Hamilton Kanada nähtävyydet

Hamilton Kanada nähtävyydet parhaimmistoon kuuluvat Dundurn linna, HMCS Haida, kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha, Cathedral of Christ the King kirkko, ja Wild Waterworks vesipuisto.

Dundurn linna (dundurncastle.com) on historiallinen neoklassiseen arkkitehtuurin tyyliin tehty palatsimainen rakennus.

Palatsi valmistui vuonna 1835, ja toimi alkujaan yksityishuvilana, mutta nykyisin sen 72:sta alkuperäisestä huoneesta 42 on avoinna yleisölle.

Rakennusta pidetään yhdestä Ontarion romanttisimmista huviloista yhdessä upeiden puistomaisten puutarhojensa kanssa, ja se onkin erittäin suosittu paikka häiden ja muiden tapahtumien järjestämiseen.

HMCS Haida (www.pc.gc.ca/lhn-nhs/on/haida/index_e.asp) on historiallinen hävittäjälaiva joka oli Kuninkaallisen Kanadan Laivaston käytössä vuosina 1943-1963, ja johon pääsee nykyisin tutustumaan.

Haida on poikkeuksellisen kuuluisa historiallinen sota-alus varsinkin sen takia, että se on upottanut sodissa enemmän vihollisaluksia kuin yksikään toinen Kanadalainen sota-alus.

HMCS Haida on ollut julkisessa museokäytössä Hamiltonissa vuodesta 2003, jolloin se siirrettiin nykyiselle paikalleen Pier 9 laiturille kaupungin satamaan.

Kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha (www.rbg.ca) Hamiltonissa on suosituin turistinähtävyys Niagara Falls vesiputousten ja Toronton välisellä alueella.

Puutarhan koko on kaikkiaan 980 hehtaaria ja sen alueella on yhteensä 1100 lajia kasveja.

Muut nähtävyydet laajojen kauniiden puutarha-alueiden lisäksi sisältävät Arboretumin, joka on ulko-koulutus keskus, verkosto kävelyteitä, sekä ulkona olevat kukka istutukset.

Cathedral of Christ the King kirkko (www.christthekingcathedral.org) on Roomalais-Katolinen tuomiokirkko Hamiltonissa, joka on ollut käytössä vuodesta 1933.

Rakennuksen kohokohtiin kuuluu sen kellotorni, jonka kulmakivenä oleva kivi on louhittu Rooman katakombeista, symbolina sille yhteydelle joka katedraalilla on muinaiseen Kristinuskon kirkkoon, joka toimi ensimmäisen sukupolven aikana Jeesuksen kuoleman jälkeen.

Kirkon hienoimpiin puoliin kuuluu myös sen sisusta kokonaisuudessaan, joka on tehty täysin 1200-luvun mukaisen englantilaisen Gotiikan tyylisuunnan pohjalta.

Wild Waterworks vesipuisto (www.conservationhamilton.ca/wild-waterworks/) on kesäaikoina auki oleva vesipuisto.

Vesipuisto sijaitsee 83-hehtaarin suuruisen Confederation Park puiston osana, Lake Ontario järven rannalla Hamiltonissa.


Vesipuiston kohokohtiin kuuluvat varsinkin sen vesiliukumäet, kuten “Night Rider”, “Blue Demon”, “Vertigo”, ja “Sidewinder”, sekä Kanadan suurin ulkotiloissa oleva laine-uima-allas.