Hong Kong

Hong Kong opas kaupungin nähtävyyksiin, ostospaikkoihin, ja tapoihin matkustaa kaupunkiin.

Hong Kong on moderni mega-kaupunki jossa on lukuisia kohokohtia vaativalle maailmanmatkaajalle, mukaanlukien maailmankuulu Victoria satama sekä kaupungin pilvenpiirtäjä siluetti joka ympäröi satamaa.

Sijainnin suhteen Hong Kong on ideaalisella paikalla maailmankaupan keskuksessa, niemimaalla ja sen yhteydessä olevilla saarilla Kiinan eteläisen rannikon alueella, siten että pohjoiseen kaupunkia reunustaa Guangzhoun provinssi.

Hong Kong on erikoishallinto alue Kiinan sisällä, yksi kahdesta itse asiassa, toisen ollessa Macau.

Kaupungin 1 104 km2 maa-alueella asuu yhteensä noin 7 miljoonaa asukasta, tehden siitä yhden kaikkein tiheimmin asutetuista alueista maailmassa.

Suurin osa, noin 95%, Hong Kongin populaatiosta on etnisesti kiinalaista, joista suurin osa on tullut muualta alueelle, etenkin Guangzhoun ja Taishanin provisseista.

Hong Kong on erittäin suosittu turistikohde, jota edesauttaa kaupungin maine yhtenä maapallon parhaista ostoskohteista ja paikan suotuisa ilmasto, joka on luonteeltaan sub-trooppista.

Sään suhteen kaupungin kesät ovat kuumia, kun taas talvisin sää tulee yleensä pilvisemmäksi helmikuuta kohden, ja ajoittain alueella on tuolloin kylmiäkin periodeja.

Useat pitävät kevättä ja syksyä parhaina turistikausina, mutta ajoittaisista sään vaihteluista huolimatta Hong Kongissa on keskimäärin 1 948 tuntia auringonpaistetta per vuosi.

Monet tulevat myös asumaan kaupunkiin, usein töihin alueen finanssipalveluiden teollisuuteen, ja Hong Kong onkin yksi suurimmista finanssikeskuksista maailmassa.

Kaupungista on tullut myös suosittu kohde kansainvälisille opiskelijoille, ja Hong Kongista löytyy yhteensä 9 tasokasta julkista yliopistoa, tarjoten kandidaatin, maisterin, sekä tohtori-tason kursseja useissa eri opinaloissa.

Viihdykenähtävyyksien, kuten Hong Kong Disneyland huvipuisto, ohella kaupunki tunnetaan useista kulttuurinähtävyyksistään.

Näihin kulttuurinähtävyyksiin kuuluvat Hong Kong Heritage Museum museo (esitellen kaupungin historiaa), Hong Kongin taidemuseo, Hong Kongin Academy for Performing Arts, sekä Hong Kongin filharmoninen orkesteri.

Kaupungin kuuluisa siluetti muodostuu yhteensä 7 600 pilvenpiirtäjästä, joka tekee Hong Kongista paikan jossa on maailman eniten pilvenpiirtäjiä.

Hong Kongia palvelee erinomainen liikennejärjestelmä, jossa MTR maanalainen on yksi keskeisimmistä kuljetustavoista, ja sillä onkin yhteensä 150 asemaa kaupungin alueella.

Muihin tapoihin päästä paikasta toiseen Hong Kongissa kuuluvat raitiovaunut, jotka kattavat varsinkin pohjoiset osat kaupungista, sekä bussit, mukaanlukien kaksikerros- ja kevytbussit.

Turisteille kaikkein tunnetuin tapa kulkea alueella on Star Ferry lauttapalvelu, jolla on yhteensä neljä linjaa Victoria Harbour sataman laitureiden välillä, tarjoten panoramiset näkymät Hong Kongin pilvenpiirtäjä taivaanrantaan.

Voit matkustaa kaupungissa myös Peak Tram funikulaarilla, joka vie matkustajia ylös Victoria Peak vuorelle, josta on yhdet parhaimmat näköalat alas Victoria Harbour satamaan.

Matkustamisen suhteen Hong Kongiin voi lentää useaa eri reittiä ja lentoyhtiötä käyttäen eri puolilta maailmaa, sillä 85 eri lentoyhtiötä operoi reittejä kaupungin lentokentälle, mukaanlukien lentoyhtiöt Cathay Pacific, Dragonair, Air Hong Kong, Hong Kong Airlines sekä Hong Kong Express.

VIDEO: Kohde-esittely Hong Kongista lomakohteena.

VIDEO: Lyhyt katsaus tarjolla oleviin luonnon nähtävyyksiin Hong Kongissa.

Hong Kong nähtävyydet

Hong Kong nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat jokailtainen pilvenpiirtäjä valoshow, Happy Valley hevoskilparata, Victoria Peak vuori, Star Ferry lautta, sekä Hong Kong Disneyland.

Hong Kong nähtävyydet

Avenue of Stars katu Hong Kong

Avenue of Stars katu Hong Kong on kävelytie joka kunnioittaa Hong Kongin filmiteollisuutta, samaan tapaan kuin Hollywood Walk of Fame tekee Los Angelesissa.

Avenue of Stars katu Hong Kong

Star Ferry lautta Hong Kong

Star Ferry lautta Hong Kong tarjoaa panoramisen lautta linkin Hong Kongin laiturien Wan Chai, Central, ja Hung Hom välillä, ja tarjolla on myös turisteja varten suunniteltu satama-näköalaristeily.

Star Ferry Lautta Hong Kong

Victoria Peak vuori Hong Kong

Victoria Peak vuori Hong Kong on yksi suosituimmista turisti nähtävyyksistä Hong Kongissa yli 7 miljoonan vuosittaisen kävijän voimin.

Victoria Peak vuori Hong Kong

Aberdeen Hong Kong

Aberdeen Hong Kong sijaitsee Hong Kong saaren eteläisillä rannoilla, ja tunnetaan mm. Aberdeen Jumbo Floating Restaurant laiva-ravintolastaan.

Aberdeen Hong Kong

Times Square kauppakeskus Hong Kong

Times Square kauppakeskus Hong Kong on sekä ostoskeskus että toimistorakennus pilvenpiirtäjä, ja aukio kompleksin edessä on yksi maailman suosituimmista paikoista viettää vuoden vaihtuminen.

Times Square kauppakeskus Hong Kong

Apliu Street katu Hong Kong

Apliu street katu Hong Kong on yksi kaupungin kuuluisimmista ostoskaduista, tarjoten varsinkin uusien sekä käytettyjen elektroniikkatuotteiden, mutta myös muiden tuotteiden kauppoja.

Apliu Street katu Hong Kong

Golden Computer Centre kauppakeskus Hong Kong

Golden Computer Centre Kauppakeskus Hong Kong Sham Shui Po kaupunginosassa kuuluu parhaisiin paikkoihin ostaa tietokone aiheisia tuotteita kaupungissa käynnin ohessa.

Golden Computer Centre kauppakeskus Hong Kong

298 Computer Centre kauppakeskus Hong Kong

298 Computer Centre kauppakeskus Hong Kong joka tunnetaan myös nimellä 298 Computer Zone, on suosittu ostoskeskus tietokonetuotteille, ja sijaitsee Wan Chai:n kaupunginosassa.

298 Computer Centre kauppakeskus Hong Kong

MK1 Super Digital Mall kauppakeskus Hong Kong

MK1 Super Digital Mall kauppakeskus Hong Kong on maineeltaan kaupungin suurin digitaalinen ostoskeskus, sijaiten suositulla Nathan Road kadulla Mong Kok:in kaupunginosassa.


MK1 Super Digital Mall kauppakeskus Hong Kong