Jurmalan nähtävyydet

Jurmalan nähtävyydet kohokohtia ovat Livu Aquapark vesipuisto, Jurmalan rannat, Dzintari konserttitalo, Etnografinen ulkoilmamuseo, sekä käynti yhdessä Jurmalan SPA kylpylöistä.

Livu Aquapark (www.akvaparks.lv) on vesipuisto, joka täydentää erinomaisesti tätä rannoistaan ja kylpylöistään tunnetun lomakylän vesiteemaista tarjontaa.

Vesipuistoon kuuluu ainakin 7 erilaista liukua, sauna, uima-altaita, sekä mahdollisuus aromaterapia hoitoon.

Vesipuiston parhaimmistoon kuuluvat Tornado Lasens, QUELLE aalto uima-allas, Blue pipe Maxima 108 metrinen vesiliukumäki hypyllä, sekä Red pipe Honda, joka on vauhtivesiliukumäki, jolla voit päästä jopa 60 km/h nopeuteen.

Näistä Tornado Lasens on keskuspakoisvoimaa vastaan pyörivä vesiliuku, jossa, kuin tornadon kourissa, liu’ut ympäri pyöreää vesirataa. Laite on ainoa laatuaan Euroopassa ja mm. Latvian kosmonautit käyttävät laitetta valmistautuessaan avaruuslentoon.

Jurmalan rannat ovat yksi pääsyy miksi ihmiset ovat tulleet alueelle viettämään kesälomaansa aina 1700-luvulta saakka, jolloin Venäjän armeijan upseerit tulivat Jurmalaan rentoutumaan Napoleonin sotien jälkeen.

Jurmalan alueella on melkein 33 km:n pituudelta vaalea hiekkaisia rantoja, useiden eri kaupunginosien alueella.

Parhaimpien rantojen maineessa näistä ovat Jurmala Jaunkemeri ja Majori rannat. Molemmilla rannoilla on mm. päivittäin uinninvalvojat valvomassa rantaa koko rantasesongin läpi.

Molemmilla rannoilla on myös ns. Blue Flag (blueflag.org) ranta ekomerkki.

Jurmalan nähtävyydet kohokohtiin kuuluu myös Dzintari konserttitalo (www.dzk.lv), joka on ollut keskeinen osa Jurmalan historiaa aina 1800-luvun lopulta saakka.

Jurmalalla asiakaskunta oli varsinkin 1900-luvulla aina 30-luvulle saakka pääasiassa sivistyneistöä ja ylhäisöä, jonka korkean kulttuurin kysyntää vastaamaan kaupunkiin syntyi erittäin korkealuokkaista konserttitoimintaa.

Konserttitalossa järjestetään nykyisin sekä konsertteja että muita tapahtumia, ja konserttien määrä on ollut rajussa kasvussa aina vuoden 2000 jälkeen, varsinkin kun turismi alueelle on kasvanut voimakkaasti.

Etnografinen Ulkoilma Museo (www.muzejs.lv) on 100 hehtaarin ulkoilma-museo siitä, millaista elämä muinoin on ollut alueella.

Ulkoilma museoon kuuluu sekä maalaistaloja, tuulimyllyjä, kalastajakyliä, kirkkoja, ja muita historiallisia rakennuksia, jotka on siirretty tänne ja säilytetty tulevia sukupolvia varten.

Alueella voit myös esitysaikoina nähdä työläisten tekevän erilaisia toimia, sekä koittaa Latvialaisen keittiön tuotoksia ja maistaa Latvialaisia juomia tavernassa.

Käynti yhdessä Jurmalan SPA kylpylöistä on monelle Jurmalan kävijälle olennainen osa alueelle tuloa, ja alueen kylpylät olivat varsinkin Neuvostoliiton korkeimpien johtajien suosiossa, ja mm. Brezhnev sekä Khrushchev viihtyivät alueella tästä syystä.

Useat kylpylät ovat hotellien yhteydessä, joten hyvä idea on valita hotelli siten että saat halvemman pakettihinnan, jonka osana ovat kylpylähoidot.


Esimerkiksi Hotel Jurmala (www.hoteljurmala.com/en/) on hotellin lisäksi myös kylpylä, ja tarjoaa yhteensä 100 erilaista kylpylähoito-ohjelma vaihtoehtoa.