Juuan kirjasto

Juuan kirjasto on vaikuttava vuolukivinen rakennus vuodelta 1993, joka toimii yhtenä alueen kulttuuritoiminnan keskuksista.

Rakennuksen, josta käytetään paikallisesti lempinimeä “Rihveli“, kohokohtiin kuuluvat sen pääsisäänkäyntiä reunustavat vuolukivipilarit.

Vuolukivien käyttö osana kirjaston rakennusmateriaaleja johtuu siitä, että Juuka on alueena tunnettu nimenomaan vuolukivi tuotannostaan, yritysten kuten Tulikivi (tulikivi.fi) ja Nunnauuni (nunnauuni.com) ansiosta.

Kunnankirjasto tarjoaa, osana Juuan kulttuuripalveluja, kirjakokoelman jonka koko on kaiken kaikkiaan yli 69 000 kirjaa.

Juuan kirjasto

KUVA: Kirjastorakennuksen linnamaista olemusta korostaa sen pääsisäänkäyntiä oleva tornimainen aulaosio.

Kivenpyörittäjän kylälle (fi.wikipedia.org/wiki/Kivenpyörittäjän_kylä) sopivasti linnamaista kiviarkkitehtuuria edustava rakennus on arkkitehtitoimisto Kaj Michelin suunnittelema.

Kirjojen ohella kirjaston toiminnassa on panostettu myös muuhunmediatarjontaan, ja mm. sen videokokoelma on huomattavan suuri.

Tarjolla on myös sanoma- ja aikakauslehtiä (lasten, nuorten, aikuisten) yhteensä noin 190 vuosikerran valikoima.

Jos olet käymässä Juuassa, kirjasto on myös yksi paikoista joissa voit käyttää Internet-yhteyttä tuomatta omaa kannettavaa tietokonettasi mukana, sillä kirjasto tarjoaa kolme asiakaskäyttöön tarkoitettua laajakaistaan liitettyä PC:tä.

Jos tarvitset omaa tilaa esimerkiksi tutkimustyön tekemiseen Juuassa, kirjaston tornimaisessa osiossa on varattavissa oleva tutkijan huone, joka on korvauksetta käytettävissä.


Kirjaston viehättävyyttä lisäävät sen tiloissa usein järjestettävät erilaisetvaihtuvat näyttelyt. Pysyvästi näytillä tiloissa on lasitaideteos “Juuan Elli“, joka kuvaa juukalaisen naisen elämänkaarta.