Indianapolis nähtävyydet

Indianapolis nähtävyydet parhaimmistoon kuuluvat Monument Circle, Circle Center Mall ostoskeskus, War Memorial Plaza, Indianapolis Motor Speedway, ja Children’s Museum of Indianapolis lastenmuseo.

Monument Circle aukio on yksi vaikuttavimmista paikoista Indianapolisin kaupungissa maamerkkien suhteen, varsinkin sen sisältämän Soldiers and Sailors Monumentin ansiosta, joka on pystytetty “Hoosier” (liikanimi Indianan osavaltion asukkaille) sotaveteraanien muistolle, ja jonka vieressä oleva Indianan korkein pilvenpiirtäjä, Chase Tower, luo dramaattisen taustan.

Indiana Soldiers’ and Sailors’ Monumentti on aukion (www.in.gov/iwm/2335.htm) keskuspiste, ja monumentti on kooltaan 87 metriä korkea (vain 4,6 metriä lyhyempi kuin New Yorkin Vapaudenpatsas), ja se on tehty kalkkikivestä ja pronssista neoklassiseen arkkitehtuuri tyyliin. Monumentti valmistui vuonna 1901.

Ulkoisesti monumentin kohokohtiin kuuluvat sen patsaat ja suihkulähteet, ja monumentin alustalla on käynnin arvoinen Colonel Eli Lilly Civil War Museum museo, joka dokumentoi Indianan osavaltion sisällissodan sotahistorian tapahtumia.

Kun käyt monumentilla, voit vierailla myös sen näköala tasolla, jonne pääsee joko hissillä tai 331 askelta pitkän portaikon kautta tasanteelle, josta on upeat näkymät yli aukion ja läheisiin pilvenpiirtäjiin.

Indianapolis nähtävyydet osana Monument Circle on parhaiten tunnettu Indianapolisin kaupungin symboli, varsinkin postikorteissa ja muissa kaupungin muistoesineissä, ja yksi kaupungin liikanimistä, “Ympyrä Kaupunki”, viittaa paikan merkitykseen.

Circle Center Mall ostoskeskus (www.simon.com/MALL/DEFAULT.ASPX?ID=163) on yksi vaikuttavimmista ostoskeskuksista kaupungissa ja Indianapolisin parhaiden kauppojen kruuununjalokivi, sijaiten aivan Monument Circle aukion vieressä.

Tämä arkkitehtuuriltaan kaunis ostoskeskus kompleksi tarjoaa kahden korttelin ja kolmen kerroksen verran kauppoja ja ravintoloita, mukaanlukien lippulaiva myymälät Carson Pirie Scott ja Nordstrom liikkeille.

Kokonaisuudessaan ostoskeskuksessa on 100 eri ostos, ruokailu, ja viihdytys optiota, mukaanlukien United Artists cinemas elokuvateatteri kompleksin, joka vie rakennuksen koko neljännen kerroksen.

Ostoskeskus on yhdistetty kävelysilloilla läheiseen Convention Center messukeskukseen, hotelleihin, ja erinomaiseen Artsgarden (www.indyarts.org/artsgarden.aspx) taidekeskukseen, joka tarjoaa yli 300 ilmaista performanssia ja näyttelyä vuosittain.

War Memorial Plaza (www.nps.gov/history/nr/travel/indianapolis/wwmemorialplaza.htm) on historiallinen kaupunginosa ja tärkeä osa Indianapolis nähtävyydet kirjoa, joka koostuu yhteensä kuudesta kaupungin korttelista täynnä sota memoriaaleja, niihin liittyviä rakennuksia, ja monumentaalista Art Deco (Jugend) ja Beaux-Arts arkkitehtuuria.

Alkuperäisesti War Memorial Plaza rakennettiin Toisen Maailmansodan veteraanien muistolle, mutta se on nyt tribuutti kaikille Indianan osavaltion sotasankareille, ja sillä sijaitsee myös American Legion veteraanijärjestön kansallinen päärakennus. Plaza on yksi parhaista esimerkeistä arkkitehtuurisesta “City Beautiful” suuntauksesta Yhdysvalloissa.

Työt kaupunginosan rakentamisen suhteen aloitettiin vuonna 1921 ja aluetta rakennettiin ja laajennettiin aina 1950-luvulle saakka.

War Memorial Plaza kohokohtiin kuuluu varsinkin War Memorial, jonka rakennus on tehty Maussolloksen Mausoleumin, yhden Vanhan Maailman Seitsemän Ihmeen, mukaan, mutta joka on itse asiassa 64 metrin korkeudellaan korkeampi kuin alkuperäinen mausoleumi, joka tuhoutui ristiretkien aikaan.

Kohokohtia ovat myös Cenotaph Square aukio, Depew Memorial Fountain suihkulähde, American Legion rakennukset, ja alueen keskustassa, obeliski ja suihkulähde.

Indianapolis nähtävyydet kohokohtiin kuuluu myös Indianapolis Motor Speedway (www.indianapolismotorspeedway.com), joka on kenties parhaiten tunnettu autourheilu kilparata Yhdysvalloissa, ja koti sekä Indianapolis 500 kilpailulle, ja jossa historiallisesti ajettiin myös formula 1:sen Yhdysvaltain osakilpailuja.

Kilparadan lehtereille mahtuu kaiken kaikkiaan yli 257 000 ihmistä, tehden siitä maailman suurimman ja isoimman kapasiteetin omaavan urheilutilan maailmassa.

Hyvä aika vierailla Indianapolisissa onkin aikoina jolloin voit myös käydä katsomassa yhden autourheilun suurtapahtumista joita radalla järjestetään. Kuuluisan Indianapolis 500 kilpailun lisäksi kilparadalla järjestetään myös mm. Allstate 400 at the Brickyard NASCAR osakilpailu.

Kilparadalla on myös Indianapolis Motor Speedway Hall of Fame Museum museo, joka on yksi maailman tärkeimpiä autourheiluun ja autoihin keskittyneitä museoita, ja yksi suosituimpia Indianapolis nähtävyys kohteita, sijaiten Indianapolis Motor Speedway sisäpihalla, aivan pääportin vieressä.

Museoon tutustumisen lisäksi voit osallistua museon suositulle “Grounds Tour” kierrokselle, joka on 90-minuutin pituinen nähtävyyskierros joka tarjoaa selostuksen Indianapolis Motor Speedway kilparadan historiasta ja käynnin radan tärkeimmillä maamerkeillä. Kierroksia järjestetään vain rajoitetusti, joten ota yhteyttä museoon tarkkojen järjestämispäivien aikataulun saamiseksi.


VIDEO: Indianapolis Speedway radan virallinen tervetuliaisvideo kävijöille.

Children’s Museum of Indianapolis (www.childrensmuseum.org) lastenmuseo on isoin lastenmuseo maailmassa joka tarjoaa yli 37 161-neliömetrin kokoisen rakennuksen jossa on 11 galleriaa näyttelytilaa omistettuna fysiikalle ja luonnontieteille, historialle, maailman kulttuureille, ja taiteille.

Näyttelyt ovat enimmäkseen interaktiivisia ja tehty sellaiseksi, että lapset ja lapsenmieliset voivat osallistua näyttelyihin, samaan tapaan kuin Vantaan Eureka Tiedepuistossa olevat näyttelyt on järjestetty.

Museo on erinomainen paikka nauttia perhelomasta ja käydä nähtävyydellä joka tukee lapsen intellektuaalista mielenkiintoa ja halua oppia uusia asioita, ja paikka houkutteleekin vuosittain yli 1 miljoonaa vierailijaa.


Museon kohokohtiin kuuluvat Dinosphere (www.childrensmuseum.org/themuseum/dinosphere/index.html), SpaceQuest Planetaario (www.childrensmuseum.org/themuseum/planetarium/index.htm), ja Lilly Teatteri (www.childrensmuseum.org/themuseum/lillytheater/index.htm), jonka esitykset kuuluvat pääsylipun hintaan.