Itävalta matkailu

Katsaus suosituimpiin Itävalta matkailu kaupunkikohteisiin, laskettelu-alueisiin, kesälomakohteisiin, erikoisjuhlallisuuksiin ja tapahtumiin, jotka tuovat turisteja maahan.

Kaupunkilomakohteiden suhteen Itävalta tarjoaa laajan valikoiman erilaisia historiallisia kaupunkilomakohteita, kuten Wien, Salzburg, ja Graz.

Kaupunkeja yhdistävät erittäin vanha kaupunkikulttuuri, ja kunkin vanhat kaupungin keskustat ovat osa UNESCO:n ihmiskunnan maailman perintöluetteloa.

Näistä Wien ja Salzburg ovat itse asiassa maan kaksi suosituinta lomakohdetta (varsinkin talviurheilu lomakohteena tunnettu Sölden on kolmanneksi suosituin).

Kaupunkilomakohteista suosituin Wien, maan pääkaupunki, tarjoaa historiallisia palatseja, kuten Hofburgin, Schönbrunnin, ja Belvederenpalatsit, museoita, kuten MuseumsQuartier museokorttelin, sekä maan parhaat ostosmahdollisuudet.

Itävallan profiili matkailumaana on myös keskittynyt talviurheilun ympärille, sen aluetta hallitsevien majesteetillisten alppien ansiosta.

Yksi suosituimmista alueista talviurheilulle Itävallassa on Söldenin alue, jolla vierailee vuosittain yli 2 miljoonaa turistia.

Söldenin maakunnan eri lomakylistä varsinkin Söldenin kylän hiihtokeskus (www.soelden.com) on suosittu, ja pitää sisällään kaksi kuuluisaa ikijäätikköä (Rettenbachgletscher ja Tiefenbach), tarjoten kaikkiaan 39 hiihtohissiä ja 16 km verran maastohiihtoreittejä ja 148 km laskettelurinteitä.


VIDEO: Söldenin matkailutoimen tekemää videota paikasta marraskuisesta asussa.

Muita suosittuja laskettelun ja talviurheilun alueita Itävallassa ovat varsinkin Arlberg (www.ski-arlberg.com), Kitzbühel (www.kitzbuehel.com), Innsbruck (www.innsbruck.info), Stubai (www.stubaier-gletscher.com), ja Montafon (www.montafon.at).


VIDEO: Montafonin laskettelurinteiden esittely lintuperspektiivistä.

Saat tietoosi ajankohtaiset lumitiedot kustakin laskettelukohteesta maan virallisen matkailutoimiston sivuilta, seitsemänä päivänä viikossa, aina joulukuun puolestavälistä myöhäiseen huhtikuuhun, osoitteesta www.austria.info.


VIDEO: Tunnelmia Salburg Festspiele tapahtumasta vuodelta 2011.

Yksittäisistä tapahtumista ja festivaaleista jotka tuovat turisteja maahan kuuluisia ovat esimerkiksi Wienin joulumarkkinat, Mozartin synnyinkaupungin Salzburgin Festivaalit (www.salzburgerfestspiele.at) heinä-elokuussa…


…Keski-Euroopan mäkiviikko (www.vierschanzen.org) vuodenvaihteessa, museoiden yö Wienissä (langenacht3.orf.at) kuin myös Wienin festivaaliviikot (www.festwochen.at).