Kansas Cityn nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Missourin osavaltiossa sijaitsevan Kansas Cityn kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Arrowhead Stadium, Union Station, sekä Nelson-Atkins taidemuseo.

Kansas City, joka on nimetty Kansa-intiaanien mukaan, jotka asettuivat asumaan Missouri-joen varrelle, sekoittaa puitteissaan uutta ja vanhaa, modernia kaupunkia ja preeriaa.

Paikkaa kutsutaan usein lempinimellä “Suihkulähteiden kaupunki”, johtuen siitä, että alueelta löytyy enemmän ulkoilma-vesielementtejä kuin mistään muusta amerikkalaisesta kaupungista.

Arkkitehtuuri on muutoinkin keskeinen osa Kansas Cityn kokemista, etenkin kaupungin yli kuusikymmentä upeaa Art Deco -tyylisuunnan rakennusta.

Alue tunnetaan toisaalta musiikkikulttuurin keskuksena, muun muassa jazzin suhteen, jota voit kuulla livenä varsinkin kuuluisan 18th & Vine Historic District sekä City Market kohteiden puitteissa.

Muita Kansas Cityn kohokohtia ovat muun muassa Science City at Union Station, Kansas Cityn eläintarha, ja Arabia Steamboat Museum.

Vieraita houkuttelevat alueelle lisäksi kaupungin jokilaivakasinot, kuin myös ylimmällä sarjatasolla pelaavat Kansas City Chiefs (amerikkalaisen jalkapallon NFL-sarja) sekä Kansas City Royals (baseballin MLB-sarja) kotiotteluineen.

1) Sprint Center

Sprint Center Kansas City Yhdysvallat.

Sen jälkeen kun keskus avattiin vuonna 2007, Sprint Centeristä on tullut Kansas Cityn keskustan viihde-elämän keskus, jossa vierailijat voivat käydä seuraamassa niin maailmanluokan urheilu-otteluita, konsertteja, kuin erikoistapahtumiakin.

Ulkoapäin areenan tunnistaa huomiota herättävästä kaarellisesta julkisivustaan, joka ympäröi jopa 18 000 katsojaa lehtereilleen mahduttavaa areenaa (tapahtumasta riippuen).

Yliopistotason, ammattilaissarjojen, ja amatööri-urheilutapahtumien aikana stadionin moderni 16 LED kuvaruudun tulostaulu lisää tapahtuman ilmanpiirin sähköisyyttä.

Kokonaisuutena Sprint Center on Yhdysvaltojen neljänneksi suosituin tapahtumapaikka ja maailman 14. suosituin, jonka puitteissa järjestetään kaikkea aina Broadway-näytelmistä ikonisten musiikkimaailman tähtien konsertteihin saakka.

2) Arrowhead Stadium

Arrowhead Stadium on Kansas Cityn rakastetun NFL-joukkue Kansas City Chiefsin koti-areena, jossa ovat pelanneet vuosien varrella monet maailman parhaista amerikkalaisen tähdet, kuten legendaarinen pelinrakentaja Joe Montana.

Kotijoukkueen energiset fanit, jotka pukeututuvat punaisiin pelipäivinä, pakkautuvat Arrowheadin lehtereille hurraamaan Chiefseille kaudesta toiseen.

Guinnesin ennätystenkirjan mukaan juuri Kansas Cityn kannattajat ovat maailman äänekkäimpiä ammattilais-ulkoilmastadionilla hurraavia faneja, joiden kannustus on parhaimmillaan noussut mittausten mukaan 142,2 decibelin tasolle.

Vaikka kaikki Chiefsin koti-ottelut ovat elämyksellisiä, käymisen arvoisia tapahtumia, sinun kannattaa, jos se on mahdollista, hankkia liput Chiefsin otteluihin Oakland Raidersia vastaan, sillä näiden kahden joukkueen välinen keskinäinen katkera kilpailu juontaa historiana aina vuodesta 1960 saakka, ja tunnelma stadionilla on sen mukainen.

3) Harry S. Truman Home

Harry S. Truman Home on Yhdysvaltain kansallinen historiallinen rakennus, pala maan historiaa, esitellen intiimisti Yhdysvaltojen 33. presidentin elämää ja uraa.

Kiertokäyntejä on tarjolla vain tämän kauniin Trumanin perheen valkoisen kotitalon ensimmäiseen kerrokseen, joka edustaa tyyliltään viktoriaanisen ajan arkkitehtuuria ja näyttää sekä ulkoa että sisältä samalta kuin se näytti Trumanin asuttaessa sitä, mukana periodi-antiikkeja, perhekalleuksia, arvokirjoja, sekä muita sisustusesineitä.

Trumanin ollessa presidenttiä tätä kotitaloa kutsuttiin lempinimellä “kesäkauden valkoinen talo”.

Suojeltuun kokonaisuuteen lukeutuvat lisäksi presidentti Trumanin vaimon, Bess Trumanin, kahden veljen kotitalot sekä presidentin tädin kotitalo (läheisen Delaware Street kadun varrella).

4) Kansas Cityn eläintarha (Kansas City Zoological Park)

Kansas Cityn eläintarhassa on aina jotain uutta ja jännittävää kaudesta toiseen, ja paikkaa on laajennettu ja modernisoitu voimakkaasti vuosien varrella vastaamaan kävijöiden toiveisiin.

Yksi suosituimmista osioista eläintarhaa on sen vuonna 2015 avautunut “Penguin Plaza”, eli “Pingviini-aukio”. Lisäksi paikka saa useina kesinä vierailevia eläintähtiä muista amerikkalaisista eläintarhoista, jotka tuovat lisäväriä tähän jo muutoinkin huippusuosittuun nähtävyyteen.

Kohokohtiin Kansas City Zoossa lukeutuvat myös sen osiot, joissa voit tutustua australialaiseen sisämaa-eläimistöön ja luontoon, kenialaiseen savanniin, ja villeimpään, synkimpään kongolaiseen viidakkoon.

Yhteensä kompleksi kattaa yli 80 hehtaarin alueen ja enemmän kuin 1500 eläintä, mukana apinoita, elefantteja, petolintuja, ja lukuisia isoja kissaeläimiä.

5) Negro Leagues Baseball Museum

Jos olet suuri baseball-urheilun fani, tämä uniikki museo kertoo lähinnä afrikan-amerikkalaisista baseball-pelaajista koostuneiden joukkueiden muodostaman Negro Leagues Baseball -sarjan historiasta, hyödyntäen elokuvia, baseball-välineistöä, ja muita muistoesineitä tämän tarinan kertomiseen.

Käyttäen museon tietokoneita, voit esimerkiksi tutustua 3D grafiikalla toteutettuihin näyttelyihin liittyen sarjan historiaan ja pelaajiin, kokeilla haastavia trivia-pelejä teemaan liittyen, ja oppia baseballin peluun perusteita.

Vierailijat voivat myös kokeilla virtuaalisia baseball-taitojaan yrittäessään “lyödä” palloa 13,4 metriä leveässä baseball-häkissä, mukana virtuaalinen erotuomari ja videokuva baseball-syöttäjistä, laitteen antaessa palautetta kuinka pitkälle osuma vei pallon kentällä.

Paikka sisältää lisäksi museokaupan “Extra Inning Store”, josta voi ostaa erinomaisesta valikoimasta baseball-teemaisia kirjoja, videoita, ja ainutlaatuisia muistoesineitä ja lahjatavaroita.

6) Kauffman Center

Kauffman Center for the Performing Arts, joka avattiin käyttöön vuonna 2011, toimii kotina Kansas Cityn baletille sekä Kansas Cityn sinfoniaorkesterille ja oopperalle.

Keskus, jonka on suunnitellut maailmankuulu arkkitehti Moshe Safdie, edustaa huippumodernia, henkeäsalpaavan kaunista tyyliä, jossa kohokohtiin lukeutuu mm. rakennuksen aurinkoapalvova lasiseinäinen aula.

Kauffman Centerin kaksi esiintymissalia, jotka toimivat tiloina musiikille, oopperalle, teatterille, ja tanssi-ohjelmille, omaavat täydellisen akustiikan, dramaattisen valaistuksen, ja luokseen houkuttelevan väriskaalan.

Esiintyjät paikallisesti ja koko maailman alueelta arvostavat keskuksen kauniita ja teknologisesti edistyneitä tiloja, joissa on nautinto tulla seuraamaan ja nauttimaan näiden esiintyjien osaamisesta.

Kauffman Center tarjoaa lisäksi korkealaatuisen ravintolan sekä pikkupurtavaa ja baaripalvelun.

7) Arabia höyrylaivamuseo (Arabia Steamboat Museum)

Arabia höyrylaivamuseo on yksityisomisteinen museo, joka antaa mielenkiintoisen näkökulman rajaseutu-elämään vuonna 1856, esiteltynä Arabia-höyrylaivan esineistön kautta, joka upposi Missouri-jokeen.

Bob Hawley, hänen poikansa David ja Greg, sekä perheen ystävät David Luttrell ja Jerry löysivät tämän valtavankokoisen aluksen keskeltä maatilan peltoa, yli sata vuotta sen jälkeen kun joki vaihtoi virtausreittiään.

Heidän löytämänsä aarrelöytö sisältää kaikkea aina keittiömausteista maatilatyökaluihin, hienoihin posliiniteoksiin ja ranskalaisiin parfyymeihin saakka.

Museon lyhyt elokuva kertaa Arabian kaivauksista, ja kävijänä pääset usein tapaamaan jonkin tähän nykyajan tutkimusretkeilijäjoukkoon kuuluneista henkilöistä näyttelyiden kierroksen yhteydessä.

Keskuksen puitteissa toimii lisäksi ikkunallinen laboratorio, jossa näet esineiden restauroijia työn touhussa.

8) Union Station

Union Station on vuonna 1914 rakennettu ja 1990-luvun lopulla upeaksi jälleenrakennettu vapaa-ajankeskus sekä operationaalinen Amtrakin juna-asema.

Yksittäisiä nähtävyyksiä Union Stationin puitteissa ovat sen interaktiivinen lasten Science City museo, miniatyyri-junanäyttely, elokuvateatteri, myymälät ja ravintola, sekä näytelmäteatterilava.

Laajojen tilojensa ansiosta Union Station on jatkuvasti erilaisten vaihtuvien näyttelyiden ja tapahtumien keskus, jotka tuovat paljon lisäkävijöitä tähän Kansas Cityn maamerkkinä toimivaan rakennukseen.

9) Nelson-Atkins taidemuseo (Nelson-Atkins Museum of Art)

Nelson-Atkins taidemuseo Kansas City Yhdysvallat.

Kävijöiden mielipiteillä mitattuna Nelson-Atkins taidemuseo on ollut useina vuosina Yhdysvaltojen parhaita museokokemuksia.

Vuonna 1933 perustettua Nelson-Atkinsia pidetään yhtenä Amerikan tärkeimmistä taide-instituutioista, jonka kokoelmat sisältävät arvokkaita taideaarteita antiikin ajoilta nykypäiviin saakka.

Kokoelmiin on kerätty esineistöä kaikkialta maailmasta, mukana laaja aasialaisen taiteen kokoelma, amerikan-intiaanien taideteoksia, sekä yksittäisenä kohokohtana Claude Monetin “Vesililjat”.

Museossa käviessäsi sinun kannattaa tutustua myös paikan ihanaan, hieman alle 7 hehtaarin kokoiseen Sculpture Park -veistospuistoon, jonka puitteissa on yksi maan suurimpia kokoelmia brittiläisen kuvanveistäjä Henry Mooren pronssipatsaita, sekä merkittäviä teoksia Afrikasta, Oseaaniasta, ja Amerikan mantereilta.

Lisäksi museon kattava taidehistorian tutkimuskirjasto sisältää noin 93 000 alaan liittyvää teosta.

10) Kansallinen ensimmäisen maailmansodan museo ja muistomerkki (National World War I Museum and Memorial)

Kansas Cityn Kansallinen ensimmäisen maailmansodan museo ja muistomerkki on virallisesti Yhdysvaltain ainoa pelkästään ensimmäiselle maailmansodalle omistettu museo, jonka Liberty Memorial muistomerkki esittelee esineitä, jotka kerättiin aselevon päivänä (marraskuun 11, 1918), lähellä sodan virallista päättymistä.

Museon pysyvät näyttelyt pyrkivät kertomaan ja tulkitsemaan erilaisia aikakautensa esineitä, antaen erittäin inhimilliset kasvot koko tälle konfliktille.


Museon 66 metriä korkea torni sisältää kohokohtina kaksi sfinksiä, symboloiden “Muistia” ja “Tulevaisuutta” sekä suuren friisiteoksen, esittäen ihmisen matkaa sodasta rauhaan, kokonaisuuden toimiessa historiafaneille ja asiasta kiinnostuneille kävijöille keskuksen oppia paljon lisää tästä suursodasta.