Istanbul

Istanbul opas kaupunkia koskeviin aiheisiin, kuten nähtävyydet, kartta, halvat lennot, Hagia Sofia, Sininen moskeija sekä Istiklal Caddesi ostoskatu.

Turkin alueista suomalaisten perinteisiä suosikkikohteita ovat kautta aikain olleet varsinkin maan Välimerellinen rannikko lomakylineen.

Välimerellisen Turkin suosituimpiin kohteisiin kuuluvat paikat kuten Side, Marmaris, ja Antalya.

Suosituin sekä maan historiallisesti tärkein kaupunki, on kuitenkin Euroopan ja Aasian mantereet yhdistävä Istanbul.

Istanbul nähtävyydet

Istanbul nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Topkapı Palatsi, Hagia Sophia, Sininen Moskeija, Bosporinsalmen näköalaristeily, sekä İstiklal kauppakatu.

Istanbul nähtävyydet

Halvat lennot Istanbul

Halvat lennot Istanbul ovat mahdollisia käyttämällä sellaisia halpalentoyhtiöitä välilaskun avulla kuin esimerkiksi Air Baltic, Air Berlin, Pegasus, Easyjet, sekä Ryanair.

Halvat lennot Istanbul

Suuri basaari Istanbul

Suuri basaari Istanbul on kaikkiaan 58:n kadun ja yli 1200 putiikin kauppapaikka, sokkeloisen katetun basaarikaupunginosan sisällä.

Suuri basaari Istanbul

Hagia Sofia Istanbul

Hagia Sofia Istanbul eli “Pyhän viisauden kirkko”, on yksi parhaista osoituksista Bysantin maailman edistyneisyydestä 500-luvulla.

Hagia Sofia Istanbul

Sininen moskeija Istanbul

Sininen moskeija Istanbul eli Sultan Ahmed Moskeija on yksi maailman kuuluisimmista uskonnollisista rakennuksista, ja nimetty sen sisätiloja pääasiassa koristavien sinisten Iznik tiilien ansiosta.

Sininen moskeija Istanbul

Istiklal Caddesi kauppakatu Istanbul

Istiklal Caddesi kauppakatu Istanbul on yksi maailman kuuluisimmista kauppakaduista, ja tarjoaa lukuisia elegantteja kauppoja ja ravintoloita kolmen kilometrin kävelykadun pituudella.

Istiklal Caddesi kauppakatu Istanbul

Galata torni Istanbul

Galata torni Istanbul on yksi kaupungin merkittävimpiä nähtävyyksiä, osana historiallista Genovalaista Istanbulin kaupunginosaa.

Galata torni Istanbul

007 Istanbulissa

Katsaus 007 Istanbulissa tapahtumakohteisiin, jotka ovat myös suosittuja turistinähtävyyksiä.

007 Istanbulissa

Istanbulin lentokenttä

Istanbulin lentokenttä vaihtoehtoja on kaupungissa tarjolla kaksi, Atatürk International (Euroopan puolella) ja Sabiha Gökçen (Aasian puolella) kansainväliset lentokentät.

Istanbulin lentokenttä

Istanbulin kartta

Ilmaisia Istanbulin kartta resursseja internetistä, kuten Google maps kartta.

Istanbulin kartta

Istanbulin yliopisto

Istanbulin yliopisto on Turkin vanhin ja arvostetuin yliopisto, jonka juuret ovat yli 550 vuoden vanhat, sillä organisaatio perustettiin vuonna 1453.


Istanbulin yliopisto