Itävalta matkailutoimisto

Katsaus virallisen Itävalta matkailutoimisto organisaation palveluihin internetissä ja tarjolla oleviin informaatiopisteisiin maan kaupungeissa.

Itävalta on yksi maailman suosituimpia turismin kohteita, ja turismitoimiston mukaan noin 20,8 miljoonaa ihmistä vieraili maassa vuonna 2008, joka on 12:ksi eniten koko maailman mittakaavassa, enemmän kuin esimerkiksi Kreikassa tai Thaimaassa.

Maan turismin edistämisen toimisto, Österreich Werbung, onkin erittäin aktiivinen sen suhteen, miten maa tarjoaa erilaisia tapoja suunnitella matkaa Itävaltaan, ja saada matkasta kaikki irti.

Matkailutoimiston ensisijainen virallinen nettisivusto on osoitteessa www.austria.info. Sivusto tarjoaa resursseja matkaideoiden ja järjestäjien suhteen ja tarjoaa listauksia mm. kylpylähotelleista, lennoista Itävaltaan, ja maan laskettelukohteista.

Matkailutoimistolla on myös Facebook sivut osoitteessa:

www.facebook.com/austriatravelinfo

Facebook sivusto pitää sisällään tietoa matkailusta Itävaltaan, siten että uusimmat päivitykset ovat yleensä kausiluonteisia, esimerkiksi talvikaudella lasketteluun ja talviurheiluihin liittyviä.

Facebook sivustolta löytyy myös Itävalta esitteitä, valokuvia, videoita, ja listauksia erilaisista tapahtumista maassa.

Jos haluat nähdä videoita erilaisiin Itävalta aiheisiin liittyen, matkailutoimistolla on myös oma Youtube tili, osoitteessa:

www.youtube.com/austriatourism

Youtuben kautta matkailutoimisto tarjoaa varsinkin erilaisia matkailuvideoita ja haastatteluja, joista osa on englanninkielellä ja osa saksaksi.

Maan kansallisen matkailutoimiston lisäksi kannattaa tarkistaa paikalliset turismin edistämistoimistot kohdekaupunkisi osalta, sillä usein näillä on tarkempaa ja ajankohtaisempaa tietoa juuri sen alueen matkailuun liittyvistä asioista, mukaanlukien tapahtumakalenterit.

Austria tourism bureau office in Vienna

KUVA: Näkymä Wienin kaupungin matkailutoimisto toimipisteeseen Albertinaplatz / Maysedergasse osoitteessa, josta saa erittäin tarkat neuvot melkein kysymykseen kuin kysymykseen, sekä hyvät, ilmaiset kaupungin kartat.


Isoimpien kaupunkien osalta kultakin löytyy paikallinen turismitoimisto, joiden nettisivut ovat osoitteissa:

  • www.wien.info (Wien)
  • www.graztourismus.at (Graz)
  • www.linz.at (Linz)
  • www.salzburg.info (Salzburg)
  • www.innsbruck.info (Innsbruck)