Kalifornia Yhdysvallat

Kalifornia Yhdysvallat on monessa mielessä kuin valtio pienoiskoossa, tarjoten nähtävää aina Los Angelesista viiniviljelmiin, San Diegosta Yosemiten kansallispuistoon.

Kalifornia tunnetaan Yhdysvaltojen vilja-aittana, sillä sen maantalouden tuotanto on suurin kaikista osavaltioista.

Osavaltio on myös Hollywoodin kotipaikka, Amerikkalaisen pop kulttuurin keskus, mutta Kaliforniasta löytyy myös silikonilaakso, korkean teknologian ykköshautomo koko maailman mittakaavassa.

Isojen kaupunkiensa, kuten megametropoli Los Angeles, San Francisco, tai San Diego, lisäksi, osavaltio tarjoaa paljon nähtävää luonnonnähtävyyksistä pitäville, joista suosituimpiin osiin kuuluu tyynen valtameren rannikko-alueet ja Sierra Nevada vuorijono, jossa sijaitsevat esimerkiksi Joshua Tree ja Yosemiten kansallispuistot.

Matkustamiseen Kalifornian sisäisesti on useita vaihtoehtoja, ja esimerkiksi Los Angelesin ja San Franciscon isoilta lentokentiltä pääsee eteenpäin useille pienemmille alueellisille lentoasemille.

Rautatie yhteydet Kalifornia sisällä hoitaa Amtrak (www.amtrak.com), jolla on reittejä mm. Los Angelesin ja San Diegon välillä (“Pacific surfliner” juna), San Josen ja San Franciscon välillä (“Capitol Corridor”), ja San Francisco Bayn ja Bakersfieldin välillä (“San Joaquin”).

Bussilinjoja myös pienempien kaupunkien välillä Kaliforniassa hoitaa etenkin Greyhound (www.greyhound.com) bussiyhtiö.

Vaelluksesta innostuneita lomalaisia varten Kalifornia tarjoaa erilaisia kävelyreittejä koko osavaltion alueella, varsinkin upein näkymin varustellun rannikko-alueen varrella sekä Mt Whitney vuoren ympäristössä.

Osavaltion läpi menee myös osa Pacific Crest Trailista (www.pcta.org), joka on 2638-mailin pituinen vaellusreitti, jatkuen edelleen Oregoniin ja Washintonin osavaltioon.

Suomalaisten kaupunkilomalaisten suosikkikohteita Kaliforniassa ovat varsinkin San Francisco, Los Angeles, ja jossakin määrin myös San Diego.

Jos aiot tehdä omatoimisen matkan Kaliforniaan, kannattaa matkan apuna käyttää erilaisia hintavertailu palveluja sekä lentojen että majoituksen suhteen, ja varsinkin Kayak.com, Booking.com, tarjoavat laajan valikoiman hotelleja ja lentoja joista voit valita mieleisesi sekä hinnan että ominaisuuksien suhteen.

Hotwire.com on myös erittäin hyödyllinen, sillä se tarjoaa hotellien huoneita ja lentoyhtiöiden lentoja joita ne eivät saa kaupaksi, huomattavasti alennetuin hinnoin.


Saat tarkat tiedot ostamastasi kohteesta tosin tietoon vasta oston jälkeen, sillä alennukset ovat niin tuntuvia, että hotellit/lentoyhtiöt eivät halua normaalihinnan maksaneiden asiakkaidensa vertailevan näitä hintoja muihin ostoväyliin.