Helenin nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Georgian osavaltion Helenin kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Brasstown Bald, Sautee Nacoochee Center, sekä Raven Cliff Falls.

Helen on erikoinen turisminkohde yhdysvaltalaisessa mittakaavassa, sillä hieman yli 500 asukkaan asuttama paikka on rakennettu muistuttamaan baijerilaista alppikylää, sijaiten Appalakkien vuoristossa Alppien sijaan.

Helen Georgia Yhdysvallat.

Vuoden mittaan paikkakunta isännöi useita saksalaistyylisiä tapahtumia, kuten Oktoberfestin, Southern Worthersee festivaalin (Audi & Volkswagen tapahtuma), sekä kesäkauden kuuma-ilmapallokilpailun.

Yksi suurimmista yksittäisistä muista turisteja Heleniin tuovista kohteista on sen Unicoi State Park -puisto, jossa vierailijat voivat tutustua paikalliseen luontoon patikoimalla, pyöräilemällä, tai kokeilemalla onneaan taimenkalastuksen suhteen.

Lisäksi joukko paikallisia matkailuyrityksiä tarjoaa hevosratsastusta ja vesirengasuintia.

Muihin Helenin kohokohtiin lukeutuu turistien suosima, Chattahoocheen kansallismetsässä sijaitseva Anna Ruby Falls.

1) Horne’s hevosajelut (Horne’s Buggy Rides)

Horne's Buggy Ride hevosajelu Helen Georgia Yhdysvallat.

Saadaksesi hieman erilaisen näkökulman Helenin keskustaan, voit jättää väliin modernit kuljetusmuodot ja hypätä hevosvetoisen vaunun kyytiin.

Sekä kyydin tarjoava “Dillon” tai “Doc” hevonen että vaunun kuljettaja ovat ystävällisiä, tarjoten hienon mahdollisuuden rentoutua ja nauttia perinteisestä hetkestä tässä idyllisessä saksalaistyylisessä kylässä.

Horne’s hevoskyydillä pääsee kaikille Helenin merkittäville ravintoloille ja nähtävyyskohteille, mutta voit tilata myös romanttisen ajelun pitkin Chattahoochee-jokea tai vuokrata kyydin häitä tai muita erikoistapahtumia varten.

2) Sautee Nacoochee keskus (Sautee Nacoochee Center)

Sautee Nacoochee Center Helen Georgia Yhdysvallat.

Sautee Nacoochee Center on paikallinen taide-ja perinnekeskus, joka toimii erinomaisena tietolähteenä niin Helenin kuin koko ympäröivän seudunkin suhteen.

Keskuksen toimintaan kuuluvat taide- ja käsityöshowt sekä kulttuuri-ohjelmat, sen historiamuseon esitellessä paikallista esineistöä ja teemallisia, vaihtuvia näyttelyitä.

Lisäksi keskuksen taidegallerian kokoelma sisältää valikoiman taideteoksia, jotka ovat mukaan ostettavissa.

Sautee Nacoochee keskuksen tapahtumakalenteri tuo esiin kuukausittaisia kansanmusiikki- ja kuorokonsertteja, teatterituotantoja, sekä lasten näytelmiä.

Keskus toimii isäntänä vuoden mittaan erilaisille festivaaleille ja tapahtumille, pitäen osana toimintaansa kunnossa joukkoa paikallisia luontopolkuja.

3) Nora Mill viljavarasto (Nora Mill Granary)

Nora Mill Granary Helen Georgia Yhdysvallat.

Nora Mill viljavarasto on historiallinen, vuonna 1876 avattu viljamylly ja myymälä, joka sijaitsee nopeasti virtaavan Chattanooga-joen varrella.

Yli 125 vuotta myöhemmin, alkuperäinen vesimylly on edelleen toiminnassa ja tarjolla kiertokäyntejä varten lauantaisin.

Vierailijat voivat ostaa mukaansa myymälästä mm. maissijauhoja, ryynejä, sekä keksi-ja-kastike sekoituksia.

Paikan muistoesinemyymälästä löytyy myös ruokanäytteitä ja lukuisia erilaisia lahjatavaroita.

4) Unicoi osavaltiopuisto ja lomahotelli (Unicoi State Park and Lodge)

Kun suuntaat pohjoiseen Helenin Main Street kadulta, vain muutaman minuutin ajomatkan päässä keskustasta löydät Unicoi osavaltiopuiston sisäänkäynnin.

Tämä suosittu puisto on arvostettu sen 32 km pituisen polkuverkoston ansiosta (19 km verran kävelijöille, 13 km maastopyöräilijöille), joista osa johtaa etelään ja Heleniin, toisten kulkiessa pitkälle kohti pohjoista ja viehättävälle Anna Ruby Fallsille.

Mikäli patikointi ei ole omaa alaasi, puistosta löytyy lisäksi järvi ja ranta, kanoottien ja polkuveneiden vuokrausta, sekä kalastuslaitureita.

Puiston lomahotelli tarjoaa puolestaan useita ravintoloita, tenniskenttiä, 100 asiakashuonetta yöpymiseen, 30 lomamökkiä, sekä useita moderneja tai vähemmän varusteltuja leiriytymispaikkoja.

5) Raven Cliff Falls -vesiputous

Muutamia kilometrejä Helenin keskustasta länteen sijaitseva Raven Cliffs Falls on yksi seudun visuaalisesti hienoimmista (ja vierailluimmista) luonnon maamerkeistä.

Tämä yli 18 metriä korkea vesiputous tippuu jyrkän julkisivun, joka muodostaa Raven Cliffs kallioston, myötäisesti, tuottaen upean luonnonkauniin nähtävyyden.

Vesiputoukselle pääseminen vaatii kohtuullisen 4 km pituisen kävelyn puronmyötäisesti menevää polkua pitkin.

Matkan varrella vesiputouksella on runsaasti kuvauskohteita, mukaanlukien kauniita saniaisia, liljoja, ja pelargonioita.

6) Brasstown Bald

Brasstown Bald Helen Georgia Yhdysvallat.

1432 metriä merenpinnasta oleva Brasstown Bald on Georgian osavaltion korkein vuorenhuippu, tarjoten upeat panoramat ympäröivään maaseutuun.

Selkeällä säällä voit nähdä huipulta jopa Tennesseehen, Pohjois-Carolinaan, sekä Etelä-Carolinaan.

Huipun vierailijakeskus sisältää joukon alueesta selittäviä näyttelyitä sekä koulutuksellisia ohjelmia. Päivämatkalaisia varten alueella on runsaasti patikointipolkuja sekä vuoriston piknik-alueita.

Parhaimmillaan Brasstown Bald -huippu on syyskauden aikana, jolloin näkymät ovat aidosti henkeäsalpaavan kauniit.

7) High Shoals Scenic Area and Falls

High Shoals Scenic Area and Falls Helen Georgia Yhdysvallat.

Sijaiten hieman eteenpäin Unicoi Turnpike väylältä (Highway 17/75), tämä osa Georgian vuoristoa edustaa kauniita näköaloja, maisemia, ja vesiputouksia, mutta niille pääsy vaatii hieman seikkailumieltä ja halukkuutta patikointiin.

High Shoalsin parkkipaikalta pääset katsomaan maisemapaikkoja kuten High Shoals Creek Falls sekä Blue Hole Falls, joihin molempiin kuuluu näköala-alueita.

Kun kävelet pitkin alppiruusuilla vierustettuja polkuja, seuranasi saattaa olla myös yksi tai useampi paikallinen, utelias pikkueläin.

8) Helen Tubing & Helen Water Park

Helen Tubing & Helen Water Park Georgia Yhdysvallat.

Helen Tubing & Helen Water Park tarjoavat vesirengasuintia sekä Chattahoochee jokea pitkin että Helen vesipuistossa, joka on suurin yksittäinen kaupungin nähtävyys.

Vesirengasuintiretket joelle ovat mahdollisia 2-3 tunnin paketteina, tai koko päivän pakettina, jossa voit kellua joella halutessasi koko päivän (klo 9-18), vuokrayhtiön sukkulabussin tarjotessa aina kyydin takaisin lähtöpisteeseen.

Kun joenpinta on liian matala, vesirengasuinnit ovat tarjolla Helenin vesipuistossa, johon kuuluu neljä suurta vesiliukua sekä 304 metriä pitkä, laiskasti virtaava vesipuistojoki, jossa käytetään vuokrakellukkeita.

9) Cool River Tubing Company

Helen Tubingin ohella toinen vesirengasuinteja ja -kelluntoja tarjoava paikallinen yhtiö on Cool River Tubing Company.

Cool River Tubing Companyn vesirengasuinti pakettivaihtoehtoihin kuuluvat 1 tai 2 tunnin kellunnat, johon kuuluvat mukaan sukkulabussi siirrot, kelluke, pelastusliivi, ja remmit, joilla ryhmät voivat sitoa kellukkeensa yhteen.


Yhtiöllä on olemassa myös vesiliuku-nähtävyys, osana Helenin Alpine Crest Resort lomakeskusta. Vesiliukuihin on kertamaksu, jonka jälkeen voit käyttää liukuja niin monta kertaa kuin haluat.