Hammerfest Norja nähtävyydet

Hammerfest Norja nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Hammerfestin Kirkko, Hammerfestin Jääkarhuklubi, Seiland luonnonpuisto kävelyretki, laivaretki Nordkapp:lle, ja Finnmarkin porojen vuosittainen vaellus.

Hammerfestin Kirkko on poikkeuksellisen moderni rakennus, rakennettu vuonna 1961, muutoin hyvin perinteisen rakennustyylin Hammerfestissa.

Erikoisen arkkitehtuurinsa lisäksi kirkossa on muitakin erikoispiirteitä, kuten esimerkiksi se, että sillä ei ole alttaritaulua, vaan lasimosaiikki kuvaelma.

Kesäaikoina voit osallistua jumalanpalvelukseen kirkossa, joita on tarjolla pääturistikausina kesällä useammillakin kielillä. Kirkossa järjestetään myös erilaisia konsertteja.

Hammerfestin Jääkarhuklubi (www.isbjornklubben.no) on museo, joka esittelee Hammerfestin historiaa Arktisena metsästys ja kalastus keskuksena.

Museon näyttelytiloista löytyy mm. täytettyjä jääkarhuja, hylkeitä, ilveksiä, susia, jne.

Käydessäsi museossa saat myös Hammerfestin Jääkarhuklubin jäsenyyden, johon kuuluvat diplomi, jäsenkortti, tarroja, ja kuuluisa hopeinen ja enamelinen jääkarhu-rintamerkki.

Seiland luonnopuisto kävelyretki tarjoaa yhden käynnin sisään luonnon mahtavan kirjon, merellisestä luonnosta aina korkeisiin vuoristoihin ja ikijäätiköihin.

Seilandin saari on yksi harvoja koskemattoman luonnon alueita Norjan Finnmarkin maakunnassa, ja se on Finnmarkin toiseksi suurin saari Sørøyan jälkeen.

Saari on erittäin vuoristoinen, ja useat sen korkeimmista kohdista ovat yli 800 m korkeita, mutta saaren päänähtävyys ovat kuitenkin sen kaksi laajaa ikijäätikköä, Nordmannsjøkulenja Seilandsjøkulen, joka on Norjan pohjoisin ikijäätikkö.

Retkiä Seilandille järjestää Hammerfest Turist AS (www.hammerfest-turist.no), joka on alueen virallinen turismi toimisto.

Laivaretki Nordkapp:lle on päiväretki joka tapahtuu Hurtigruten laivan ja bussin avulla, tarjoten Finnmarkin upeimmat näkymät 307 metrin korkeudesta yli Barentsin meren.

Nordkapp on Euroopan pohjoisin piste, ja Hammerfest on toisaalta myös maailman pohjoisin kaupunki. Nordkappin nimesi englantilainen tutkimusmatkailija Richard Chancellor vuonna 1553 kun hän ohitti paikan etsiessään koillisväylää.

Retkiä Nordkappille järjestää Hammerfest Turist AS.

Finnmarkin porojen vuosittainen vaellus on yksi vaikuttavimpia näkyjä Hammerfestin kesän aikana, kun noin 2,500-3,000 poroa tekee muuttoliikkeen talvilaitumilta Finnmarkin ranta-alueille kesäksi.

Yksi pääsaarista jolla porot sijaitsevat kesäkuukausina on Kvaløya, jolla myös Hammerfestin kaupunki sijaitsee.

Lisätietoja porojen liikkeistä ja parhaista tavoista nähdä ne saa mm. Hammerfest Turist AS turistitoimistolta.