Itävalta vaellus

Itävalta vaellus on mahdollista varsinkin maan noin 40 luonnonpuiston alueella, jotka tarjoavat laajan valikoiman luonnonkauneutta ja näkymien vaihtelevuutta.

Useimmista luonnonpuistoista (naturparke.at) löytyy mahdollisuus päästä vaeltamalla lähemmäs alueen luontoa joko erilaisten luonnon- ja vuoristopolkujen, teemakävelyreittien, ja lyhyempien patikkapolkujen avulla, ja tarjolla on myös opastettuja retkiä puistoihin.

Luonnonpuistoista löytyvät maastot vaihtelevat mm. korkeista alppimaastoista kuiviin syvännealueisiin ja viininkasvatusalueista jokilaaksoihin.

Useimmat tarjolla olevista luonnonpuistoista Itävallassa sijaitsevat Ala-Itävallan, Steiermarkin, ja Burgenlandin alueilla.

Suosituimpia luonnonpuistoja Itävallassa ovat:

  • Donau-Auen (www.donauauen.at, Wienin ja Ala-Itävallan alueilla)
  • Gesäuse (www.nationalpark.co.at, Steiermarkin alueella)
  • Hohe Tauern (www.hohetauern.at, Kärntenin ja eteläisen Burgenlandin alueilla)

  • Nockberge (www.nationalparknockberge.at, Kärntenin alueella)
  • Neusiedler See-Seewinkel (www.nationalpark-neusiedlersee-seewinkel.at, Burgenlandin ja Unkarin alueilla)
  • Kalkalpen (www.kalkalpen.at, Ylä-Itävallan alueella)
  • Thayatal (www.np-thayatal.at, Ala-Itävalta)

Kaikenkaikkiaan tarjolla luonnonpuistoissa on noin 50 000 km merkittyjä vaellusreittejä, ja niitä varten on noin 13 500 vuoristomajaa, jotka ovat vaeltajien ja muiden vierailijoiden käytössä.

Vaeltaessa Itävallassa on hyvä ottaa huomioon että ruumiin tulee tottua erilaiseen ympäristöön ennen kuin se voi toimia normaalilla teholla, joka on tärkeää ottaa huomioon varsinkin vuoristopoluille vaeltamaan lähdettäessä.

Myös reittiin soveltuva vaatetus sadevaatteineen ja hattuineen, sekä vaellukseen soveltuvat jalkineet ovat tärkeitä suunnitella etukäteen maan vaellusreittien parhaan kokemisen varmistamiseksi.

Voit tilata tai ladata tietokoneellesi matkasi suunnittelua varten esitteen vaelluspaikoista ja mahdollisuuksista Österreich Werbung järjestöltä eli maan viralliselta turismin edistämistoimistolta, jolla on nettisivut osoitteessa www.austria.info.


Esitteestä löytyvät kuvaukset vaellus alueista ja kylistä, vinkkejä kävelyreittien valintaa varten, tietoa vuoristovaelluksia silmälläpitäen, sekä suosituksia vaellusvarusteiden mukaan ottoa varten.