John Deere Joensuu

John Deere Joensuu tehdas on ollut toiminnassa vuodesta 1972, ja valmistaa pyöräalustaisia kuormatraktoreita, -harvestereita, sekä harvesteripäitä ja kuormaimia.

John Deeren Suomen toimintojen kotipaikka ei kuitenkaan kokonaisuudessaan ole Joensuussa, vaan Tampereella, jossa sijaitsevat niin Euroopan ja Venäjän alueen markkinointi, hallinto sekä tuotekehitys.

Kokonaisuudessaan John Deere yhtiön palveluksessa Suomessa on hieman yli 600 henkilöä.

Kaikkiaan Joensuun tehtaan lisäksi yhtiöllä on jälleenmyyntiä Suomessa, siten että Tampereen pääkonttorin lisäksi maassa toimii kuusi palvelupistettä, sekä parinkymmenen sopimushuoltokorjaamon verkosto.

Joensuun tehdas, jossa työllistettynä on noin 500 työntekijää, on kokonaiskooltaan 19 100 m2, josta toimistotiloina on kuitenkin 1 670 m2.

Valmistus John Deeren tehtaalla tapahtuu yhtiön antamien tietojen mukaan siten, että osat tulevat tehtaalle kaikkiaan noin sadan alihankkijan verkostolta.

Varsinainen valmistaminen tehtaalla alkaa rungon levykokoonpanosta ja hitsauksesta, joiden jälkeen tapahtuu runkojen ja kuormainosien koneistus.

John Deere Forestry Oy
PL 103 (käyntiosoite: Peltolankatu 25)
80101 Joensuu
www.deere.fi

Tämän vaiheen jälkeen rungot ohjataan maalaamoon, ja edelleen asennukseen kokoonpanolinjoilla.


Lopuksi valmiit koneet säädetään, testataan kuin myös koeajetaan ja viimeistellään ennen toimitusta asiakkaalle ympäri maailmaa.