Italia Kreikka lautta

Italia Kreikka lautta reitteihin kuuluvat Italian satamakaupunkien Ancona, Bari, ja Venetsia, sekä Kreikan satamien Igoumenitsa, Patras, ja Corfu väliset risteilyt.

Lauttaliikenne Italian ja Kreikan välillä tapahtuu useita pääreittejä pitkin.

Lyhyin lauttareitti näiden kahden maan välillä kulkee italialaisesta Barin kaupungin satamasta kreikkalaiseen Corfun satamaan (kausiluontoinen yhteys). Näiden kahden sataman välinen etäisyys taittuu matkana lautalla vain kaikkiaan 9 tunnin aikana.

Igoumenitsa on kuitenkin lähin tulosatama, jos aiot jatkaa edelleen matkaa Thessalonikin kaupunkiin Pohjois-Kreikassa, ja matkaa esimerkiksi Barin satamasta Igoumenitsaan kertyy 10 tunnin ja 30 minuutin verran.

Superfast Ferries Ancona to Igoumenitsa

KUVA: Superfast Ferries laiva “Superfast V” tulossa satamaan Igoumenitsassa, Kreikassa. Laiva risteilee reittiä Igoumenitsan ja Italian Anconan kaupungin välillä.

Superfast Ferries Igoumenitsa harbor

KUVA: Superfast Ferries laiva valmistautumassa Igoumenitsan satamassa vastaanottamaan henkilö-autot, useat rahtia kuljettavat rekat, sekä jalkaisin tulevat matkustajat. Jalankulkijoiden sisäänkäynti laivaan on sisään ja ylös rullaportaita kuvan vasemmalla olevasta ovesta. Ylhäällä vastaasi tulee ensin vastaanotto tiski ja vastaanottohenkilökunta, joilta voit ottaa selville risteilyaluksen palvelut sekä hyttisi yksityiskohdat.

Ancona harbor from Superfast Ferries

KUVA: Näkymä kauniiseen Anconan satamaan Superfast V aluksen näköalakannelta.

Superfast V Ancona Italy

KUVA: Superfast Ferries laivayhtiön alus Superfast V päivävalaistuksessa Anconan satamassa.

Ancona Harbour Fortress

KUVA: Anconan satama sisältää useita historiallisesti tärkeitä rakennuksia, kuten kuvan Lazzaretto linnoitus (tunnetaan myös nimillä Laemocomium ja Mole Vanvitelliana), jonka suunnitteli arkkitehti Luigi Vanvitelli vuonna 1732.

Ancona Italy harbor terminal

KUVA: Näkymä Anconan satamaterminaaliin, josta voit ostaa lippuja laivayhtiöille Minoan Lines, Superfast Ferries, ANEK lines, Blue Lines, sekä SNAV.

Ancona ferry terminal train station bus

KUVA: Voit matkustaa välin satamaterminaalin ja Italia Kreikka lautta laivan välillä ilmaisen terminaalibussin, numero 20, avulla. Halvin tapa matkustaa Anconan juna/bussi aseman sekä lauttaterminaalin välillä on bussilinja numero 12, jonka pysäkki löytyy kuvan etualalta.

KARTTA: Risteilyreitti Ancona (Italia) – Igoumenitsa (Kreikka).

Igoumenitsan bussiasema sijaitsee noin 1000 metrin päässä satamaterminaalista, ja tarjoaa suoria busseja Thessalonikin KTEL bussiasemalle, joka on melko lähellä kaupungin keskustaa.

Matkustusaika suorille busseille reitille Igoumenitsa-Thessaloniki voi olla niinkin vähän kuin 4 tuntia.

Tarjolla on myös risteilyjä jotka menevät Barin ja Kreikan Patraksen satamakylän välistä reittiä. Patras sijaitsee noin 188 km etelään Igoumenitsasta, ja se on lähin satama jos tarkoituksenasi on jatkaa edelleen Kreikan pääkaupunkiin, Ateenaan.

Lauttayhtiöistä esimerkiksi Superfast tarjoaa omat bussikyytinsä Patraksen ja Ateenan välillä (sinun tulee kuitenkin varata paikka tälle bussiyhteydelle erikseen, eikä kyydin hinta sisälly risteilylipun hintaan), mutta voit tehdä matkan myös julkisia busseja käyttäen.

Barin lisäksi toinen suosittu italialainen satamakaupunki kohti Kreikkaa lautalla on Ancona, joka sijaitsee noin 725 km etäisyydellä Igoumenitsasta. Risteilyaika näiden kahden sataman välillä on noin 16 tuntia.

Ancona-Igoumenitsa reitin lisäksi useat lauttayhtiöt tarjoavat risteilyjä välille Ancona-Patras sekä Igoumenitsa/Patras satamista italialaiseen Venetsian satamakaupunkiin.

Venetsiaan tarjolla olevia lähtöjä on kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin muille tarjolla oleville reiteille.

Lauttayhtiöihin, joiden avulla voit matkustaa suurinta osaa näistä reiteistä kuuluvat:

  • Superfast Ferries
  • Minoan Lines

Hyvä (englanninkielinen) nettisivusto suunnitella matkaasi kaikkien tarjolla olevien reittien ja lauttayhtiöiden suhteen on www.greekferries.gr.

Lauttayhtiöistä esimerkiksi Superfast Ferries tarjoaa erittäin moderneja laivoja ja korkean tason palveluja risteilyn aikana.


Heidän “Superfast V” laivansa, esimerkiksi, tarjoaa palveluvalikoiman johon kuuluu muun muassa itsepalvelu-ravintola useiden ruokalajivaihtoehtojen kera, á la carte ravintola korkeatasoisempaa ruokailukokemusta varten, baari pikkupurtavan ja juomien ostamista varten, disko, uima-allas, sekä lauttamyymälä, joka tarjoaa erilaisia tuotteita jotka soveltuvat esimerkiksi tuliaisiksi risteilyltä.