Itävalta Alpit

Itävalta alpit ovat osaa yhdestä Euroopan merkittävimmistä vuoristoista, jotka ulottuvat Ranskasta alkaen aina Sloveniaan asti, Itävallan läpi.

Alpit kulkevat kaiken kaikkiaan Ranskan välimeren rannikolta Sveitsiin, Pohjois-Italiaan, Itävaltaan, ja viimein Sloveniaan.

Suuri osa Itävallan maaperästä kuuluu tähän vuoristo-alueeseen, joka näkyy mm. siinä, että maan kokonaispinta-alasta (84 000 km2) vain noin 1/4 on luonteeltaan matalaprofiilista, ja vain 32% maasta on alle 500 metrin korkeudella merenpinnasta.

Ison osan maan pinta-alasta vie läntisten Alppien alue, joka pitää sisällään kaikkiaan 62% kokonais pinta-alasta.

Kuusi korkeinta maan vuorta, jotka ovat kukin osa Alppeja, ovat:

  • Großglockner 3797 m (Hohe Tauern vuoristoa)
  • Wildspitze 3768 m (Ötztal Alpit)
  • Weißkugel 3739 m (Ötztal Alpit)
  • Großvenediger 3674 m (Hohe Tauern)
  • Similaun 3606 m (Ötztal Alpit)
  • Großes Wiesbachhorn 3571 m (Hohe Tauern)

Grossglockner, Itävallan korkein vuorenhuippu, tarjoaa mahtavan ‘Pasterze’ ikijäätikön, ja 50 km pitkän panoramisen näköala ajelureitin, jotka on helposti ajettavissa kesäisin.

Hohe Tauern kansallispuisto luotiin suojelemaan haurasta ekosysteemiä joka on tarjolla Grossglockner vuoren ympärillä.

Vuoristoinen maasto yleisesti ottaen tarjoaa monia mahdollisuuksia nauttia Itävallan korkeista vuoristomuodostumista, mukaanlukien mm. vuoristokävelyt ja vaellukset, laskettelun, lumilautailun, maastohiihdon.

Itävallan luonto alppien alueella on luonteeltaan puhtaan ilmanalan profiloimaa, upeine näkymineen, vuoristojärvineen, ja ikijäätiköineen, joiden keskellä kulkee usein hyvin hoidettuja kävelypolkuja ja vaellusreittejä, jotka kaikki vetävät puoleensa suuria määriä turisteja.

Alppien alueen kasvisto ja eläimistö ovat monella tapaa ainutlaatuisia, tarjoten mm. Alppitähden, joka on Itävallan kansalliskukka.

Alppien yleisempään eläimistöön kuuluvat mm. gemssi, murmelit, ja Alppien vuorikauriit.

KARTTA: Itävallan topografinen kartta.

Alppien alueen nähtävyyksiin kuuluvat myös Eisriesenwelten (www.eisriesenwelt.at) jääluolat, jotka ovat maailman suurimmat käynnin sallivat jääluolat maailmassa.


Ne sijaitsevat Werfenin (www.werfen.at) lähellä, helpon käyntimatkan päässä Salzburgista, ja voit tutustua niihin ohjatuilla retkillä jotka kestävät noin 75 minuuttia.