Itävalta nähtävyydet

Itävalta nähtävyydet parhaimmistoon kuuluvat Wienin Hofburg imperiaalinen palatsi alue, Mozartin synnyinkoti Salzburgissa, Innsbruckin vanha keskusta, Grazin taidemuseo, ja Feldkirch/Liechtenstein.

Wienin Hofburgin imperiaalinen palatsi (hofburg-wien.at/en/) alueineen on yksi vaikuttavimmista palatsikokonaisuuksista maailmassa. Se toimi aikoinaan Itävalta-Unkari imperiumin hallitsijasuvun, Habsburgien, kotina ja mm. Marie Antoinette syntyi siellä.

Palatsi alue on valtavan kokoinen, ja sille mahtuu mm. useampia museoita, kuten Naturhistorisches Museum & Kunsthistorisches Museum, Imperiaalinen kirjasto, Kansallisteatteri, sekä ratsastuskoulu talleineen.


VIDEO: Itävallasta löytyvien Habsburgien imperiaalisten palatsien, mukaanlukien Hofburgin esittely.

Mozartin synnyinkoti Salzburgissa on osa Mozartin legendaa, jota löytyy joka puolelta kaupunkia, kuten Mozart Aukion, Mozart kävelysilta, W. A. Mozart Salzburg lentokentän, ja Mozarteum Salzburg orkesterin muodossa.

Synnyinkoti sijaitsee Salzburgin vanhassakaupungissa, joka kokonaan on osa UNESCO:n maailman perintöluetteloa. Synnyintalo onGetreidegassella (Getreidegasse 9), joka on osa Salzburgin kuuluisaa keskiaikaista ostoskujaa.

Innsbruckia (www.innsbruck.info), Tirolin osavaltion pääkaupunkia, ympäröivät majesteetilliset Itävallan Alpit. Sen vanhakaupunki on kauneinta historiallista Tirolia, ja sisältää useita merkittäviä kirkkoja museoita ja rakennuksia, kuten Hofkirche kirkko, Kaiserliche Hofburg palatsi, ja Ambras Linnan museo.

Innsbruckin käynti on helppo yhdistää talviurheiluun talvella ympäröivien alppien ja laskettelukeskusten avulla, ja vaikkapa maastopyöräilyy tai vuorikävelyihin kesäisin.

Grazin taidemuseo (www.museum-joanneum.at/en/kunsthaus) on osa tämän toiseksi suurimman Itävallan kulttuuritarjontaa. Parhaiten kaupunki tunnetaan vanhastakaupungistaan, joka on osa UNESCO:n maailmanperintöluetteoloa, mutta Grazin Taidemuseo on rakentamisestaan vuonna 2003 tullut kaupungin uusi arkkitehtooninen symboli.

Taidemuseo erikoistuu näyttelyillään varsinkin viimeisen neljän vuosikymmenen aikana tehtyyn nykytaiteeseen. Vaikka tutustuisitkin taidemuseoon päiväsaikaan, museon erikoisvalaistus iltaisin on erittäin erikoinen ja osa museon viehätystä.

Feldkirch (www.feldkirch.at) on yksi Itävallan läntisimmistä kaupungeista, Liechtensteinin, Sveitsin, ja Itävallan rajalla.

Feldkirchenin viehättävyys koostuu sen sijainnista alppien keskellä, sen rakennusten keskiaikaisesta arkkitehtuurista, mutta myös siitä, että voit helposti yhdistää kaupungissa käynnin Liechtensteiniin tutustumiseen.


Liechtensteinin valtio (www.tourismus.li) on viehättävä jäänne historiallisesta Pyhästä Rooman imperiumista, ja siihen tutustuminen on helppo yhdistää vaikkapa pyöräilemällä, sillä Liechtensteinistä löytyy 90 km merkittyjä pyöräily reittejä jotka kulkevat toinen toistaan uljaampien maisemien läpi.