Jerez Espanja nähtävyydet

Jerez Espanja nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Jerezin vanhakaupunki, Alcazar linnoitus, Hammam Andalusí kylpylät, Andalusia Flamengokeskus, ja Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre hevosshow.

Jerezin vanhakaupunki on alue jonka ympärille nykyinen Jerez on muodostunut.

Vanhakaupunki tarjoaa sekä katsauksen kaupungin historiaan, kuin myös kaupungin parhaimman valikoiman ravintoloita ja baareja.

Kaupunginosa muodostuu kapeista kujista ja kaduista, joissa näkyy merkkejä muinaisista sivilisaatioista jotka ovat kukin hallinneet kaupunkia, kuten Arabit ja muinaiset Roomalaiset.

Nykyään Jerezin vanhakaupunki on julistettu kokonaisuudessaan historiallis-taiteelliseksi monumentiksi.


VIDEO: Deutsche Welle kanavan esittely Jerezin kaupungin traditioista.

Alcazar linnoitus on vanhin restauroitu rakennus Jerez de la Fronterassa, ja sisältää linnoituksen 1100-luvulta, joka rakennettiin alueen ollessa Islamilaisessa (Moorilaisessa) hallinnassa.

Linnoituksen alueeseen kuuluu useita kohokohtia, kuten sen kaupunkiportti, sen moskeija, ja keskussisäpiha, kuin myös Villavicencio Palatsi rakennus.

Kokonaisuuteen kuuluvat myös laajat puutarhat sekä Arabialaiset kylpylät.

Hammam Andalusí kylpylät (www.hammamalandalus.com), jotka ovat siis osa Jerez Alcazar linnoitus-aluetta, koostuvat 3 kylpylä-altaan kehästä.

Kylpylöihin kuuluvat sekä lämpimät altaat että kylmät altaat, ja voit saada erillistä korvausta vastaan myös rentouttavan hieronnan, kuorintoja, ja erilaisia kylpylähoitoja.

Kylpylä on palatsimainen 1700-luvulta peräisin oleva rakennus, joka on upeasti restauroitu, tarjoten historiallisen ympäristön jossa nauttia kylpyläpalveluista.

Andalusia Flamengokeskus (www.centroandaluzdeflamenco.es) on tunnetuin Flamencoon keskittyvistä nähtävyyksistä tässä Flamencosta tunnetussa kaupungissa.

Muihin keskuksiin kuuluu mm. La Taberna Flamenca (www.latabernaflamenca.com).

Andalusian Flamencokeskus sijaitsee aivan Santiago kaupunginosan keskustassa, osana Penmartin Palatsia, ja tarjoaa nykyaikaiset audiovisuaaliset laitteet, joilla se tarjoaa erilaisia esityksiä Flamencosta, mukaanlukien Flamenco museon.

Voit nähdä Flamenco tanssia myös paikallisissa “tablaos” paikoissa, Peña Flamenca klubeissa, sekä Bulería Festivaalin aikaan (syyskuussa), ja tarjolla on myös kuuluisa Jerez International Flamenco Festival (www.festivaldejerez.es) tapahtuma.

Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre hevosshow (www.realescuela.org) tarjoaa katsauksen Jerezin alueen hevosratsastukseen, josta alue on kuuluisa yhdessä Flamencon ja Sherry viinin valmistuksen kanssa.

Real Escuelan yksi tehtävistä on ylläpitää sitä ratsastuksen traditiota, jonka Carthusian munkit aloittivat 1400-luvulla tuodessaan maailmankuulut Carthusian hevoset Jereziin.


VIDEO: Maailmanmatkaaja ja journalisti Rick Stevesin tekemä esittely Jerezistä, mukana myös Real Escuela hevosshow.


VIDEO: Real Escuelan toimitilojen ja toiminnan esittely.

Nykyään voit Real Escuelan lisäksi nähdä hevosshow esityksiä myös muissa alueen ratsastuskouluissa, joihin kuuluu Yeguada La Cartuja (www.yeguadacartuja.com), jolla on viikottaisia show esityksiä.


VIDEO: Vierailu Yeguada La Cartujan ratsastuskoululla.


Alueella järjestetään myös vuosittainen Jerez Horse Fair / Feria del Caballo hevostapahtuma.