Hämeenlinnan kaupunginkirjasto

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto toimii pääkirjaston, seitsemän lähikirjaston, ja kahden kirjastoauton voimin.

Kaupunginkirjaston pääkirjasto, jonka suunnitteli kaupunginarkkitehti Heikki Aitola, oli valmistuessaan vuonna 1983 Hämeenlinnan ensimmäinen varsinainen kirjastotalo.

Kirjastorakennus, joka on kooltaan 5 997 m², toimii kolmen kerroksen alueella, jonka ohella rakennuksessa toimii myös lounaskahvila Hämeen Novelli.

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto

KUVA: Kaupunginkirjaston päärakennuksen julkisivua osoitteessa Lukiokatu 2.

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kahvila

KUVA: Pääkirjaston yhteydessä toimii suosittu kirjastokahvila, 30:nen asiakaspaikan Lounaskahvila Hämeen Novelli (www.kahvilanovelli.net), josta voi ostaa lounasruokia myös take-away annoksina.

Kullervo Hämeenlinnan kaupunginkirjasto

KUVA: Kaupungin kirjaston edustalta löytyy kuvan Nina Ternon teos “Kullervo”, vuodelta 1983. Veistos kuvaa Kullervo Kalevanpojan (fi.wikipedia.org/wiki/Kalevanpoika) neidonryöstöä, toimien kunnianosoituksena menneille sukupolville, kansantarujen luojille, ja niiden kokoajille.

Pääkirjaston katutaso, jonka sisäänkäynti on Lukiokadulta, pitää sisällään lehtiosaston, IT-asema KITA:n, kirjaston ATK-luokan, musiikkisalin, lukusalin, kirjastokahvion, Eurooppa-tiedotuspisteen, sekä näyttelytilaa sisäänkäynti-aulan yhteydessä.

Keskikerros, joka sijaitsee Rauhankadun tasolla, tarjoaa lainaus- ja palautuspisteen, tietopalvelun, aikuisten ja lasten lainattava aineiston, musiikkiaineiston, käsikirjaston, Hämeenlinna-kokoelman, sekä Keidas ja tutkijainhuoneet.

Kaupunginkirjasto – Hämeenlinna
Lukiokatu 2
13100 Hämeenlinna
kirjasto.hameenlinna.fi

Alin, pohjakerros, jolta löytyy kirjaston parkkipaikka, sisältää myös aineistovaraston ja kaupunginarkiston tilat.


Hämeenlinnan pääkirjasto aukioloajat ovat ma-ti klo 10-20, ke-pe klo 10-19, sekä la klo 10-15. Sunnuntaisin kirjaston tiloista auki ovat lehtisali sekä Kita klo 12-16.