Jokipojat Joensuu

Jokipojat Joensuu jonka virallinen nimi on Joensuun Kiekko ry, on vuonna 1953 perustettu menestyksekäs Joensuulainen jääkiekkoseura.

Jokipojat pelaa edustusjoukkueen suhteen mestiksessä, eli Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Edustusjoukkueen lisäksi seuralla on jääkiekossa myös juniorijoukkueita kaikissa ikäluokissa.

Näiden suhteen B-junioreiden ja sitä nuorempien kuin myös naisten jääkiekkotoiminta toimii erillisen organisaation, Juniori Jokipojat ry:n, sisällä.

Alunperin kiekkoseura toimi nimen Joensuun Kiekko-Karhut alla, ja sen toimintaa paikkakunnalla edelsi muutama näytösottelu Joensuun Katajat urheiluseuran puitteissa.

Nykyinen nimi on vuodelta 1960, jolloin paikallisjoukkueet Kiekko-Karhut sekä Joensuun Mailapojat yhdistyivät nimen Joensuun Kiekko-Pojat alle. Aiemmin maakuntasarjaa pelanneet joukkueet aloittivat uuden nimen puitteissa pelinsä Suomen sarjassa (nykyinen mestis), mutta seura pelasi myös maakuntasarjaa vanhan Kiekko-Karhut nimen puitteissa.

Kiekko-Poikien nimen alle yhdistyi Vuonna 1970 vielä kolmaskin merkittävistä paikallisjoukkueista, kun Joensuun Peli-Toverit yhdistyi joukkueen kanssa.

Peli-Toverit tosin jatkoi Kiekko-Karhut nimen tapaan toimintaa Jokipoikien kakkosjoukkueena.

Ensimmäistä kertaa ylimmälle liigatasolle Jokipojat Joensuu nousi vuonna 1971, mutta tämä visiitti ylimmällä sarjatasolla kesti tosin vain yhden kauden ajan.

Joensuun edustusjäähalli avattiin vuonna 1982, ja se mahdollisti ammattimaisen jääkiekkotoiminnan ja sen voimakkaan kehittämisen seudulla.

Vuonna 1989 Jokipojat voittivat Porin Ässät liigakarsinnoissa, ja joukkue nousi SM-sarjaan, mutta visiitti ylimmällä sarjatasolla jäi jälleen yhden kauden mittaiseksi.

Kolmas yhden kauden mittainen vierailu ylimmälle sarjatasolle tapahtui vuonna 1992. Seura oli satsannut erittäin paljon voimavaroja sarjapaikan säilyttämisen eteen, ja kun näin ei käynyt, taloudellinen tilanne ajoi joukkueen konkurssiin vuonna 1994.

Konkurssin myötä joukkue menetti divisioonapaikkansa ja tilalle perustettu Kiekko-Karhut sai sarjapaikan kakkosdivisioonasta, mutta nousi heti seuraavalla kaudella takaisin ykkösdivisioonaan.

Takaisin Joensuun Jokipojat pelinimen alle joukkue palasi vuonna 1998.

Seuran taloudellinen tilanne heikeni kuitenkin Vuonna 2001, ja Kiekko-Karhut meni konkurssiin. Konkurssi johti jälleen Mestis-sarjapaikan menetykseen ja uusi seura Joensuun Kiekko ry. jatkoi toimintaa Suomi-sarjassa, nousten takaisin Mestikseen vuonna 2004.

Vuonna 2010 Jokipojat voitti ensimmäistä kertaa historiansa aikana Mestiksen mestaruuden, voittaen kauden 16 viimeistä peliä peliä ennätyksellisesti peräkkäin.

Jokipojat pelaa kotipelinsä Joensuun Mehtimäen jäähallissa, jossa yleisökapasiteettia löytyy 4800:lle katsojalle. Saman hallin katon alta löytyy myös jääkiekkoilun harjoitushalli.

Voit tutustua Jokipoikien peliohjelmaan ja toimintaan seuran virallisten nettisivujen kautta, osoitteessa www.jokipojat.com.

Seuran fanitoiminnalla on myös omat nettisivustonsa, osoitteessa www.mehtimakelainen.net, josta löytyy usein ajankohtaista kommentaaria pelatuista otteluista, joukkueen pelaajista, ja seuran toiminnasta.


Voit myös ostaa Jokipoikien fanituotteita suoraan netistä osoitteessa www.jokipojat.net, ja tarjolla on muun muassa Jokipojat paitoja, housuja, lippiksiä ja pipoja, sekä muita tuotteita.