Wetteri Hämeenlinna

Wetteri Hämeenlinna on kaupungin monitoimitalo, joka sisältää mm. 139-paikkaisen auditorion, lounasravintola Fredrikan, sekä kaupungin palvelupisteitä.

Wetteri on jaettu toimitiloiltaan osiin kerroksittain, siten että ensimmäinen kerros, sisäänkäyntikerros, sisältää aulainfon lisäksi myös … Jatka lukemista →

Wetterhoff Hämeenlinna

Wetterhoff Hämeenlinna on lanka-ja tekstiilimyymälä kaupungin linja-autoaseman vieressä, ja toimii osana Fredrika Wetterhoff -säätiötä.

Wetterhoff myymälän historia liittyy Fredrika Wetterhoffin (1844-1905) vuonna 1885 perustamaan kotiteollisuuden ammattitaitojen oppilaitokseen sekä yritykseen, johon … Jatka lukemista →

Viipurintien silta Hämeensilta

Viipurintien silta Hämeensilta on vuonna 1963 rakennettu silta, jota kutsutaan myös nimillä Vanajaveden silta, Pitkäsilta, sekä Lääninsilta.

Vanajaveden ylittävä Viipurintien silta on ollut yksi keskeisimmistä silloista kaupungissa vuodesta 1878, jolloin … Jatka lukemista →

Vierasvenelaituri Hämeenlinna

Vierasvenelaituri Hämeenlinna on tarjolla kahdella osalla Vanajavettä kaupungin keskustan lähellä.

Hämeenlinnasta löytyy kaksi vierasvenelaituria, toinen aivan kaupungin linja-autoaseman vieressä, ja toinen Linnansalmen yhteydestä, aivanHämeen linnan vierestä.

Vierasvenesatamien sijainti on … Jatka lukemista →

Verkatehdas Hämeenlinna

Verkatehdas Hämeenlinna on kulttuuri- ja kongressikeskus, joka toimii vuodelta 1895 peräisin olevan historiallisen tehtaan jälleenrakennetuissa tiloissa.

Rakennus, jossa kulttuuri-ja kongressikeskus toimii, Hämeenlinnan verkatehdas, aloitti toimintansa vuonna 1895, ja kompleksiin kuuluivat … Jatka lukemista →

Tykistömuseo Hämeenlinna

Tykistömuseo Hämeenlinna on tykistöaselajin historiaa ja nykypäivää esittelevä erikoismuseo, joka käsittää näyttelyn, ulkoalueen, ja tykkihallin.

Tykistömuseo, viralliselta nimeltään Suomen Tykistömuseo, perustettiin vuonna 1977 alunperin Pohjois-Satakuntaan, Kankaanpään Niinisalossa sijaitsevan tykistövaruskunnan yhteyteen.… Jatka lukemista →

Suomen kasarmi Hämeenlinna

Suomen kasarmi Hämeenlinna on suurelta osaltaan 1910-luvulla rakennettu tiiilinen kasarmikokonaisuus kaupungin keskustan tuntumassa.

Suomen Kasarmi sijaitsee Hämeenlinnan kaupungin keskustan länsipuolella sijaitsevassa Myllymäen kaupunginosassa, joka on ollut asuttuna 1850-luvulta saakka.

Alueelle … Jatka lukemista →

Subway Hämeenlinna

Subway Hämeenlinna toimii kaupungissa yhden Hallituskadulla olevan ravintolan voimin.

Suomen ensimmäinen Subway-ravintola avattiin Helsingin Annankadulla vuonna 2000, ja nykyisin ravintoloita löytyy jo yli 70 eri puolilta maata, mukaanlukien Hämeenlinna.

Ravintolaketjun … Jatka lukemista →