Havaijin matkat

Havaijin matkat ovat kasvaneet viime vuosina suosiossa tähän Tyynen valtameren keskellä sijaitsevaan Yhdysvaltain osavaltioon, matkatoimistoilta kuten Kaleva Travel ja Tjäreborg.

Havaijin saaret muodostavat yhden Yhdysvaltain 50:stä osavaltiosta, ja turisteja, aina surffaajista biologeihin ja auringonpalvojiin saakka sinne tuo mm. erittäin monipuolinen luonto, lämmin trooppinen ilmasto, runsas valikoima julkisia rantoja, merellinen miljöö, sekä aktiiviset vulkaaniset alueet.

Koska saaret sijaitseva niin lähellä Aasiaa, Havaijista ja sen yli miljoonan asukkaan parista löytyy oma upea kulttuurinsa, joka on yhdistelmä pohjois-amerikkalaista ja aasialaista alkuperää.

Osavaltio koostuu kaikkiaan sadoista saarista, jotka ovat levittäytyneet yli 2 400 km pituudelle.

Saarista eritellään kuitenkin kahdeksan pääsaarta, joihin suomalaistenkin lomailu yleensä kohdistuu: Ni’ihau, Kaua’i, O’ahu, Moloka’i, Lana’i, Kaho’olawe, Maui, sekä Hawaii (jota kutsutaan myös “The Big Island” nimellä, erotuksena koko osavaltion nimeen).

Yli 6,4 miljoonan turistin arvioidaan käyvän saarilla vuosittain, tärkeimpänä matkailuryhmänä Yhdysvaltain sisäisen turismin ohella ollessa japanilaiset turistit, joilla on usein perhesiteitä saarilla ja kulttuurillinen läheisyys Havaijin elämäntapaan.

Koska säätila on suotuisa saarilla vuoden ympäri, myös turisteja tulee Havaijile kaikkian vuodenaikoina, suosituimpiin kuuluessa kuitenkin isommat lomapyhät ja Yhdysvaltain talven kylmimmät kuukaudet.

Hyvä ajankohta vierailla saarilla on myös saarilla pidettävien tapahtumien yhteydessä.

Esimerkkinä näistä tapahtumista ovat mm. Merrie Monarch Festival (kv. Hula kilpailu), Hawaii International Film Festival (filmifestivaali), sekä Ironman World Championship (maailman tärkein triathlon kilpailu).

Suomalaisia saarille tuovat etenkin upeat maisemat ja kaunis, suomalaisittain eksoottinen trooppinen luonto, valkoiset korallirannat, turkoosinvärinen meri, sekä Havaijin kulttuuri Havaiji-paitoineen ja Lei-seppeleineen.

Suomalaisittain suosituimmat matkustuskohteet saarilla ovat Havaijin pääkaupunki Honolulu sekä lomasaari Maui.

Honolulu on suurkaupunki joka kuitenkin tarjoaa urbaanien elämysten ohella aurinkoa & rantoja ja surffausta, mukaanlukien legendaarinen Waikiki Beach ranta-alue.

Rantalomakohteena voit laiskan aurinkotuolipäivän jälkeen nauttia Honolulun energisestä yöelämästä, joka vetää vertoja useimmille kansainvälisille ja eurooppalaisille metropoleille tarjonnaltaan.

Shoppailumahdollisuudet ovat myös kosmopoliittista tasoa, etenkin Waikiki Beachillä ja Honololun rantakadun varrella, josta löydät parhaat hotellit, muotiliikkeet, ravintolat, ja baarit.

Nähtävyyksistä Honolulun Oahun saari tarjoaa esimerkiksi Diamond Head tulivuorenkraaterin, Pearl Harbourin muistomerkkeineen, Polynesian Cultural Centerin alueen kulttuuriin tutustumista varten, sekä Banzain, Waimean, ja Sunsetin suositut surffausrannat aktiivilomalaisille.


Mauita puolestaan kutsutaan usein paratiisisaareksi, jossa lomasi kohokohtiin kuuluvat tuulessa huojuvat palmut, trooppinen luonto, ja puhdashiekkaiset rannat.