Kanada Quebec nähtävyydet

Kanada Quebec nähtävyydet parhaimmistoa ovat Jardins de Metis puutarhat, Montmorency Falls vesiputous, Quebec Cityn Vieux-Québec, Montreal maanalainen kaupunki, ja Sept-Îles valasristeily.

Jardins de Metis puutarhat (jardinsdemetis.com) on kansainvälisesti tunnettu puutarha taideteosten ja designin, joka sijaitsee puolivälissä Rimouskia ja Matanea.

Puutarhat, jotka sijaitsevat aivan Metis joen vieressä, noin 355 km Quebec Citystä, ovat olleet avoinna yleisölle vuodesta 1962, ja niitä kutsutaan myös Reford Gardens puutarhoiksi perustajansa mukaan.

Nykyään puutarhat tarjoavat yli 3,000 kasvilajia, sekä paikallisia lajikkeita että eksoottisia tuontikasveja.

Puutarhat ovat avoinna vain kesäaikaan (kesä-lokakuu), ja niiden kiertäminen vie noin 1,5 – 3 tuntia.

Montmorency Falls vesiputoukset sijaitsevat noin 10 km itään Quebec Citystä, aivan Rivière Montmorency joen suulla, Orleans saaren edustalla.

Vesiputoukset, jotka ovat 83 metrin korkeudellaan suuremmat kuin Niagara Falls putoukset Ontariossa, on nimetty Henri II:sen, duc de Montmorencyn mukaan, joka toimi “Uuden Ranskan” (jolla nimellä Quebeciä kutsuttiin) varakuninkaana vuosina 1620 – 1625.

Pääset tutustumaan ylhputoukseen köysiradan avulla, joka on toiminnassa myöhäiseltä huhtikuulta aina myöhäiselle elokuulle.

Quebec Cityn Vieux-Québec vanhakaupunki on alue Quebec Cityn kaupungin modernista keskustasta itään, jolta löytyvät lähes kaikki kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, mukaanlukien kuuluisa Château Frontenac palatsi.

Vanhakaupunki on jaettu osiin siten että muurien ympäröimä kaupunki kukkulan päällä tunnetaan nimellä Haute-Ville (“Ylempi Kylä”), ja kaupunginosa muurien ympäröimän kaupungin ja joen välillä on Basse-Ville (“Alempi Kylä”).

Näiden kahden kaupunginosan väliä kulkee jyrkkä katu nimeltään Côte de la Montagne tai voit ottaa huomattavasti helpompi kulkuisen funikulaarin (eli vaijerikäyttöisen rautatievaunun).

Vieux-Québec vanhankaupungin kohokohtia ovat mm. Chateau Frontenac palatsi, joka on valokuvatuin hotelli Pohjois-Amerikassa ja Quebec Cityn symboli, ja The Citadel, joka on linnoitusalue vanhankaupungin ja Grand Alléen risteyksessä, jossa tapahtuu linnoituksen vahdinvaihtoseremonia joka aamu klo 10, sään salliessa.

Kanada Quebec kohokohtia on myös Montreal Maanalainen Kaupunki, joka on maailman suurin maanalainen kompleksi aivan Montrealin keskustan alueella, joka koostuu varsinkin toisiinsa yhteydessä olevista ostoskeskuksista, tehden siitä shoppailijan unelmakohteen.

Maanalainen Kaupunki sisältää kaiken kaikkiaan 32 kilometria tunneleita yli 12 neliökilometrin alueella, liittäen toisiinsa ostoskeskuksia, asuintaloja, hotelleja, pankkeja, toimirakennuksia, museoita, yliopistoja, seitsemän metroa-asemaa, kaksi juna-asemaa, alueellisen bussiterminaalin, ja Bell Centre amfiteatteri ja areena.

Voit tulla maanalaiseen kaupunkiin kaiken kaikkiaan 120 ulkoisen sisäänkäynnin avulla, vaikkapa alueen suurimman ostoskeskuksen, Centre Eaton De Montreal (www.centreeaton.ca), kautta.

Sept-Îles (www.ville.sept-iles.qc.c) valasristeily on yksi varmimpia tapoja nähdä valaita valasristeilyn avulla, sillä kaupunki on yksi maailman viidestä parhaimmasta valaiden näkemis paikoista, ja risteilyn lisäksi kaupungin rantakaduilla on erikseen merkittyjä paikkoja joilta on hyvä tarkkailla alueen valaita.

Voit käydä valassafarilla useiden yksityislaivojen avulla, jotka tarjoavat valasristeilyjä ja sukkulaveneitä Grande Basque Island saarelle Sept-Îlesin satamasta.


Suosituimmat ajat nähdä valaita risteilyn avulla alueella on keski-toukokuusta aina lokakuulle saakka.