Hampuri nähtävyydet

Hampuri nähtävyydet parhaimmistoon kuuluvat St. Michaelis kirkko, Hamburg Rathaus, Landungsbrücken satama-alue, Hampurin kanaaliristeily, sekä Tierpark Hagenbeck eläintarha.

St. Michaelis kirkko (www.st-michaelis.de) on Hampurin kuuluisin kirkko ja sen tiloihin mahtuu noin 2,500 ihmistä, joka tekee sen myös kaupungin suurimmaksi. Kirkko valmistui vuonna 1786.

Kirkon kohokohtiin kuuluu 132m-korkea barokkityylinen torni, joka on päällystetty kokonaisuudessaan kuparilla.

Tornista on erinomaiset näköalat yli Hampurin kaupungin, ja pääset ylös saakka hissillä tai kävellen portaita pitkin.


Esittelyvideo Hampurin raatihuoneesta.

Hamburg Rathaus (hamburgische-buergerschaft.de/cms_en.php?templ=bes_sta.tpl&sub1=223&cont=333) on Hampurin kuuluisa raatihuone, joka on avoinna yleisökäyntejä varten.

Raatihuoneen edessä olevaa aukiota, Rathausmarktia, on usein sanottu Hampurin, ehkä jopa Saksan, kauneimmaksi, ja se muistuttaa monella tavalla Venetsian kuuluisia aukioita.

Rathausmarktilta lähtevien kanaalien ylittävien siltojen toisilla puolilla ovat useat kaupungin parhaimmista ostosgallerioista ja sen rautatieasemaan yhdistävä Mönckebergstaße katu on Hampurin merkittävin ostoskatu.

Renessanssityyliin rakennetussa Rathausissa on 647 huonetta, kuusi enemmän kuin kuuluisassa Buckinghamin palatsissa, ja se on yksi parhaista osoituksista siitä historiallisesta vauraudesta, josta merellinen-suurvalta Hampuri on nauttinut aikojen kuluessa.

Rakennukseen voi tutustua mm. opastetun kiertokäynnin avulla, joka kestää noin 40 minuuttia, ja joka on tarjolla kolmella eri kielellä (ranska, saksa, ja englanti).

Landungsbrücken satama-alue on osa Hamburin kuuluisaa satamaa, ja sijaitsee St. Paulin kaupunginosan alueella, alemman sataman ja Fischmarkt:n (Kalamarkkinat) välillä, Elbe joen rannalla.

Landungsbrücken on yksi kaupungin merkittävimmistä turistinähtävyyksistä, ja se on yksi tärkeimmistä Hampurin matkustuskeskuksista, S-Bahn aseman, U-Bahn aseman ja vene paikkojen ansiosta.

Alueelta on sisäänkäynti vanhaan Elben tunneliin länsipäädystä, ja itäisessä päädyssä sijaitsee Pegelturm, joka on veden pinnan osoittava torni.

Hampurin kanaali- tai satamaristeily on helppo yhdistää Landungsbrückenin käyntiin, sillä sen laitureilta lähtee HADAG lauttoja, satamakierros laivoja, matkustajalaivoja jotka vievät matkustajia alemmalle Elbelle, sekä katamaraanilaivoja Stadeen ja Helgolandiin.

Hampuri tunnetaan “Pohjoisen Venetsiana” johtuen siitä kaupunki on täynnä kanaaleja, joiden yli menee itse asiassa yli 2300 siltaa, joka on enemmän kuin Amsterdamissa ja Venetsiassa yhteensä.

Kanaaliristeilyn kohokohtiin kuuluu yleensä Hampurin historiallinen varasto kaupunginosa, joka on aluetta, missä kaupungin rikkaat kauppiaat pitivät aikoinaan ympäri maailmaa tuomiaan luksus tuotteita.

Pääset joidenkin kanaaliristeilyreittien avulla myös kaupungin tärkeimpien museoiden väliä.

Hampuri nähtävyydet kohokohtiin kuuluu myös Tierpark Hagenbeck eläintarha (www.hagenbeck-tierpark.de), joka sai alkunsa Carl Hagenbeck Sr.:n eläinkokoelmasta vuonna 1863, ja siitä on kasvanut yksi Saksan merkittävimmistä eläintarhoista.


VIDEO: Tierpark Hagenbeckin esittelyvideo.

Eläintarha oli ensimmäinen tyypiltään maailmassa, jossa eläinten olontiloja ympäröivät vallihaudat häkkien sijasta, jotta eläinten olontilat olisivat mahdollisimman luonnonmukaiset.


Yksi eläintarhan innovaatioista, alunperin 1890-luvulta, ovat “panorama” näyttelyt, jossa näytillä olevat eläimet vaikuttavat katselijan näkökulmasta olevan samassa näyttelytilassa, mutta jotka todellisuudessa on erotettu toisistaan piilossa olevilla vallihaudoilla.