Indonesian nähtävyydet

Indonesian nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Borobudur, Prambanan, Bali, Ancol Dream Park, sekä Grand Indonesia ostoskeskus.

Borobudur (borobudurpark.com) on Mahayana Buddhisti temppeli monumentti Magelangissa, Keski-Jaavalla, joka on rakennettu 800-luvulla jKr.

Monumentti on Indonesian suosituin turistinähtävyys, ja koostuu 32 metriä korkeasta pyramidimuodostelmasta, jonka kohokohtina ovat mm. sen sisältämät 2672 kohokuva paneelia ja 504 Buddha patsasta.

Temppeli sijaitsee noin 40 kilometriä Yogyakartasta, kahden kaksois-tulivuoren välissä.


VIDEO: Indonesian kulttuuri- ja turismiministeriön tekemä esittelyvideo maan nähtävyyksistä.

Prambanan (borobudurpark.com/prambanan-temple-complex.html) hindu temppelikompleksi, on noin tunnin ajomatkan päässä Borobudurista.

Temppelit on rakennettu 900-luvulla jKr. Mataram Kuningaskunnan toimesta, joka tuolloin hallitsi Keski-Javaa.

Kompleksi käsittää kokonaisuudessaan 232 temppeliä, ja niistä suurin on Shivalle pyhitetty 47 metriä korkea temppeli.

Temppeleistä tärkeimmät ja parhaimman kuntoiset ovat kuusi keskusaukion temppeliä, joista kolme, Candi Siva, Candi Brahma, ja Candi Vishnu, ovat erityisen tärkeitä.

Balin saari (baliprov.go.id) on kaikkein suosituin turistisaari Indonesian yli 17 000:sta saaresta, ja 80 prosenttia Indonesiaan tulevista ulkomaisista turisteista tulevat käymään maassa ainoastaan Balin takia.

Bali tunnetaan varsinkin vaihtelevasta maastostaan johon sisältyy niin kumpuja ja vuoria, kuin vaikeakulkuisia ranta-alueita ja hiekkaisia rantojakin, sekä hedelmällisiä riisipeltoja ja paljaita tulivuoren seinämiäkin.

Saari on kehittynyt viime vuosikymmenien aikana turismin myötä, ja voit valita useasta paikan kylästä mieleisesi kokemuksen.

Vaihtoehtoihin kuuluvat esimerkiksi Kuta, joka on suosituin ja kehittynein rantaloma-alue saarella, Nusa Dua, josta löytyvät useat kalleimmat hotellit ja palvelut, sekä Seminyak, joka on suhteessa hiljaisempi rantakylä upeine rantoineen.

Ancol Dream Park (www.ancol.com) on teemapuisto joka koostuu useista erilaisista huvipuistoista, joista isoimmat ovat Dunia Fantasi ja Seaworld. Alueella on myös lomakyliä, hotelli, ranta, satama, sekä useita hyviä ravintoloita.

Näistä Dunia Fantasi on teemapuisto Disneylandin tapaan ja sisältää erilaisia teema-alueita, kuten Eurooppa alue, Amerikka alue, ja Indonesia alue.

Duni Fantasi pitää sisällään yli 40 huvilaitetta ja huvitusta. Suosituimpiin niistä kuuluvat “Halilintar” solmuun menevä vuoristorata, sekä Balada Kera (Apina Parodia) Teatteri show.

Sea World taasen on iso, Kaakkois-Aasian suurin itse asiassa, akvaario, jonka lisäksi alueella on myös Atlantis Water Adventure vesipuisto, sekä Gelanggang Samudra Ocean Park eläinpuisto, ja 2 rantaa, nimiltään “Carnival” sekä “Festival.”

Pääset Ancol Dream Park alueelle helposti Jakartan käynnin yhteydessä, sillä puisto on osa Jakartan rantaviivan rakennelmia.

Indonesian nähtävyydet parhaimmistoa on myös Grand Indonesia ostoskeskus Jakartassa (www.grand-indonesia.com), joka on osa Grand Indonesia kompleksia, johon sisältyy myös asuinrakennus, toimistotorni, sekä hotelli.

Ostoskeskuksen virallinen nimi on Grand Indonesia Shopping Town, ja sen alueella on ostostilaa 250 000 m2 jaettuna kahdeksaan kerrokseen.

Rakennuksesta löytyy myös iso elokuvateatteri, Blitz Megaplex. Ostoskeskuksen tunnetuimpiin nimiin kuuluvat Seibu, Harvey Nichols, sekä Chanel, jonka Grand Indonesian myymälä on sen pääliike maassa.

Ostoskeskuksen kohokohtiin kuuluu sen “Crossroads of the World” sektion enemmänkin elokuvissa käytetyn tapaiset valoefektit, joita kuuluisasti käyttää myös Venetian Macau kasino Macaossa.

Balin matkat


Balin matkat tähän noin 4,2 miljoonan asukkaan saareen, sen upeine rantoineen ja kauniine trooppisine luontoineen ja eläimineen kuuluvat suomalaisten suosikkikohteisiin läpi vuoden.