Himos laskettelu

Himos laskettelukeskus tarjoaa Keski-Suomen suurimmat rinteet, ja kaikkiaan valikoima kattaa 21 erilaista rinnettä.

Himoksen hiihtokeskuksen rinteet on valaistuja ja lumetettuja, ja niiden joukosta löytyy mm. Fis-kumparerinteitä, aloittelija-pipe, sekä Snow Park/Street.

Rinteiden korkeusero on suurimmalta kohdaltaan 151 metriä, ja pisin rinteistä on kaikkiaan 950 metrin pituinen.

Rinteitä käyttäviä laskettelijoita palvelee kaikkiaan 15 kpl hissejä, joista kaksi on tuolihissejä, ja hissien kuljetuskapasiteetti on maksimissaan 18920 hlöä/h.

Hisseihin kuuluu myös neljä ilmaishissiä aloittelijoille.

Kunkin rinteen väliltä löytyy siirtymäreitti, jonka ansiosta koko alue toimii yhtenäisenä kokonaisuuten, josta voit joustavasti valita laskettavan rinnealueen mielesi mukaan.

Laskettelun ohella Himos tarjoaa myös mahdollisuuden murtomaahiihtoon, jota varten alueelta löytyy kaikkiaan 16 km perinteisen tyylin ja luistelutyylin latuja, joista valaistuja on kaikkiaan 5,9 km osuus.

Eri laskettelurinteistä Himoksen pohjoisrinteiden alueelta löytyy vaativa kilparinne, ja pohjoisrinteiden alueelta löytyvät myös kaikki Himoksen pisimmät rinteet.

Pohjoisella puolella toimii myös hiihtokoulurinne, joka tarjoaa alueen varsinkin perheen pienimpiä ja aloittelevia laskettelijoita varten.

Himoksen länsirinteiden puolella korkeusero on parhaimmillaan 148 metriä, ja alue tarjoaa kolme jyrkkää mustaksi luokiteltua rinnettä.

Länsirinteet tarjoavat löydät myös kansainvälisten mittojen mukaan rakennetun freestyle kumpareikon sekä Mountain Dew Snow Parkin.

Himos
Länsi-Himoksentie 89
42100 Jämsä
www.himos.fi

Mountain Dew -Snow Park sisältää kikkailua varten boxit, kornerit, reilit, pressipenkit ja aloittelija half-pipen.


Länsirinteiden osalta tarjolla on myös lapsille ja aloittelijoille varattu Peikkorinne ja Joonan kumpu. Hiihtokeskuksen alueella on kaikkiaan neljä aloittelijoille tarkoitettua ilmaishissiä, helpoimpina Peikkorinteen Peikkomatto ja Peikkonaru.