Itävalta

Katsaus Itävalta matkailu aiheisiin kuten Itävallan rautatiet, kartta, golf, kulttuuri, sekä osavaltiot.

Suomalaisten suosituimpiin lomakohteisiin maassa kuuluvat varsinkin Itävallan isoimmat kaupungit kuten Wien, Linz, ja Salzburg.

Alppikohteiden suhteen suosittuja ovat myös pienemmät lomakylät, erityisesti Tirolin osavaltion alueelta löytyvät Kitzbühel, Ischgl, sekä St. Anton.

Itävalta nähtävyydet

Itävalta nähtävyydet parhaimmistoon kuuluvat Wienin Hofburg Imperiaalinen Palatsi alue, Mozartin synnyinkoti Salzburgissa, Innsbruckin vanha keskusta, Grazin Taidemuseo, ja Feldkirch/Liechtenstein.

Itävalta nähtävyydet

Itävallan rautatiet

Itävallan rautatiet kattavat erinomaisesti reitit maan isoimpien kaupunkien, kuten Graz, Linz, Wien, ja Salzburg välillä, ja lisäksi tarjolla on erikoisempia turistireittejä.

Itävallan rautatiet

Kartta Itävalta

Katsaus parhaisiin, ilmaisiin kartta Itävalta resursseihin internetissä.

Kartta Itävalta

Lennot Itävalta

Lennot Itävalta kohteisiin ovat tarjolla suomesta sekä halpalento yhtiöiden avulla että täyden palvelun lentoyhtiöiden kautta.

Lennot Itävalta

Itävallan kaupungit

Itävallan kaupungit Wien, Graz, Linz, Salzburg, ja Innsbruck, jotka ovat maan viisi suurinta, yleiskuvaus.

Itävallan kaupungit

Itävalta ruoka

Itävalta ruoka kulttuuri tunnetaan varsinkin kahvilakulttuurin ympärille muodostuneista leivoksista, mutta niiden ohella maa tarjoaa etenkin Hofküche ruokia, joiden alkuperä on usein hoviruokina.

Itävalta ruoka

Itävalta matkailutoimisto

Katsaus virallisen Itävalta matkailutoimisto organisaation palveluihin internetissä ja tarjolla oleviin informaatiopisteisiin maan kaupungeissa.

Itävalta matkailutoimisto

Golf Itävalta

Golf Itävalta on mahdollista valita yli 140 kentästä, ja tarjolla on erilaisia golf järjestöjä, kuten “Golf in Austria”, joiden kautta voit suunnitella matkaasi.

Golf Itävalta

Sölden Itävalta

Sölden Itävalta on maan kolmanneksi suurin turismin kohdealue, ja tunnettu varsinkin mahdollisuuksistaan talviurheilulajeihin.

Sölden Itävalta

Itävalta laskettelu

Itävalta laskettelu alueena tarjoaa upeita ikijäätikkö hiihtokeskuksia sekä après-ski tarjonnan joka on yksi Euroopan parhaista.

Itävalta laskettelu

Itävallan uskonnot

Katsaus Itävallan uskonnot ja uskontokunnat jakoon, perustuen maan vuoden 2001 väestönlaskennan tuloksiin.

Itävallan uskonnot

Itävallan luonto

Yleiskuvaus Itävallan luonto oloista, mukaanlukien maan pinnanmuodostelmat, kasvisto, ja eläimistö.

Itävallan luonto

Itävalta kulttuuri

Itävalta kulttuuri on saanut vaikutteita useista eri Euroopan kulttuureista, ja maa on mm. yksi Euroopan klassisen musiikkitradition, arkkitehtuurin, ja ruokakulttuurin keskuksista.

Itävalta kulttuuri

Itävallan osavaltiot

Lyhyt kuvaus Itävallan osavaltiot provinsseista Ala-Itävallasta Wieniin.

Itävallan osavaltiot

Itävalta Alpit

Itävalta alpit ovat osaa yhdestä Euroopan merkittävimmistä vuoristoista, jotka ulottuvat Ranskasta alkaen aina Sloveniaan asti, Itävallan läpi.

Itävalta Alpit

Itävalta jalkapallo

Itävalta jalkapallo on maan toiseksi suosituin urheilulaji, laskettelun jälkeen, ja sen ylin sarjataso, Itävallan Bundesliga, on yksi Euroopan tasokkaimmista pääsarjoista.

Itävalta jalkapallo

Itävalta matkailu

Katsaus suosituimpiin Itävalta matkailu kaupunkikohteisiin, laskettelu-alueisiin, kesälomakohteisiin, erikoisjuhlallisuuksiin ja tapahtumiin, jotka tuovat turisteja maahan.

Itävalta matkailu

Itävalta jääkiekko

Itävalta jääkiekko on maan toiseksi suosituin joukkuelaji jalkapallon jälkeen.

Itävalta jääkiekko

Itävalta Sissi

Itävalta Sissi viittaa maan keisarinnan Elisabethin (1837-98) saamaan kansan antamaan lempinimeen. Keisarinnasta tehtiin useita “Sissi” elokuvia varsinkin 50-luvulla.

Itävalta Sissi

Itävalta Tiroli

Itävalta Tiroli herättää monenlaisia mielikuvia, joista päällimmäisinä ovat laajat vuoristot jäätiköineen, alppimaastot ja laaksot, sekä Innsbruck, joka on “Alppien pääkaupunki”.

Itävalta Tiroli

Itävalta euro

Itävalta euro on maan virallinen valuutta, ja tarjolla on moderni infrastruktuuri raha-automaatteja, joista voit nostaa valuuttaa kansainvälisellä VISA kortilla.

Itävalta euro

Itävalta vaellus

Itävalta vaellus on mahdollista varsinkin maan noin 40 luonnonpuiston alueella, jotka tarjoavat laajan valikoiman luonnonkauneutta ja näkymien vaihtelevuutta.

Itävalta vaellus

Itävalta viini

Itävalta viini tuotannolla on pitkät perinteet maassa, ja viiniköynnösten kasvatus oli laajalti levinnyttä maassa jo muinaisen Rooman aikana, 400-luvulta eteenpäin.

Itävalta viini

Itävalta lippu

Itävalta lippu jonka värit ovat punainen-valkoinen-punainen, on ollut maan kansallislippu vuodesta 1918.


Itävalta lippu