ennen varsinaista ajankohtaa, ja varata liput varhain.

Air Berlinin nettisivuilta löytyy myös osio “Tarjoukset”. Sinun kannattaa tarkkailla tätä osiota halvimpien lentojen löytämiseksi.

Toinen tapa mahdollisesti säästää rahaa on ottaa lentoyhtiön kautta sekä lentoliput että hotelli. Pakettidiili saattaa olla edullisempi ja parempi, jos Air Berliniltä löytyy sopiva hotelli-yhteistyökumppani Venetsiassa lomallesi.

Norwegian lennot Venetsiaan

Oslon pörssissä noteerattu Norwegian on Pohjoismaiden suosituin halpalentoyhtiö, jota käyttää vuosittain noin 13 miljoonaa matkustajaa.

Pääset Norwegianin (www.norwegian.com) avulla Venetsiaan halpalentoina, mutta vain huippusesongin läpi. Useimpina vuosina Norwegianin lennot Venetsiaan ovat päättyneet lokakuun aikana.

Kuten muutkin halpalentoyhtiöt Venetsiaan Suomesta, myös Norwegian tekee yhden välilaskun. Voit useimmiten valita välilaskupaikaksi joko Oslon Gardemoenin tai Tukholman Skavstan kentän.

Norwegian lentoja Helsinki-Vantaalta kohti Venetsian Marco Polon kenttää (välilaskun kautta) on useimpina vuosina ollut kaksi per viikko.

Varsinkin turistikauden parhaina viikkoina nämä lennot myydään nopeasti loppuun. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun kannattaa olla hyvissä ajoin varaamassa Norwegianin lentoja Venetsiaan kesäperiodille.

AirBaltic lennot Venetsiaan

Latvialainen AirBaltic on nopeassa ajassa noussut suomalaisten suosimaksi halpalentoyhtiöksi, ja pääset sen avulla myös Venetsiaan.

AirBaltic (www.airbaltic.com) lennot, joiden kohdekenttänä Italiassa on Marco Polon kansainvälinen lentokenttä, ovat kuitenkin aikataulussa vain kesäkauden läpi.

Kun lentoja on tarjolla, ne reititetään Suomesta aina ensin Latvian pääkaupunkiin Riikaan. Riiassa, koneen vaihdon kautta, matka jatkuu kohti Venetsiaa.

Kuten Air Berlinilläkin, Air Balticin kaikkein halvimmat lentohinnat ovat tarjolla aikaisin liikkeellä olijoille.


Jos suunnitelmasi on lyöty lukkoon muilta osin, kannattaa AirBaltic lentolippujen suhteen ollakin liikkeellä hyvissä ajoin, varsinkin suhteessa kesälentoihin Venetsiaan.