Joensuun Ratsastusopisto

Joensuun ratsastusopisto sijaitsee Kulhon alueella olevassa Jyrkilän hevostilalla.

Ratsastusopisto on toiminus Jyrkilän hevostilalla vuodesta 2006, jota ennen se toimi Rantakylän Kivinimessä.

Toimintaa ratsastuskoulussa luotsaa ratsastuksenopettaja Reetta Kallio-Ratilainen, ja asiakaskuntana on ratsastuksesta kiinnostuneita nuoria sekä varttuneita.

Ratsastuksen opetusta varten ratsastusopistolla on tarjolla noin 30 eri rotuisen ja kokoisen ratsun valikoima, joista valikoimaa löytyy kunkin henkilökohtaisia ratsastuspreferenssejä silmälläpitäen.

Opisto sijaitsee noin 12 km Joensuun keskustassa, ja sen toiminta on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymää ja virallisesti valvomaa, ja opisto toimii myös opetuksen sisällän ja opetuksen laadun suhteen yhteistyössä Joensuun Ratsastajat ry:n kanssa.

Ratsastuskoulun tiloihin kuuluvat tallirakennus, jossa on yhteensä 30 nykyaikaista karsinapaikkaa, 25x80m ratsastusmaneesi, ulkokentät sekä laajat tarha-alueet.

Lisäksi opiston tiloihin kuuluvat alueen leiritalo sekä saunarakennus, molemmat tarpeen mukaan ratsastuskurssilaisten käytössä.

Opiston rakennustilojen alueen ohella myös Jyrkilän tilan ympärillä olevat ratsastuspolut ja Kerolan kankailla olevat maastot ovat osa ratsastukseen käytettävissä olevaa aluetta.

Joensuun Ratsastusopiston ratsastustunteja pidetään säännönmukaisesti maanantaista perjantaihin kello 16-21 sekä lauantaisin kello 10-13. Viikonloppuisin tallilla järjestetään puolestaan ulkopuolisten valmentajien kursseja sekä erilaisia este- ja kouluratsastuskilpailuja. Myös kesäaikoina tallilla on tarjolla ratsastustunteja.

Sopimuksen mukaan ratsastuskoulu voi järjestää myös polttari- ja talutusratsastusta, esteratsastusopetusta, kesäisin maastoratsastusta ja -vaelluksia, yksilöllisiä ratsastuskursseja, ratsastusopetusta erityisryhmille, koululaisryhmille, sekä esimerkiksi yritysten porukoille.

Perus ryhmäkoko opiston ratsastustunneilla on kahdeksan oppilasta, ja lapset ja aikuiset ratsastavat eri ryhmissä, joissa ryhmät jaotellaan tason mukaan.

Kilpailemisesta kiinnostuneille opisto kokoaa omat esteratsastusryhmät.

Alkeiskurssin suhteen kurssiin kuuluu:

  • Hevonen varusteineen ja ammattitaitoinen opetus
  • Kymmenen ohjattua ratsastustuntia
  • 2 tuntia teoriaopetusta hevosiin ja ratsastukseen liittyvistä perusasioista
  • Turvakypärä ja raippa lainana tallilta

Kurssilaisilta vaaditaan omina varusteina:

  • Hanskat
  • Kumisaappaat tai korolliset varsisaappaat
  • Ratsastukseen soveltuvat housut

Alkeiskurssin oppimistavoitteisiin kuuluvat ratsastajan perusratsastusapujen hallinta (pysähdys, liikkeelle lähtö ja hevosen kääntäminen) sekä yleisimpien ratsastusteiden osaaminen.

Joensuu Ratsastusopisto
Kuurna-Kulhontie 93
80910 Kulho
www.joensuunratsastusopisto.net

Samoin oppimistavoitteisiin kuuluu hevosen hallinta käynnissä sekä ravissa.


Alkeiskurssin jälkeen oppilailla tulisi olla valmiudet siirtyä Jatko I -tason tunnille ja lapsille kesän alkeis-/jatkokursseille tai -leireille.