Kajaani matkakeskus – palvelut & pysäköinti

Kajaani matkakeskus on noin kilometrin päässä kaupungin keskustasta sijaitseva juna- ja linja-autoliikenteen yhdistävä keskus, jossa voit helposti vaihtaa liikennevälineestä toiseen.

Koko Kainuun joukkoliikenteen ytimeksi vuonna 2019 valmistuneen matkakeskuksen päärakennus on vuonna 1905 valmistunut Kajaanin rautatieasema, josta löytyvät myös paikan palvelut & odotustilat.

Juna-aseman palveluihin kuuluvat VR lipunmyyntiautomaatti (asemarakennuksen ulkopuolella), asiakas-WC tilat (myös Inva-WC), odotustilat, sekä asemaravintola-kahvio.

Kajaani matkakeskus.

Matkakeskuksen alueen puitteissa löytyy lisäksi kesäterassilla varustettu Kahvila Onnikka (facebook.com/kahvilaonnikka/, avoinna ma-pe 8-18, la 10-18, su 12-18).

VR-junaliikenteen (vr.fi) keskeisiin kohteisiin Kajaanista lukeutuvat muun muassa suorat Pendolino ja InterCity-yhteydet Kuopioon, Ouluun, Helsinkiin, sekä Rovaniemelle.

Matkakeskus on myös Kajaanin linja-autojen seutuliikenteen (linjat 11-40) lähtö- ja saapumispaikka. Rautatieaseman rakennuksen edustalla olevat linja-autolaiturit on varustettu säältä suojaa tarjoavilla katoksilla.

Matkakeskus Kajaani.

Seutuliikennettä ja pidempiä reittejä ajavia, matkakeskuksesta operoivia bussiyhtiöitä (joiden aikataulut saa tarkistettua Matkahuollon sivuilta, matkahuolto.fi) ovat esimerkiksi Pohjolan Matka, OTP Travel, sekä OnniBus.

Numeroiden pysäkkilaitureiden yhteydessä ilmoitetaan kunakin päivänä lähtevät vuorot sekä niiden määränpää. Matkakeskuksessa on lisäksi sähköiset infotaulut, josta näkyvät kuluvan päivän lähtevät vuorot sekä paperisia aikatauluvihkoja.

Kajaani matkakeskus kartta.

Kajaanin paikallisen kaupunkiliikenteen linja 1 liikennöi matkakeskusta sivuavaa Vienankatua pitkin sekä linjat 3 ja 7 läheistä Niskantietä pitkin.

Kahvila Onnikka - Kajaani matkakeskus.

Kahvila Onnikka.

Taksiliikennettä varten tarkoitettu taksitolppa sijaitsee rautatierakennuksen edustalla.

Matkakeskuksen alueella on yhteensä 92 pysäköintipaikkaa henkilöautoille. Osa pysäköintipaikoista on aikarajoittamattomia ja osassa pysäköinti on sallittu vain pysäköintikiekolla.

Kajaanin matkakeskus - pyöräparkki

Katettu pyöräparkki.

Aseman pysäköinnistä moottoripyörille on varattu 2 pysäköintipaikkaa. Polkupyöriä varten tarkoitettua pyöräparkkitilaa on 50 pyöräpaikan verran, joista puolet on katettuja.

Kajaani rautatieasema.

Kajaanin rautatieasema osana matkakeskusta.

Mikäli tarvitset matkatavaroiden säilytyspalvelua, sitä tarjoaa asemarakennuksen kahvio aukioloaikojensa puitteissa.

Kajaani matkakeskus
Asemakatu 1
87100 Kajaani
Aukioloajat (odotustilat): maanantai-perjantai 05:30-18, lauantai-sunnuntai 08:30-16
kajaaninjoukkoliikenne.fi/matkakeskus/

Voit saada lisätietoja Kajaani matkakeskus joukkoliikenteen palvelupaikan toiminnoista ja palveluista seuraamalla Kajaanin joukkoliikenteen virallisia sosiaalisen median sivuja, kuten Facebookia osoitteessa facebook.com/kajaaninjoukkoliikenne/.


Facebook-sivulle tulee päivityksiä muun muassa liittyen aikataulumuutoksiin, uusiin joukkoliikenteen palveluihin, lippujen alennusmyyntikampanjoihin, ja paljon muuta.