Jyväskylän taidemuseo

Jyväskylän taidemuseo esittelee pääasiassa keskisuomalaista kuvataidetta, suomalaista ja kansainvälistä taidegrafiikkaa, taidevalokuvia ja kokoelmiin liittyvää kotimaista ja ulkomaista taidetta.

Taidemuseo, virallisesti Keski-Suomen aluetaidemuseo, järjestää erilaisia näyttelyitä (Taidemuseo Holvin tiloissa) kuin myös tallentaa ja tutkii Keski-Suomen alueen kuvataidetta.

Taidemuseon yhteydessä toimii myös Grafiikkakeskus, omissa tiloissaan (Galleria Harmonia, Hannikaisenkatu 39, Matkakeskusta vastapäätä), joka järjestää kansainvälisiä ja kotimaisia taidegrafiikan ja valokuvataiteen näyttelyitä.

Jyväskylän taidemuseo

KUVA: Näkymä taidemuseon rakennukseen ja pääsisäänkäyntiin vastapäätä olevalta kirkkopuistolta.

Museon tilat ovat suosittuja vierailukohteita varsinkin erilaisten taidefestivaalien yhteydessä, mukaanlukien Yläkaupungin Yö (www.ylakaupunginyo.fi) sekä Taidebasaari (www3.jkl.fi/taidemuseo/toiminta/taidebasaari.htm) tapahtumat.

Taidemuseon pysyviä ja vaihtuvia lainakokoelmia varten järjestettäviä näyttelyitä tapahtuu niin päänäyttelyiden kuin myös pienempien gallerianäyttelyiden muodossa

Näiden ohella pienempimuotoisia näyttelyitä on historiallisesti pidetty myös Galleria Gloriassa (www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/museokasvatus/kulttuurisauna).

Voit tutustua museon tiloissa pidettäviin ajankohtaisiin näyttelyihin paikan virallisen nettisivuston kautta, osoitteessa www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/.

Taidemuseo Jyväskylä
Kauppakatu 23
Jyväskylä
www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/

Näyttelyihin tutustumisen lisäksi voit shoppailla paikan museokaupassa, jonka erikoisuutena ovat etenkin taidepostikortit.


Muihin mielenkiintoisiin tuotteisiin, joita museokaupasta löytyy, kuuluvat origameihin soveltuva japaninpaperi (tilattu suoraan Japanista), paikallisten taiteilijoiden tekemät korut, sekä museokaupan omalla rintanappikoneella tehdyt persoonalliset pinssit.