Helsinki Joensuu

Helsinki Joensuu kulku on mahdollista tehdä julkisista kulkuneuvoista sekä busseilla että junilla, ja matkan lento on mahdollinen Finncomm Airlines yhtiön avulla.

Bussimatkat Helsingin ja Joensuun väliä on mahdollista tehdä esimerkiksi Matkahuollon (matkahuolto.fi) busseilla, joita lähtee viikon mittaan useampina lähtöinä per päivä.

Matkahuollon busseihin jotka tekevät matkan kuuluu eri tyyppisiä reittejä, jotka on luokiteltu joko vakiovuoroiksi, pikalinjoiksi, tai express luokan yhteyksiksi, joista express on nopein (noin 7 tuntia).

Tyypillisesti hieman nopeampi yhteys kaupunkien välillä on tarjolla junan avulla, sillä VR (www.vr.fi) tarjoaa varsinkin arkipäivisin useamman lähdön reitille, matka-ajan ollessa noin 4 tuntia 50 minuuttia.

Juna-matkan etuihin kuuluvat hieman nopeamman yhteyden lisäksi myös ravintola-vaunu sekä mahdollisuus tietokonetyöskentelyyn matkan aikana varsinkin ns. PC paikoilla, joissa on pistorasiat akun lataamista varten ja pöytä läppärin pitoa varten (PC paikka tulee pyytää erikseen lippua ostettaessa).

Pendolino- ja InterCity-vuoroissa on myös mahdollisuus ostaa ns. business-luokan lippu (www.vr.fi/fi/index/junaliput/liput/businessluokat.html), joka on erillinen matkustusluokka parannetuin mukavuuksin ja eduin.

Lentoyhtiö Finnair (www.flybe.fi) tarjoaa lennot Helsingin ja Joensuun välille, useimmiten ainakin yhden päivittäisen lennon voimin.

Matka kaupunkien lentokenttien välillä kestää noin yhden tunnin, ja matkan aikana tarjoiluun kuuluu tyypillisesti pieni purtava ja vaikkapa kahvi tai muu juoma.

Helsingissä keskustan ja Helsinki-Vantaan väliä pääsee helposti esimerkiksi Finnairin lentokenttäbussilla (media.finnair.com/files/pdf/FINNAIR_CITY_BUS_TIMETABLE.pdf) tai YTV:n linjalla 615 (aikataulut.ytv.fi/linjat/fi/s615.html, lähtee rautatientorilta juna-aseman vierestä).


Joensuussa voit käyttää esimerkiksi bussia (www.pohjois-karjala.org/kunnat/joensuu/joensuun-lentokentta), tarjolla olevia takseja, tai vuokrata auton lentokentän autovuokraamoilta (vuokrauspisteet ovat avoinna vain etukäteisvarauksesta).