Höyrylaiva Ukkopekka Turku

Höyrylaiva Ukkopekka Turku on viimeinen Suomen rannikolla reittiliikenteessä oleva matkustajahöyrylaiva.

S/S Ukkopekka on laiturissa Aurajoessa Martinsillan vieressä.

Alus tekee reittiliikennettä Turun ja Naantalin välillä, joiden ohella sillä järjestetään myös iltaristeilyjä laituritansseihin Airiston Loistokarille, kuin myös tilausristeilyjä.

Höyrylaiva Ukkopekka Turku

KUVA: Ukkopekka laiturissaan ravintola Turun Vaakahuoneen Paviljongin edessä. Vaakahuoneen Paviljonki toimi aikoinaan alemman höyrylaivasataman rahtiterminaalina jossa punnittiin höyrylaivojen tuoma ja viemä rahti.

Höyrylaiva s/s Ukkopekka on rakennettu Hietalahden Sulkutelakka ja -Konepajalla Helsingissä vuonna 1938.

Historiallisesti S/S Ukkopekkaa on käytetty risteilyjen ohella myös esimerkiksi Turun alueen talouselämän esittelytilana Tukholmassa sekä ravintolalaivana Piritan satamassa Tallinnassa.

Aluksella on vieraillut useita Turussa vierailleita korkean profiilin henkilöitä, kuten Tove Jansson, arkkiatri Arvo Ylppö, viulutaiteilija Isaac Stern, sekä näyttelijä Bill Murray.

Laivayhtiön lippumyymälä sijaitsee Turussa Martinsillan kohdalla olevan Ravintola Vaakahuoneen paviljongin rakennuksen Aurajoen alajuoksun puoleisessa päädyssä, osoitteessa Linnankatu 38.


Voit tutustua höyrylaivan risteilyaikatauluun, palveluihin 150 asiakasta mahduttavassa laivassa, sekä muihin laivan ja sen takana olevan yhtiön tietoihin osoitteessa www.ukkopekka.fi.