Joensuu ostokset

Katsaus Joensuu ostokset tekopaikkoihin keskustan ostoskatujen ja alueen kauppakeskusten suhteen.

Joensuun alueen ostosten teon ydinkeskus sijaitsee kauppatorin ympärillä, jota ympyröivät torikatu, siltakatu, rantakatu, ja koskikatu.

Kauppatori on alueena Joensuun sydän ja maankuulu varsinkin sieltä ostettavissa olevista Pohjois-Karjalaisista herkuista.

Kesäiseen aikaan Kauppatori toimii myös erilaisten esiintymisten ja tempausten järjestämispaikkana, joita varten torilla on tarjolla erillinen katettu lava.

Tori on normaalisti kesäisin auki arkisin kello 7–17 ja lauantaisin kello 7–15.

Joensuun ostokset Kauppakatu

KUVA: Kuva yhdelle parhaista Joensuun ostoskaduista, kävelykatu kauppakadulle. Suoraan kuvan ottopaikan takana on Kauppakeskus Centrumi.

Aivan kauppatorin kupeesta löytyy alueen isoin tavaratalo, Sokos Joensuu tavaratalo (www.sokos.fi), jonka usemmasta kerroksesta kauppatilaa löytyy varsinkin naisten ja miesten muotia.

Lisäksi Sokos tavaratalon sisääntulokerroksessa toimivat hyvinvarusteltu S-ruokakauppa, kahvila, ja Hesburger pikaruokaravintola (www.hesburger.fi).

Toinen torin laidalla oleva iso tavaratalo on Carlson (www.carlson.fi/tavaratalot/joensuu/), joka avattiin huhtikuussa 2007.

Carlson Joensuu tarjoaa palveluita ja laajan valikoiman erilaisia tuotteita kahdessa kerroksessa, mukaanlukien naisten-, miesten-, lasten- ja nuorten muoti (vaatteet ja jalkineet), kosmetiikka, talous- ja lahjatavarat, urheilu- ja vapaa-ajan tuotteet sekä viihde- ja kodinelektroniikan tuotteet.

Joensuun kävelykeskustana toimii ostoskatu Kauppakadun alue, Niskakadun ja Suvantokadun välissä, jolta löytyvät useat kaupungin parhaista kaupoista.

Karjalaiseen tyyliin kävelykadun alueelta varsinkin kesäisin saattaa löytyä tunnelmaa tuovia tervapatoja, tanssilavoja sekä myyntipöytiä.

Talvisin kävelykeskusta on yksi näkyvimmistä osista Joensuuta kauniine jouluvaloineen ja kesällä katua koristavat kesäviirit ja erilaiset banderollit.

Kauppakadun varrella tarjolla on kaksi kauppakeskusta, vuonna 2009 ovensa avannut kauppakeskus Centrum sekä kauppakeskus Iso Myy.

Näistä kauppakeskus Centrum tarjoaa ostostilaa useammassa kerroksessa yhteensä 18 kaupan ja palvelun tarjonnan edestä. Neljä suurinta liiketilaa kauppakeskuksessa ovat S-marketilla, Sampo Pankilla, Clas Ohlsonilla (www.clasohlson.fi) ja Eurokankaalla (www.eurokangas.fi).

Iso Myy (www.isomyy.fi) puolestaan on Joensuun ydinkeskustan suurin kauppakeskus, jossa tarjolla on yli 70 liikettä ja useita alueen parhaista ravintoloista.


Ison Myyn liikkeet vaihtelevat aina kansainvälisistä kauppaketjuista paikallisiin erikoisputiikkeihin, ja tarjolla on varsinkin naisten, miesten ja lasten muotia, hyvinvointiin liittyviä tuotteita, lahjatarvikkeita sekä vapaa-aikaan ja kotiin liittyviä tuotteita ja palveluja.