Hampurin parhaat nähtävyydet

Katsaus Saksan Hampurin kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Hamburger Kunsthalle, Rathaus, sekä St. Michaelis Kirche.

Huolimatta siitä, että Hampuri on yksi Saksan suurimmista ja tärkeimmistä teollisuuskaupungeista, paikkakunnan yleisilmeeseen kuuluvat keskeisesti vesi-elementit ja viheralueet.

Yksi parhaista paikoista ulkoilmassa ajanviettoon Hampurissa ovat Alster-järvi/satamaristeilyt.

Kaupungin monet nähtävyydet ovat kierrettävissä tehokkaasti Hampurin maanalaisen ja paikallisjunien verkostojen avulla.

Hampurin päätaidemuseot, Museum fur Kunst und Gewerbe ja Kunsthalle, sijaitsevat etelään (Museum fur Kunst und Gewerbe) sekä pohjoiseen (Kunsthalle) päärautatieasemalta käsin.

Monet kaupungin perheille suunnatuista käyntikohteista, kuten Hamburg Dungeons ja Miniatur Wunderland, sijaitsevat omalta osaltaan Hampurin satama-alueella, josta löytyy myös Elbe Philharmonic Hall sekä HafenCity.

1) Hamburger Kunsthalle

Hamburger Kunsthalle Hampuri Saksa.

Hamburger Kunsthalle pitää sisällään yhden Saksan merkittävimmistä taidekokoelmista, koostuen tuhansista maalauksista ja monipuolisesta valikoimasta veistosteoksia, medaljonkeja, sekä historiallisia kolikoita.

Vuonna 1996 museoon rakennettu, berliiniläisen arkkitehti O. M. Ungersin suunnittelema lisäosa toimii omalta osaltaan näyttelytilana modernin taiteen teoksille eri puolilta maailmaa.

Yksi kohokohta Hamburger Kunsthallen toiminnassa ovat joka sunnuntaisin klo 10-14 järjestettävät “Art and Breakfast” tapahtumat museokahvilassa, joihin kuuluu mukaan brunssi ja opastettu kiertokäynti Galerie der Gegenwart / nykyaikaisen taiteen osioon.

2) Museum für Hamburgische Geschichte

Museum für Hamburgische Geschichte Hampuri Saksa.

Museum für Hamburgische Geschichte on alueellinen historiamuseo, joka tuo esiin kaupungin kasvun aina 800-luvulta nykyaikaan saakka.

Yksi näyttelyiden mielenkiintoisimpia osioita kertoo Hampurin noususta merenkulun keskuksena 1600-luvun puolestavälistä 1800-luvun puoleenväliin asti.

Museo sisältää myös tasokkaan, kahvila-viinibaarin, johon kuuluu sisäpiha, josta pääsee kulkemaan museon järjestämiin erikoisnäyttelyihin.

Menneisiin erikoisnäyttelyihin ovat lukeutuneet esimerkiksi “Maisemapuutarhanhoidon historia”, “Hamburg Sound”, sekä “Pohjois-Saksan lasikulttuuri”.

3) Museumshafen Oevelgönne

Museumshafen Oevelgönne Hampuri Saksa.

Museumshafen Oevelgönne on merimuseosatama, joka esittelee useita historiallisia merenkulun aluksia, kuin myös laivaston ja merenkulun teollisuuden muistoesineitä, jotka ovat olleen keskeisiä Hampurin menneisyydessä.

Museo-alue, joka sijaitsee Hampurin satamassa, tarjoaa puitteistaan upeat näkymät ympäristöön sekä kävelykiertokäyntejä Elben varrelle.

Kokonaisuutena Museumshafen Oevelgönne on mielenkiintoinen katsaus miehiin ja koneisiin, jotka loivat pohjan Saksan tekemisessä merenkulun mahtimaaksi.

4) Rathaus

Rathaus, Hampurin raatihuone, on historiallinen rakennus, joka on symbolinen kaupungin kulttuurille, historialle, ja seudun ihmiselle.

Uusrenesanssityyliin koristeltu raatihuone koostuu yhteensä 647:stä huoneesta, joka on enemmän kuin mitä Buckinghamin palatsissa on, yhtenä rakennuksen kohokohdista ollessa sen tyylikäs kellotorni.

Raatihuoneen edustalla oleva aukio toimii tapahtumapaikkana lukuisille yhteiskunnallisille & kulttuuritapahtumille, ja sisältää muistomerkit runoilija Heinrich Heinelle, säveltäjä G. P. Telemannille, sekä ensimmäisessä maailmansodassa kaatuneille.

Rathausiin pääsee tutustumaan opastettujen, englanninkielisten kiertokäyntien avulla, jotka kestävät 35 minuuttia.

5) Hagenbecks Tierpark

Vuonna 1848 avattu Hagenbecks Tierpark on suosittu eläintarha, jossa villieläimet kulkevat vapaina avarissa ulkoilma-aitauksissa.

Eläintarhan asukkaisiin kuuluu useita ovat paikan päällä syntyneitä eläinvauvoja, mukaanlukien leijonapentuja, kameleita, sekä elefantteja.

Voit viettää lisämaksusta aikaa eläintarhassa sulkeutumisen jälkeen tiettyinä kesälauantai-iltoina, jolloin järjestetään tapahtumat “Jungle Nights (kesäkuussa, show-esityksiä ja muita tapahtumia), “Tanz im Tierpark” (heinäkuussa, live-musiikkia ja tanssitapahtumia), sekä “Romantic Nights” (elokuussa, klassista musiikkia live-esityksinä).

Kokonaisuuteen kuuluu kohokohtana vuonna 2007 avattu, kolmikerroksinen trooppinen meriakvaario yli 13 000 kalan kokoelmalla ja muilla merieläimillä varustettuna.

6) Aussenalster

Aussenalster on vesialue, joka on paikallisten parissa suosittu kohde ulkoilmaelämän viettoon ja vesiurheiluun.

Kohde on täydellinen kesänähtävyys virkistävälle uintikäynnille tai aurinkoisen päivän piknikille.

Aussenalsterissa voit myös käydä vesillä kanootilla ja muilla veneillä, tarjoten hienon paussin kaupungin kiireiseen elämään.

7) Hampurin satamaristeilyt

Hampurin satamaristeilyt ovat opastettuja, tunnin kestäviä risteilyjä höyrylaivan kyydissä, jossa näet kaupungin ympäröiviltä satamavesistöiltä käsin.

Nämä risteilyt ovat erinomainen tapa nähdä yleiskuva Hampurista sen kauneimmalta puoleltaan, samalla oppien kaupungin vesiväylien tärkeydestä alueen kasvulle ja kehitykselle.

8) Alster-risteilyt

Alster-veneristeilyt esittelevät Alster-järvien sisä-ja ulko-osion kohokohtia.

Risteilyn parissa pääset näkemään useita Hampurin kauneimpia ja idyllisimpiä luonnon nähtävyyksiä.

9) St. Michaelis Kirche

St. Michaelis Kirche on vuonna 1762 rakennettu tiilikirkko, joka kuuluu pohjoisen Saksan hienoimpiin barokkityylisiin rakennuksiin.

Kirkon torni, joka lisättiin kokonaisuuteen vuonna 1786, on rakennuksen maamerkkipiirre, ja sitä pidetään myös koko Hampurin tärkeimpiin kuuluvana symbolina.

Yksi turistikokemus kirkkoon kuuluen on kahdesti päivässä kirkon tornista tapahtuva trumpettisoolo, kun taas festivaalien aikaan sitä säestää kokonainen orkesteri.

Kirkolla käydessäsi sinun kannattaa käydä kirkontornin huipulla, 131 metrin korkeudessa, josta on henkeäsalpaavat näkymät ympäristöön.

10) Planten un Blomen -puisto

Planten un Blomen on kaupungin keskustaa reunustava, ja aina satamaan ulottuva viheriäs puisto, johon kuuluu mukaan Wallringpark.

Puistoon sisältyy osioina japanilainen puutarha, apteekkarin puutarha, järviä, sekä trooppisia kasvihuoneita.

Voit myös käydä tutustumassa puiston luistelurinkiin, pienoisgolf-rataan, sekä suurikokoiseen lasten leikkipuistoon, johon kuuluu kohokohtana sunnuntai-iltaisin tarjolla olevat poni-ajelut.

Planten un Blomen sisältää useita kahviloita, joista voit ostaa virkistäviä kahveja ja pikkupurtavaa, ja ne järjestävät sunnuntai-iltaisin myös jopa kesätanssiaisia.

Puiston musiikkipaviljonki tarjoaa ilmaisia kesäkonsertteja joka viikonloppuna.


Yksittäinen kohokohta Planten un Blomenissa on sen keskustassa olevan puiston yhteydessä oleva Wasserlichtspiele, koostuen yhdistelmästä suihkulähteitä, värivaloja, ja musiikkia.