Jamaikan parhaat nähtävyydet

Katsaus Jamaikan parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Doctor’s Cave Beach, Black River Safari, sekä Blue Lagoon.

Jamaikalla on monipuolisesti erilaista nähtävää ja koettavaa loman ajaksi, tai voit halutessasi vain rentoutua, kuunnella reggae-musiikkia, ja olla tekemättä mitään auringonpaahteisella rannalla.

Jamaika.

Saaren antiin kuuluu sekoitus kulttuurinähtävyyksiä, luonnonihmeitä, seikkailullisia aktiviteetteja, sekä vesiurheilua, kuin myös runsaasti rantabaareja ja yöelämän viettopaikkoja.

Kun saavut Jamaikalle, hyviä aloituspaikkoja paikkaan tutustumiseen ovat alueen legendaariset rannat, kuten Negrilin 7-Mile Beach tai Montego Bayn Doctor’s Cave Beach.

Lomasi aikana voit lähteä katamaraaniristeilylle ja viettää päivän snorklaamassa alueen kimaltelevissa vesistöissä, tai osallistua safariveneretkelle läpi Black Riverin viidakkojen ja mangrovepuiden (muista pitää samalla silmällä mahdollisia krokotiilejä).

Muihin suosittuihin luonnon nähtävyyksiin Jamaikalla lukeutuvat Dunns River Falls sekä Blue Lagoon, joista jälkimmäinen on salaperäinen, lähteistä vetensä saava, taivaallisen värinen laguuni.

Jännitystä etsiviä lomailijoita varten alueella on Mystic Mountain Rainforest, joka tarjoaa zip-linja matkoja läpi sademetsän lehväkatoksen ja kelkkailua rataa pitkin, kun taas Ricks Cafe on ainutlaatuinen ravintola, jossa asiakkaat pääsevät hyppäämään kallionkielekkeeltä Karibianmereen.

Jamaikan historiaa ja kulttuuria löytyy esimerkiksi Bob Marley museosta, joka toimii tämän musiikkilegendan historiallisessa kotitalossa, tai voit käydä tutustumassa vaikkapa kahviplantaasiin Blue Mountains alueella.

1) Doctor’s Cave Beach

Montego Bayn alueelta on vaikea löytää parempaa rantakohdetta kuin suosittu Doctor’s Cave Beach, joka on täynnä kävijöitä päivittäin juhlistamassa Jamaikan kirjaimellisesti aurinkoista elämäntyyliä.

Ranta on kaikkiaan kahdeksan kilometrin pituinen, ja sitä reunustavat useat kaupungin parhaista hotelleista ja ravintoloista.

Doctor’s Cave Beach on nimetty paikallisen tohtorin mukaan, joka lahjoitti rannan maan ja sen puitteissa olevan, nykyisin suljetun, luolan, aloittaen aikoinaan Montego Bayn kehityksen lomakylänä.

Rannalla on pukuhuoneita, joissa voit vaihtaa katuvaatteesi rantamuotiin hetkessä, päästen välittömästi pulahtamaan taivaansinisiin vesiin.

2) Dunn’s River Falls

Dunn's River Falls vesiputous Jamaika.

Dunn’s River Falls on yksi Jamaikan suosituimmista nähtävyyksistä, tarjoten kävijöille 182 metriä korkean, useita tasoja sisältävän vesiputouksen ja kahlausaltaita, muodostaen häkellyttävän kauniin keskuspisteen vuoristomaisemissa.

Vierailijat voivat patikoida vesiputouksen huipulle kokeneen oppaan johdolla edulliseen hintaan, tai vaihtoehtoisesti vain ruokailla putouksen pohjan yhteydessä, antaen viileän sumun tuoda samalla tervetullutta helpotusta kuumuudelle.

Voit nauttia pienistä välipaloista myös läheisessä ravintolassa, jos et halua ottaa mukaan piknik-koria.

3) Black River safarit

Rantoihin ja rantabaareihin vaihtelua tuoviin Jamaikan kokemuksiin kuuluvat safariristeilyt Black River -joella, joka on maan suurin navigoitavissa oleva joki.

Vesiväylän varrella olevasta viidakosta löytyy yli 100 erilaista lintulajia, mangrovepuita, ja monenlaisia palmupuita – eikä vähäisimpänä, amerikankrokotiilejä joen suoseuduilla.

Voit varata paikan näille retkille useiden hotellien kautta, suosituimman jokisafarien järjestäjän ollessa J. Charles Swaby’s.

J. Charles Swaby’s yhtiön puolentoista tunnin jokisafareihin sisältyy jamaikalaisen ruokakulttuurin herkkuja sisältävä lounasbuffet, vierailu Jamaikan suurimmilla, yksityisesti omistetuilla vesiputouksilla.

4) Standing Spring Coffee Tours

Blue Mountain Coffee on maailmankuulu kahvilaatu, jota tuottavat useat Jamaikan alueella sijaitsevat kahvitilat.

Yksi tärkeimmistä näistä kahvitiloista on Standing Spring Plantation, jonka juuret alueella ulottuvat yli sadan vuoden taakse.

Kahvitilan omistaja, Price Smith, toimii oppaana plantaasille järjestetyillä kiertokäynneillä, jotka kestävät kahdesta neljään tuntia.

Standing Spring Coffee Toursin aikana opit lisää kahvin tuotantoprosessista, näet mahtavia Blue Mountains vuoristonäkymiä, sekä pääset paahtamaan omia kahvipapujasi ja maistamaan jamaikalaisia kahvilaatuja.

5) Dreamer Catamaran Cruises

Dreamer Catamaran Cruises yhtiö operoi Montego Bayn puitteissa risteilyihin kolmea katamaraania, jotka vaihtelevat kooltaan 16 metristä lähes 20 metriin saakka.

Musiikin luodessa taustatunnelmaa risteilylle, nämä veneet purjehtivat snorklauspaikkaan, jossa matkustajat voivat ottaa pulauksen vedessä, snorklaus-varusteiden kuuluessa hintaan.

Tämän jälkeen veneen baarimikko avaa baarin trooppisten cocktailien tai Red Stripe oluen nauttimiseen, tai vaihtoehtoisesti matkustajat voivat suunnata Margaritavilleen, jossa odottaa esimerkiksi trampoliineja ja suoraan mereen laskevia vesiliukuja.

Takaisintulomatkan aikana veneen henkilökunta opettaa matkalaisille viimeisimpiä jamaikalaisia tanssiliikkeitä, joita he voivat myöhemmin ottaa käyttöön paikallisissa tanssisaleissa.

6) Blue Lagoon

Noin 96 kilometrin päässä Kingstonista on Port Antonio, sisältäen legendaarisen Blue Lagoonin, “Sinisen laguunin”, joka oli tapahtumapaikkana samannimisessä Brooke Shieldsin tähdittämässä, vuoden 1980 Hollywood-filmissä.

Paikalliset ja turistit ovat käyneet nauttimassa Sinisen laguunin parantavista, noin 54 metriä syvistä vesistä aina sen jälkeen, kun paikka löydettiin 1690-luvulla.

Karibianmeren lämpimät virtaukset tuovat vettä laguuniin, jonka kaikkein huomiota herättävin piirre on sen suurenmoinen väri, joka vaihtelee päivän mittaan aina pilveisen sinisestä safiirinsiniseen riippuen auringonpaistokulmasta.

7) Bob Marley museo

Bob Marley museo Jamaika.

Bob Marley on monella tapaa synonyymi Jamaikalle, ja on käytännössä mahdotonta olla kuulematta hänen musiikkiaan loman aikana.

Marleyn maailmalla tunnettuihin hitteihin kuuluvat esimerkiksi “No Woman, No Cry” ja “One Love”.

Bob Marley museo operoi hänen kotitalossaan, jossa Marley asui aina kuolemaansa saakka vuonna 1981.

1900-lukulaista arkkitehtuuria edustavan kotitalon puitteissa oleva museo esittelee kokoelmaa Marleyn henkilökohtaisia aarteita.

Kiinteistöön kuuluu lisäksi 80-istuiminen teatteri, valokuvagalleria, kahvila, sekä matkamuistomyymälä, josta saat hankittua t-paitoja, Bob Marley muistoesineitä, ja muita Jamaikaan liittyviä tuotteita.

Museokiertokäyntejä on tarjolla lähes päivittäin, ja ne kestävät hieman yli tunnin verran.

8) Mystic Mountain Rainforest Adventures

Mystic Mountain Rainforest Adventures Jamaika.

Mystic Mountain Rainforest Adventures, joka sijaitsee lähellä Dunns River Fallsia, tarjoaa viihdyttävän kohteen viettää päivää esimerkiksi zip-linjarataa laskien tai näköalaköysirataa käyttäen, joka tekee matkaa 213 metriä sademetsän katon yllä.

Voit kävellä lisäksi läpi puiston kolibri- ja perhospuutarhojen, huvitella vesiliu’uissa, tai pulahtaa virkistävään uima-altaaseen.

Puiston parhaisiin kohokohtiin kuuluu sen kelkkahuvilaite, joka on rakennettu kuuluisan jamaikalaisen olympialaisiin osallistuneen kelkkajoukkueen inspiroimana.

Tarjolla on myös näkötorni, josta on tyrmäävän upeat näkymät, sekä Jamaikan kulttuurista, ympäristöstä, ja urheilu-elämästä kertova paviljonki.

9) Rick’s Cafe

Negrilin West End Cliffs alueella sijaitseva Rick’s Cafe tunnetaan täydellisistä auringonlaskuistaan, live reggae musiikistaan, sekä tilaisuuksistaan kalliosukelluksiin – suoraan baarista tai ravintolasta käsin.

Korkein hyppytasanne on 10,6 metrin korkeudessa, jolta paikalliset uimahyppääjät suorittavat sarjoja voltteja ja temppusukelluksia, mutta myös baarin asiakkaat pääsevät halutessaan kokemaan jännittävän hypyn meren vesiin.

Rick’s Cafen päälavalla esiintyy usein erilaisia paikallisia ja kansainvälisiä bändejä, kun taas “Rick’s After Dark” tarjoaa korkeatasoisen lounge-kokemuksen uima-altaan yhteydessä.

Ravintolan ruokalista sisältää muun muassa kanansiipiä ja trooppista salaattia, alkuruokiin kuuluessa esimerkiksi grillatut hummerit.

10) Seven Mile Beach

7-Mile Beach Jamaika.

Postikorttimaisen täydellinen, maailmankuulu 7-Mile Beach, joka sijaitsee Negrilin kalastajakylän yhteydessä, toimii keväisin yhtenä Jamaikan lomajuhlinnan keskuksista, etenkin amerikkalaisten opiskelijoiden “Spring Break” kauden puitteissa.

Maaliskuun aikainen Spring Break -kausi tuo amerikkalaisia yliopisto-opiskelijoita Seven Mile Beachin rannoille nauttimaan auringosta, juomaan rommipunssia, sekä tanssimaan yön läpi.

Rantaa reunustavat useat hotellit ja ravintolat, tarjolla vieraille ollessa myös vesiskoottereita, pikaveneitä, sekä lasipohjaisia veneitä vesillä tapahtuvaa päivänviettoa varten.

Mihin tahansa käännytkään rannan alueella, tulet löytämään turkoosinvärisiä näkymiä ja rantabaareja vain muutaman askeleen etäisyydellä.


Rannan ilmapiiriin kuuluu päiväsaikaan Bob Marleyn rauhallinen, tunnelmaan sopivan rento musiikki, ja kun aurinko laskee, 7-Mile Beachin rantajuhlat jatkuvat aina pitkälle yöhön saakka.