Istanbulin lentokenttä

Istanbulin lentokenttä vaihtoehtoja on kaupungissa tarjolla kaksi, Atatürk International (Euroopan puolella) ja Sabiha Gökçen (Aasian puolella) kansainväliset lentokentät.

Istanbulin lentoasemista Atatürk International Airport (jota aikaisemmin kutsuttiin Yeşilköy International Airport nimellä), sijaitsee Yeşilköyn kaupunginosassa, Euroopan puoleisessa osassa kaupunkia, noin 24 km länteen kaupungin keskustasta.

Lentokenttä on nimetty Mustafa Kemal Atatürkin, Turkin kansantasavallan perustajan ja ensimmäisen presidentin, kunniaksi.

Lentokenttää käyttää vuosittain noin 32 miljoonaa matkustajaa (2010), ja se on maailman top 40 lentokenttien joukossa maailmassa kokonaismatkustaja määrillä mitattuna ja se on myös Euroopan 8. kiireisin lentokenttä.

Sen alueella on kaikkiaan kolme terminaalia, yksi kansainvälinen (Terminaali A), yksi kotimainen (Terminaali B) ja yksi rahtitavaralle varattu terminaali (Terminaali C).

Lentokenttä otettiin käyttöön vuonna 2001, ja voit tutustua sen alueella oleviin palveluihin ja liiikenneyhteyksiin keskustaan (joihin kuuluvat metro, taksit, ja busseja) kentän virallisilta nettisivuilta osoitteessa www.ataturkairport.com.

Toinen kaupungin kansainvälisistä lentokentistä jota käyttäen pääset kaupunkiin Euroopan kohteista on Aasian puoleisella osalla sijaitseva Sabiha Gökçen International Airport.

Sabiha Gökçen International Airport on nimetty Sabiha Gökçenin mukaan, ensimmäisen naistaistelu lentäjän mukaan.

Lentokenttä 35 km kaupungin keskustasta, ja rakennettiin koska Atatürk International Airport Euroopan puoleisella osalla ei ollut tarpeeksi laaja käsittelemään kaikkea matkustajien määrän kasvun tuomasta kotimaisesta ja kv. liikenteestä kaupungissa.

Vuodesta 2007 lentokentän toiminnasta ovat vastanneet turkkilainen Limak, intialainen GMR group ja malesialainen Airport Holding Berhad (MAHB).

Lentokentän laajennustyöt vuonna 2009 nostivat lentokentän kansainvälisen terminaalin kapasiteetin 25 miljoonaan matkustajaan vuodessa.


Lentoasemalla on viralliset nettisivut osoitteessa www.sgairport.com, josta voit tarkastella lentokentän liikenneyhteyksiä, palveluja, ja lentokenttää käyttävien lentoyhtiöiden tiedot.