Kalifornian nähtävyydet

Kalifornian nähtävyydet kohokohtia ovat Hollywood elokuvastudio vierailu, Los Angelesin Rodeo Drive, Disneyland, SeaWorld San Diego, ja Alcatraz vankilasaari.

Hollywood elokuvastudio vierailu on monelle Kalifornian kävijöille yksi loman pääkohteista, ja osavaltio tunnetaankin kenties parhaiten juuri filmiteollisuudestaan.

Hollywood filmistudioista useampi on varannut mahdollisuuden vierailuun studioiden avulla.

Warner Bros Studiot (www2.warnerbros.com/vipstudiotour/) esimerkiksi tarjoaa vierailun studioilleen 12 hengen ryhmissä.

Heidän kiertokäyntinsä sisältää tutustumisen mm. lavastealueisiin, kuvauspaikoille, ja käsityöpajoille, joissa filmien puvut ja muu rekvisiitta valmistetaan.

Paramount Studios (paramount.com) puolestaan järjestää opastettuja kietokäyntejä, joiden kesto on noin 2 tuntia.

Universal Studiot (universalstudioshollywood.com/attraction_studio_tour.html) kiertokäynti on kuitenkin ehkäpä kaikkein suosituin studiovierailuista, ja Universal tarjoaa myös kokonaisen teemapuiston liittyen heidän filmeihinsä ja TV sarjoihin.

Teemapuiston kohokohtiin kuuluvat vuoristoradat “Muumion Kosto”, “Jurassic Park”, ja “Simpsons” teemoilla.

Los Angelesin Rodeo Drive Beverly Hills kaupunginosassa on yksi maailman kuuluisimpia ostoskatuja, ja sen nimi liitetään useimmiten kuuluisten muotisuunnittelijoiden ja haute couture muodin kauppoihin.

Kaiken kaikkiaan Rodeo Drive liiketoiminta alue nykyisellään käsittää kadut Wilshire Boulevardiltan aina Santa Monica Boulevardille saakka.

Rodeo Drive kaupoista tunnetuimpia ovat: Giorgio Armani, Bottega Veneta, Bijan, Brioni, BVLGARI, Burberry, Brooks Brothers, Cartier, Chanel, Christian Dior, Coach, David Yurman, DeBeers, Dolce & Gabbana, Ermenegildo Zegna, Escada, Etro, Fendi, Gucci, Guess, Gianfranco Ferré, Harry Winston, Hermès, Hugo Boss, Jimmy Choo, Lacoste, La Perla, Louis Vuitton, Max Azria, Michael Kors, Miu Miu, Prada, Ralph Lauren, Salvatore Ferragamo, Tiffany & Co., Valentino, Van Cleef & Arpels, Versace, ja Yves Saint-Laurent.

Kalifornian nähtävyydet suosituimpia kohteita on myös Disneyland (disneyland.disney.go.com/disneyland/en_US/) huvipuisto, joka sijaitsee Los Angelesin metropolin, Anaheimin kaupungin, alueella.

Ympäri maailmaa nykyisellään olevista Disneland huvipuistoista juuri tämä on se alkuperäinen, ja huvipuisto itse asiassa tehtiin Kööpenhaminan Tivoli Gardens huvipuiston innoittama, Walt Disneyn käytyä lomalla Tanskassa.

Kuuluisimpia laitteita ja nähtävyyksiä huvipuiston alueella ovat varsinkin Prinsessa Ruususen linna, Space Mountain vuoristorata, Tarzanin puutalo, ja Indiana Jones seikkailu.

SeaWorld San Diego (seaworld.com/sandiego/) on toinen Kalifornian kuuluisista teemapuistoista Disneyworldin ohella, ja tarjoaa merellisen eläintarhapuisto elämyksen.

Näytillä olevien eläinten, kuten miekkavalaiden, delfiinien, valaiden, ja pingviinien, ja eläinshow esitysten lisäksi teemapuisto tarjoaa erilaisia merellisiä huvipuisto laitteita.

Näistä huvilaitteista suosituimpia ovat “Journey to Atlantis” vesivuoristorata ja “Lights, Camera, Imagination 4-D”, jossa esitettävän elokuvan efektit tuotetaan osittain miekkavalaiden avulla.

Kalifornian nähtävyydet parhaimmistoa on myöw Alcatraz vankilasaari (nps.gov/alcatraz/), joka on yksi maailman kuuluisimmista historiallisista vankiloista, sijaiten San Franciscossa.

Saari sijaitsee tarkkaan ottaen San Francisco edustalla, ja se toimi vankilana aina vuoteen 1963 saakka, ja sai liikanimen “The Rock”, sen takia, että pako vankilasta oli lähes mahdoton ympäröivien voimakasvirtauksisten ja haiden sisältämien vesien takia.

Vankila on pitänyt historiansa aikana useita kuuluisia vankeja, joista tunnetuimpia ovat Al Capone, George “Konekivääri” Kelly, ja Robert Stroud (Alcatrazin Lintumies).

Saari toimii tätä nykyä museona ja nähtävyytenä, ja siellä voi käydä tutustumiskierroksella lautoilla jotka lähtevät Pier 33:sta, Fisherman’s Wharf alueen vierestä.


Vankila on tuttu monista Hollywood elokuvista, kuten Nicholas Cagen ja Sean Conneryn tähdittämästä elokuvasta “The Rock” (1996).