Joensuu nähtävyydet

Joensuu nähtävyydet parhaimmistoa ovat Pohjois-Karjalan museo, Carelicum, Joensuun kauppatori, Joensuun kävelykeskusta, sekä Joensuu risteily.

Pohjois-Karjalan museo (www.pohjoiskarjalanmuseo.fi) on perustettu vuonna 1917 esittelemään Pohjois-Karjalan kulttuurihistoriaa.

Museon perusnäyttely esittelee Pohjois-Karjalan historiaa ja myös sen kansanperinnettä.

Rakennuksessa toimii myös periodeittain vaihtuvia näyttelyitä, jotka ovat vaihtelevat aiheistoltaan paikallisista teemoista kansainvälisempiinkin teemoihin saakka.

Museoon on mahdollista tutustua opastetulla, maksullisella kiertokäynnillä, Suomen kielen lisäksi myös englanniksi, venäjäksi, saksaksi, ja ruotsiksi.

Carelicum (www.carelicum.fi) on Joensuun kulttuuri- ja matkailukeskus, jonka tilojen osana Pohjois-Karjalan museo toimii.

Museon lisäksi Carelicumissa löytyy lapsiperheiden suosikki, lasten satukaupunki Mukulakatu, kuin myös kahvila ja myymälä.

Voit myös tarkistaa sähköpostisi Carelicumin tiloissa, sillä sieltä löytyy kävijöille ilmainen internet-piste. Voit myös ostaa Carelicumista lippuja eri Joensuun tapahtumiin, konsertteihin, ja teatteriesityksiin.

Carelicum sijaitsee aivan Joensuun kauppatorin laidalla, joka on alueena Joensuun sydän ja maankuulu sieltä ostettavissa olevista Pohjois-Karjalaisista herkuista.

Varsinkin kesäiseen aikaan Kauppatori toimii myös erilaisten esiintymisten ja tempausten järjestämispaikkana. Näitä varten torilla on myös erillinen katettu lava.

Tori on yleensä kesäisin auki arkisin kello 7–17 ja lauantaisin kello 7–15.

Joensuun kävelykeskusta on Kauppakadun alue, joka sijoittuu Niskakadun ja Suvantokadun väliin, ja josta löytyvät useat kaupungin parhaista kaupoista ostoksia silmälläpitäen.

Karjalaiseen tyyliin kävelykadun alueelta varsinkin kesäisin saattaa löytyä tunnelmaa tuovia tervapatoja, tanssilavoja sekä myyntipöytiä.

Talvisin kävelykeskusta on näkyvin osa Joensuuta kauniine jouluvaloineen ja kesällä katua koristavat kesäviirit ja erilaiset banderollit.

Joensuu risteily on hyvä tapa tutustua Joensuun parhaimpiin kasvoihin lähialueristeilyn avulla.

Suosittuja risteilypaketteja ovat mm. saaristoristeilyt vanhaa höyrylaivareittiä käyttäen Liperin Roukalahden Saaristoon, Pyhäselän ja Pielisjoen kiertävät risteilyt, sekä jokiristeilyt Kuurnan kanavalle.

Risteilyjä tarjoaa esimerkiksi Satumaa Risteilyt (www.satumaaristeilyt.fi), joka tekee säännöllisiä risteilyjä kesäaikoina.