Hofbräuhaus Munchen

Hofbräuhaus Munchen (Hofbräuhaus am Platzl) on yksi maailman tunnetuimmista pub-ravintoloista, jonka rakennutti Baijerin herttua Maksimilian I vuonna 1607.

Oluthalli perustettiin alunperin vuonna 1589 hallitsija Wilhelm V:n toimesta Hofbräu (www.hofbraeu-muenchen.de) olutpanimon laajennuksena, mutta tuolloin vain tarjoilemaan vain Weissbier (vehnäolut) laatuja.

Panimon nimessä Hof (hovi) tulee siitä, että se oli Baijerin historian aikana alueen kuninkaallinen olutpanimo. Sen vuoksi myöskään hovin ulkopuolinen väestö pääsi oluthalliin vasta vuodesta 1828, kuningas Ludvig I hallinnan ajasta eteenpäin.

Hofbrauhaus Munich Germany

KUVA: Näkymä Hofbräuhaus am Platz oluthallin rakennuksiin osoitteessa am Platz 9, jotka ovat Hofbräu olutpanimon omistuksessa.


VIDEO: Maailmanmatkaaja Rick Stevesin Hofbräuhaus esittely.

Hofbräuhaus jälleenrakennettiin täydellisesti vuonna 1897, jolloin myös sen osana ollut olutpanimo muutti Munchenin esikaupunkeihin.

Hofbräu panimolla on myös jokavuotisen Oktoberfest tapahtumapaikalla festivaalien toiseksi suurin olutteltta (Hofbräu-Festzelt).

Munchen on Hofbräuhausin ohella muutenkin tunnettu oluthalleistaan ja oluentuotannostaan, ja alueella on esimerkiksi noin kuudesosa maailman 4000:sta panimosta.

Hofbräuhausin ohella suosittuja ovat biergarten tyyppiset paikat, joista suurimmat ovat Hirschgarten (www.hirschgarten.de, tilaa 8500 asiakkaalle) Chinesischer Turm (7000) ja Augustiner-Keller (www.augustinerkeller.de, 5000).

Hofbräuhausin sisätiloista sen sisääntulokerroksessa on iso oluthalli, jonne mahtuu parhaimmillaan noin 1000 asiakasta.

Yläkerrasta löytyy iso juhlasali noin 9-metriä korkeine kattoineen, jonne mahtuu noin 1500 asiakasta, ja yläkerran muihin tiloihin mahtuu vielä noin 1000 asiakasta lisää.

Paikan sisäpiha, jossa on leijonasuihkulähde, toimii kesäisin biergarten tyyppisenä olutpuutarhana.


Hofbräuhausin tiloissa on myös myymälä (www.hofbraeuhaus-shop.de), josta voit ostaa mm. Hofbräuhaus aiheisia oluttuoppeja, Oktoberfest muistoesineitä, vaatteita, ja kirjoja.