Kanadan nähtävyydet

Kanadan nähtävyydet parhaimmistoa on CN Tower torni, Parliment Hill, Chateau Frontenac, Chateau Lake Louise, ja Niagra Falls vesiputoukset.

CN Tower torni (cntower.ca) on maailman toiseksi suurin ilman tukia pystyssä oleva rakennelma 553,34 metrin korkeudellaan Dubain Burj Dubai pilvenpiirtäjän jälkeen.

Torni on yksi merkittävimpiä symboleja sekä Toronton kaupungille että koko Kanadalle mm. uutiskuvista tuttuna ikonina.

CN Tower tarjoaa useita yleisölle avoimena olevia sektioita, mukaanlukien 346 m korkeudessa oleva näköalatasanne jonne nousu panorama-hissillä vie 58 sekunttia. Kerrosta alempaa löytyy sekä ulko-näköalatasanne, että lasilattiainen tasanne.

Tornista löytyy myös kiertävä ravintola “360 The Restaurant” (www.cntower.ca/360_restaurant/overview/), joka on a la carte ravintola 351 metrin korkeudessa.

Parliment Hill (www.parl.gc.ca/information/visitors/index-e.asp) on Ottawa joen rannalla oleva Kanadan kolmen parlamenttitalon ryhmä, Ottawan keskustan alueella.

Poliittisen merkityksensä lisäksi nämä dramaattiset rakennukset ovat merkittäviä arkkitehtuuriltaan, edustaen parhaimmistoa uugotiikan rakennuksisten suhteen Pohjois-Amerikassa.

Parliament Hill houkuttelee vuosittain noin 3 miljoonaa vierailijaa, ja voit osallistua päärakennukseen tutustuaksesi ilmaisille kierroksille sen tiloihin, jotka kestävät 20 ja 60 minuutin verran riippuen mitä parlamentaarista aktiviteettia talossa kulloinkin on.

Chateau Frontenac (www.fairmont.com/FRONTENAC) Quebec City kaupungissa tarjoaa katsauksen vanhan Quebecin arkkitehtuuriin ja elämään.

Palatsimainen rakennus, joka valmistui 1893, ja joka toimii hotellina, sijaitsee St. Lawrence joen viereisellä kukkulalla, ja on yksi tärkeimmistä symboleista Quebecin kaupungille.

Hotellin vieraisiin ovat kuuluneet laaja kirjo kuuluisuuksia aina Alfred Hitchcockista Monacon prinsessa Grace:n, ja Ensimmäisen Maailmansodan aikaan hotelli toimi paikkana, jossa Churchill ja Roosevelt vaihtoivat ajatuksia ja strategioita.

Upeaan rakennuksen ulkoisesti tutustumisen lisäksi voit luonnollisesti yöpyä hotellissa, josta on ainutlaatuiset näkymät yli St Lawrence joen useiden kilometrien matkan kauneinta vanhaa Quebecia.

Kanadan nähtävyydet kohokohtia on myös Chateau Lake Louise (www.fairmont.com/LakeLouise), joka on palatsimainen hotelli rakennus dramaattisella paikalla kauneinta Lake Louise järveä, lähellä Banffin kaupunki, Albertan provinssissa.

Rakennus on tehty kauneimpaan osaan koskematonta luontoa, Banff Kansallispuistoon, keskellä majesteettisia Kalliovuoria.

Kansallispuiston ja järven ansiosta hotelli on ihanteellinen paikka tutustua Kanadan luontoon vaikkapa kävelyretkillä maastoon tai kanoottiretkillä järvelle.

Talvisin voit käyttää hotellia lähtöpaikkana läheisille laskettelu-alueille, ja tarjolla on myös luistelua, kelkan laskua, jääveistosten tekoa ja kilpailuja, sekä ohjattuja lumikenkä kävelyjä.

Niagara Falls vesiputoukset (www.niagarafalls.ca) on muodostunut yhdeksi merkittävimmistä maamerkeistä sekä Yhdysvaltalaisille että Kanadalaisille, sillä putoukset muodostavat luonnollisen rajapyykin näiden kahden maan välille.

Kanadan osuutta vesiputouksista, Horseshoe Falls, kutsutaan usein putousten kaikkein kauneimpana ja kuvattavampina osana. Kanadan puolinen putous on myös vesivolyymin määrällä ylivoimaisesti merkittävin, sillä sen kautta kulkeutuu 90% vedestä joka tulee Niagara joelta.

Voit tutustua vesiputoukseen monella tapaa, ja yksi suosittu tapa on mennä katsomaan ja kuvaamaan putouksia Queen Victoria Park puistosta käsin, josta on upeat näkymät sekä Amerikan puoleiseen että Horseshoe Falls osaan putouksista.

Putouksiin menee myös maanalaisia kävelyreittejä, jotka johtavat tarkkailutasanteille, joilta on illuusio, että on vesiputouksen sisällä.


Lähellä sijaitsee Skylon Tower, jonka näköala kerroksesta on korkeimmat näkymät putouksiin alueella, ja toiseen suuntaan katsottaessa voit nähdä Torontoon saakka hyvällä säällä.